Věcné břemeno prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lalelale
8.1.19 13:17
@Anonymní píše:
@Kaci89 právě že dělám vše od léků po koupele a máš pravdu už jsem unavená práce, dítě prarodiče mého přítele a na vše sama!. Přítel celý týden pryč aby jsme vše utahli. Chtěla bych každého vidět 😊

Bez jakéhokoliv rypani, co chceš delat jiného, pokud se ani sami neumyji? Prece je nenechate shnit, ještě když je máte doma. Jinak ja osobně bych takto nemohoucim lidem zajistila bud pecovatele nebo domov. Na rovinu přiznávám, že bych psychicky neustála prebalit dospělého.

• Citovat
  • Upravit
31278
8.1.19 13:20

takhle, věcný břemeno znamená, že je nemůžete vyhodit z domu. Na druhou stranu to neznamená, že se musíte o ně 100% starat a třeba je až obskakovat, cokoliv si řeknou, takhle to zase úplně nefunguje. Rozhodně to není tak, že bys ty byla na základě tohoto věcného břemena nucená skončit v práci a dělat jim pečovatelku.

Pokud ti to tak tchýně říká, tak je to podle mě hlavně z trucu, že vy ste dostali barák a ona nebude dědit, tak ať se pěkně staráte a ona od toho dává ruce pryč :nevim: :roll:
Jinak za mě, pokud jsou prarodiče nemohoucí, oběhněte s nimi příspěvek na péči a za ten peníz můžete zajistit službu, co vám vypomůže s prací okolo nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.19 13:22

@Lalelale je jasný že je nenechám když byl přítele Děda v nemocnici ani jeho dcera mu nevzala věci špinavé domu vyprat čekalo se až přijdu já po pěti dnech pos*** trenky. O to víc mě pak mrzí když mi tchyně řekne že je to naše povinnost přitom je dcera ona a melw by mi pomoct. Alespoň trochu

• Citovat
  • Upravit
1026
8.1.19 13:23
@Anonymní píše:
@Ennny @annasmyc děkuji moc jste hodné já to nemyslím zle ani je nechci nikam dávat to ne jenže tchyně(jejich dcera) se na nás tím obrací že se prostě musíme starat atd atd proto ten dotaz

tak starat by se měla i tchyně (a její sourozenci), pokud to jsou její rodiče (to že s nima nebydlí přece neznamená, že jim nebude pomáhat) a nejde jen o majetek, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.19 13:26

@annasmyc nevím asi ji to teď štve že to není na ní. A chce aby jsme se v tom pěkně vy koupali.. Bude mi muset pomoct nějaká Pečovatelka

• Citovat
  • Upravit
4615
8.1.19 13:26

@Janli fajn ona se o ně stará a kde je morální povinnost jejich vlastních dětí, proč má všechno odskákat zakladatelka? A na víc barák dostal její chlap tak ať se stará i on ne?A když nemůže on ať zajistí výpomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.1.19 13:34
@Ennny píše:
@Janli fajn ona se o ně stará a kde je morální povinnost jejich vlastních dětí, proč má všechno odskákat zakladatelka? A na víc barák dostal její chlap tak ať se stará i on ne?A když nemůže on ať zajistí výpomoc.

Tak nějak je mi těch prarodičů líto. Děti nic nedostanou, tak se starat nebudou, vnuk dostal a starat se nebude, protože pracuje a čeká, že to udělá partnerka. A partnerka to neudělá, protože ona nic nedostala a mají se starat rodiče. Rodinka k pohledání. Na místě prarodičů bych dar žádala zpět, všechno prodala a zajistila si tak důstojný stáří bez doprošovaní.

• Citovat
  • Upravit
41128
8.1.19 13:36
@Janli píše:
Tak nějak je mi těch prarodičů líto. Děti nic nedostanou, tak se starat nebudou, vnuk dostal a starat se nebude, protože pracuje a čeká, že to udělá partnerka. A partnerka to neudělá, protože ona nic nedostala a mají se starat rodiče. Rodinka k pohledání. Na místě prarodičů bych dar žádala zpět, všechno prodala a zajistila si tak důstojný stáří bez doprošovaní.

zvláštní, zakladatelka píše, že se o ně stará :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
8.1.19 13:37
@Ennny píše:

jo, taky to vidím tak podobně, že se tchýně zbavuje své zodpovědnosti. Tak tchýni dávej často na hlídání dítě, že se musíš starat o její rodiče…třeba se babča chytne za nos. No takovéhle bydlení je hodně danajský dar…já bych to nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
8.1.19 13:40

@Janli akorát zakladatelka se o ně stará ,jen je na všechno sama a to.je to jádro pudla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
8.1.19 13:42
@Anonymní píše:
@Lalelale je jasný že je nenechám když byl přítele Děda v nemocnici ani jeho dcera mu nevzala věci špinavé domu vyprat čekalo se až přijdu já po pěti dnech pos*** trenky. O to víc mě pak mrzí když mi tchyně řekne že je to naše povinnost přitom je dcera ona a melw by mi pomoct. Alespoň trochu

Jestli tohle nebude důvod, proč prarodiče radši nechali dům vnukovi ;) když na ně dcera takhle kašle. A tak bych to brala: vy se postaráte, ale dům bude váš. Tchýni bych ignorovala a najala pečovatelku. Ono se nejlíp radí těm, co ve skutečnosti nehnou prstem

• Citovat
  • Upravit
5072
8.1.19 13:42
@Anonymní píše:
A oni nemeji duchod ze pises ze hradite vse??

Důchod asi mají, tak to ale obvykle bývá, že někdo někomu daruje barák a vyhradí si BEZPLATNÉ právo bydlení. A důchod si obvykle užijí jinak (třeba se podívat). Jak už tu někdo psal, tak lepší je prodat cizímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
8.1.19 13:45
@Janli píše:

Co ty víš o jejich situaci? Děti mají takové, jaké si vychovali :nevim: zakladatelka se stará o cizí prarodiče a ano, nic za to nedostane. Bohužel ten nesvar „hodím nemohouciho duchodce na krk manželce, však je doma s dítětem“ je hodně častý

• Citovat
  • Upravit
Janli
8.1.19 13:46
@Ennny píše:
@Janli akorát zakladatelka se o ně stará ,jen je na všechno sama a to.je to jádro pudla :zed:

Tak ať si vyřídí příspěvek na péči a zaplatí pečovatelku. Pokud jsou tak nesamostatní, že se ani nevykoupou, tak to snad nebude problém. Nevím jak kde, ale u nás je normální, že se stará ten, co shrábne majetek a pokud se starat nechce, má se toho vzdát. A zakladatelka si má dupnout na partnera, že pokud se o prarodiče stará, tak ať taky má napsanou půlku domu.

• Citovat
  • Upravit
4615
8.1.19 13:50

@Janli u nás nikdo nic nedostal a stejně se o své prarodiče starám ,ale na půl s mamkou a tetama je fakt že dost věcí zvládnou ještě sami,ale co ne tak mi nedělá problém jim pomoct…ale tak by mě štvalo kdybych kolem nich skákala nevěděla bych co dřív a ještě poslouchala blbé kecy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný