Večerní prdíky u dvouměsíčního miminka

Anonymní
29.11.10 18:46

Večerní prdíky

Ahoj holky, naše dvouměsíční mimčo je přes v pohodě, ale večr tak od šesti do osmi hodin jen řve a kroutí se. V noci je pak zase klid. Myslíte, že ji můžou prdíky trápit jen večer??? Máte některá stejnou zkušenost a nějakou radu?????

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10178
29.11.10 18:54

Tohle přesně mi dělá malá večer cca od 8 do 10, taky jsem si myslela, že prdíky, ale začínám o tom pochybovat, když je to takhle pravidelné. Někde jsem četla, že některé děti na sklonku dne takhle vyvádějí, ,,vyprchá z nich napětí celého dne" tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
29.11.10 18:54

jo a má to prý přecházet okolo 3.měsíce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
29.11.10 18:57
lulushka píše:
jo a má to prý přecházet okolo 3.měsíce :nevim:

Tak doufám, že to opravdu přejde nebo je to docela vyčerpávající :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
29.11.10 19:00

Ahojky holky, tak to taky znám. Maličkej má dnes sedm týdnů a už týden takhle usínáme. Vykoupem se, nakrmíme a jde spinkat. Jenže jakmile ho uložím do postýlky tak začne plakat a pak přímo řvát :cry: To mu vydrží tak od osmy do jedenásti a někdy do dvanácti a mezitím se tak dvakrát nají. Doktorka říkala, že to je normální, že se sám se sebou srovnává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
29.11.10 19:09

Mě to malej taky dělal, každý večer od cca 6 do 9 se prostě vyřval, nepomohlo nic, na kojení jsem po hodině neměla sílu. A to byl jinak naprosto zlatej a brečel jenom minimálně, ale tohle si prostě vybral. Přešlo to ještě před koncem 3. měsíce a začal spát až 6 hodin v kuse. Obávám se, že nezbývá než to přetrpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
29.11.10 19:25

Děkuji za super téma! :palec:

To moje malý střevo (5týdnů) takhle vyvádí každý den po koupání a krmení. Že má hlad mi vždy dá najevo horlivým cucáním celé pěstičky :-D a bolení bříška kroucením. Kroutí se, ale když cvičim s nožičkama, tak nic, a to přes den i v noci prďákuje o stošest (Baby Calm a Bio Gaia jsou zázračný :palec: ). Tak jsem taky nevěděla co je to za blázinec. No a koukám že to nemáme jen my. To jsem ráda…už jsem o dost klidnější. Je to teda vyčerpávající maraton: nakrmit, uspat, položit do postýlky, do 5ti minut řev, chovat, nakrmit, uspat, postýlka řev…no prostě furt dokola až do půlnoci nebo i do 1 v noci :zed: ALe co můžu doporučit, zkuste mimi svazovat(metoda Dr.Karpa), někdy to pomůže a je fakt, že tůhle mi takhle usnula už v 8!!! 8-o a budila se jen na krmení(celou noc svázaná v pleně) a do rána byl klid…ale to byla asi jen vzácná výjimka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
29.11.10 19:42

Naše malá má večerní prdíky a kopání nožičkama ještě teď, kdy je jí 8 měsíců. Usíná dobře, ale to kroucení, to je pořád na pořadu dne, tedy večera. Přes den a většinou i v noci už máme klid. Ale tak 0,5 - 2hodinky po usnutí za ní pravidelně chodíme. Zakřičí i ze spaní, aniž by se probudila. Nevim, kdy to už to konečně přejde :roll: Už leze po čtyřech skoro 2 měsíce, takže přes den se krásně vyprdí pohybem, ale ty večery!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
29.11.10 20:01

ahoj,
my měly prdíky vždycky jenom večer.Pomohlo nám nejvíc teplo na bříško,položili jsme mu na bříško nahřátej ručník nebo termofor.Po každým jídle jsem pila fenyklovej čaj,malej po tom pak pěkně prděl :mrgreen: A úplně nejvíc pomáhalo,dát si ten ručník nebo termofor na předloktí a položit malýho bříškem na něj a přikrčit nožičky,tzv.poloha na tygříka.Jo a taky hodně cvičit nožičkama.Ale každýmu mimču pomáhá něco jinýho,někomu pomůže houpání,někomu kapky,ale ty nám teda nezabraly ani jedny.Prostě si tím špuntíci musí projít :cry: Tak holky přeju pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
schrenda
29.11.10 20:31

prdíky

ahoj moje malá Deniska když byla mimísek tak byla ve dne hodná a po koupání plačtivá.nastalo to hned po porodnici. koupali jsme v 18.30 a usínala kolem 21hod. byla jsem vyřízená.uklidnila se vždycky kojením. pak se jí kolem měsíce udělaly na bříšku strie. doktor mi řekl, že má buď nafouklé bříško nebo se tam něco klube… :roll: kamarádka mi poradila nekojit tak často (až po 4h) a pokládat mimi hodně na bříško a zabralo to. strie zmizely a prdíčky taky :-) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
12735
29.11.10 20:51
Háta_x píše:
Naše malá má večerní prdíky a kopání nožičkama ještě teď, kdy je jí 8 měsíců. Usíná dobře, ale to kroucení, to je pořád na pořadu dne, tedy večera. Přes den a většinou i v noci už máme klid. Ale tak 0,5 - 2hodinky po usnutí za ní pravidelně chodíme. Zakřičí i ze spaní, aniž by se probudila. Nevim, kdy to už to konečně přejde :roll: Už leze po čtyřech skoro 2 měsíce, takže přes den se krásně vyprdí pohybem, ale ty večery!!! :cert:

My budeme mít v neděli 17 měsíců a stále nás to v noci trápí. Taky tak zakřičí ze spaní a nevzbudí se chodím do půlnoci někdy i pětkrát někdy jednou někdy vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
29.11.10 20:57

LadyRebeka: Kdybych to tak mohla převzít na sebe! Už se modlim, ať jí to bříško přestane bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
29.11.10 21:05
Háta_x píše:
LadyRebeka: Kdybych to tak mohla převzít na sebe! Už se modlim, ať jí to bříško přestane bolet.

Jo to mi povídej, trápí mě to za ní. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
29.11.10 21:54
prodigy222 píše:
Děkuji za super téma! :palec:To moje malý střevo (5týdnů) takhle vyvádí každý den po koupání a krmení. Že má hlad mi vždy dá najevo horlivým cucáním celé pěstičky :-D a bolení bříška kroucením. Kroutí se, ale když cvičim s nožičkama, tak nic, a to přes den i v noci prďákuje o stošest (Baby Calm a Bio Gaia jsou zázračný :palec: ). Tak jsem taky nevěděla co je to za blázinec. No a koukám že to nemáme jen my. To jsem ráda…už jsem o dost klidnější. Je to teda vyčerpávající maraton: nakrmit, uspat, položit do postýlky, do 5ti minut řev, chovat, nakrmit, uspat, postýlka řev…no prostě furt dokola až do půlnoci nebo i do 1 v noci :zed: ALe co můžu doporučit, zkuste mimi svazovat(metoda Dr.Karpa), někdy to pomůže a je fakt, že tůhle mi takhle usnula už v 8!!! 8-o a budila se jen na krmení(celou noc svázaná v pleně) a do rána byl klid…ale to byla asi jen vzácná výjimka :nevim:

Tak nám taky dost pomáhají kapičky ( Baby Calm a Bio Gaia) jsou opravdu zázračný :lol: . Taky dávám malýmu nahřátej sáček s pecičkama to dost pomáhá. K tomu svazování, to jsem zkusila jednou a myslela sem, že v tom ten náš prcek zešílí a taky nesnese na spaní spací pytel. Ten kolotoč přebalit, nakrmit, uložit, utišit, přebalit, nakrmit, uložit, utišit, atd. znám moc dobře. Ale jak jsem psala doktorka řikala, že je to normální a dokonce to nazvala, že má svůj uspávací rituál 8-o tak jen doufám, že mu nezůstane. Dneska teda usnul víjmečně v klidu. Ale jinak je to naše zlatíčko stšně hodný :-) A když hodne řve, tak si ho dám bříškem na hrudník a je v klídku hned, to mi taky dost pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
30.11.10 01:50
weendulka píše:
K tomu svazování, to jsem zkusila jednou a myslela sem, že v tom ten náš prcek zešílí a taky nesnese na spaní spací pytel.

No nemysli si, že ta moje žabka je z toho svázání v první minutě nadšená :lol: ale pak se jak zázrakem zklidní a když je unavená, do 5ti minut usíná tvrdým spánkem. U nás je problém ten, že unavená moc nebejvá.
Tak třeba dneska prostě úplně vynechala odpolední spánek a odpočívala jen mezi kojením. Asi máme růstovej spurt či co, ale já už z toho mám prsa až na zem. Od 10ti dopoledne pořádně nespala až teď do 1v noci. V půl11jsem upadla na hubu a hlídal a uspával taŤka, vybaven pvnými nervy, ucpávkami do uší a flaškou s odstříkaným mlíkem. V půl 1 jsem vylezla, malá samozřejmě oči do kořán a občas řev (mazitim papala dvakrát a vypila dobrejch 150ml), tak jsem jí svázala, přiložila k prsu a do dvou minut chrrrr. Prostě nám to funguje(jen nechápu prroč jsem to neudělala třeba už v 10večer…nevim, nějak mě to nenapadlo :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí