Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojda maminy,
před chvilkou jsem přebalovala malou, byla šíleně počůraná, že to sotva pamperska pobrala a při utírání jsem si všimla, je na kůži má takové průhledné krystalky - na pohmat měkké jak želatina, pár jich bylo i na plínce. až mě to vyděsilo. Chtěla jsem se zeptat, jestli je to normální nebo máme plašit.
Luci já myslím, že ty krystalky by mohly být ta náplň v plínce, která „udržuje miminko v suchu“
pokud bys měla velké obavy, skoč k dr… podle mě ale na 85% to bude ta náplň…
Klíííd, to je gel z tý plínky, jen si tu plínu někdy rozpitvej, ať vidíš, z čeho je
. Malé omyj prdelku, neboj, nic se jí nestane.
Určitě je to ta nápln!! Měli jsme to několikrát, prostě to tam zkrystalizuje a když se nahodou plína hodně pročůrá tak se to prostě někdy dostane ven, nám se to už párkrát uplně vysypalo ![]()
To je určitě z plinky, takže neboj, nic to není, nám se to taky stává.
přesně tak je to z plínky…jednou jsme s kamarádkou pitvaly vložku
a byli tam taky krystalky…
takže plínka je určitě z toho samého materialu… ![]()
I já se musím přidat, že je to 100% z plínky
Když to nepobere, tak se to děje dost často ![]()
Ahoj, je to z plínky. Buď ráda, že to má malá jenom na prdce, mně se jednou tyhle kuličky vysypaly do tašky ![]()
asi se s tím setkáš víckrát, je to jen gel, který vám prolezl vliselinem, stačí mimnku otřít zadeček, nebo umýt vodou. Ten gel je naprosto neškodný! Takže neboj, ale není jedlý
, takže vnitřně to nikdo raději nezkoušejte, jinak bych to do výroby rozhodně děvčata nepustila. Ten gel už jen nepobral tolik moči co jste v plínce měli a nabobtnal moc, v suchém stavu je sypký ![]()
Ty mi normálně fušuješ do řemesla
, to máš vidět ty naše děduly již sedmdesátileté kolem stolu, ti jsou schopní se v tom pitvat hodiny ![]()
Haňulík píše:
Určitě je to ta nápln!! Měli jsme to několikrát, prostě to tam zkrystalizuje a když se nahodou plína hodně pročůrá tak se to prostě někdy dostane ven, nám se to už párkrát uplně vysypalo