Věcné břemeno - cena za právníka

75
18.2.10 15:25

Věcné břemeno

Ahoj ráda bych se zeptala na Váš názor a požádala o radu. Vzhledem k tomu, že si budeme brát s manželem hypotéku na rekonstrukci a náš dům je zatížen věcným břemenem, požádali jsme notářku o vypracování smlouvy o zrušení věcného břemene + o návrh na vklad práva o zrušení věcného břemene pro katastr nemovitostí. Za vyhotovení těchto dvou podkladů po nás požaduje kolem 5.000,–. Já nevím, mě to připadá docela dost. Máte s tímto někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1814
18.2.10 15:27

Hodně to podle mne není :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
18.2.10 15:28

Luci já bych se té ceně nedivila. My jsme nechávali dělat odhad nemovitosti a ten vyšel na necelých 6tis. Jedině se zkus zeptat ještě jiného právníka, který by ti to udělal levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
18.2.10 15:28

ahoj každý právní úkon stojí peníze a 5000 moc není je to jejich běžná taxa bohužel, to tě bude ještě stát něco na katastru , no jít na úřad tak jedině s plnou peněženkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
18.2.10 16:00

mě se to zdá teda strašně moc, já už nevim kolik jsem tenkrát platila, al eměla jsem daleko víc smluv a rozhodně to nebylo tolik. jestli s ní jeste nemáš smlouvu a jste domluveni jen přibližne tak zkus vygooglovat lucie jindrová, je rychlá, poradí a hlavne nikam nemusíš, je to vsechno pres net…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
18.2.10 17:12

Ahoj, nevím, ale podle mě jste si smlouvu mohli stáhnout z netu - vzor a to pak podat na KN bez té notářky ( samozřejmně ověřené podpisy )5.000,– Kč se mi zdá dost peněz, ale zase je to daň za to, že s tím nemáš starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
18.2.10 21:07

5000 na notářku není moc. Ale nebude o něco levnější advokát? Notáři mají menší konkurenci, je totiž stanoven jejich počet a novým se někdo může stát, až když někdo jiný přestane působit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
19.2.10 08:51

Děkuji moc všem za odpověď, já jsem o tom přemýšlela a na notáře to moc asi není, ale tyhle smlouvy myslím může v pohodě vyhotovit i právník, takže zkusím nějakého najít. Navíc mě docela dostalo, že mi u té notářky nebyly na začátku vůbec ochotni sdělit předpokládanou cenu, alespoň přibližně, musela jsem to z nich pracně dolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9854
3.3.10 14:40

No zrovna zítra jdu k právničce, protože potřebuju udělat smlouvu o smlouvě budoucí kupní (na nemovitost) a smlouvu kupní a jsem dooooooost zvědavá, kolik za to bude chtít. Snad mě to nezrujnuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel