Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ne. Spermie dokážou čekat na ovulaci. Je mi to úplně u… Vzhledem k tomu, že mám pouze jednoho chlapa tak přesně vím s kým to mám. A to mi stačí. Čert ví, jestli náhodou nebyla ovulace dřív, dýl nebo ty spermie čekaly.
Taky to nevím a neřešila jsem to. Doktoři to stejně počítají podle poslední ms (pak podle screeningu), takže je to stejně jedno.
Ja nevim
Asi jsem si malovala, že to prostě vědět budu. Samozřejmě muže mám jednoho ![]()
Datum početí určuje čas ovulace ne čas styku. Takže víš, kdy jsi ovulovala? A ještě jedna otázka- jak se liší nechraneny styk od snažení? Jinak tedy já jsem to vždy věděla, neb vím, kdy ovuluji.
@Hibou Já bohužel nevěděla, jestli ovulaci vůbec mám. Ani nevím, kdy proběhla, nepoznám to. Byla jsem zrovna ve fázi, kdy jsem to měla začít řešit s lékařem.
A nechráněný styk jsem měla na mysli takový, že jsme neměli tolik cílených ejakulací dovnitř ![]()
Můj manžel mi tvrdí, že i ví, že to bylo na kuchyňské lince…občas to vzpomene
já jen vím, kdy jsem měla pozitivní test ![]()
Nevím a rozhodně jsem po tom nepátrala, to snad nemá na nic vliv ![]()
@Anonymní píše: Více
Vykasli se na to a raduj se, ze se vam to povedlo!
Já jsem tehdy měla dost rozhozený cyklus, tak jsem nevěděla, jak dlouho mám zpoždění. Takže jsem doktorovi na křesle hlásila, že jestli jsem fakt těhotná, tak početí bylo tehdy a tehdy. Docela koukal… Ale prostě manžel byl tehdy nějakou dobu pryč a já za ním jela na víkend, tak mi to bylo jasný ![]()
Já to teda u obou věděla dost přesně. Ze kterého to bylo. Samozřejmě ovulace mohla být jindy, ale i tu myslím vím a poznám na sobě, chodí mi léta stejně. A neměli jsme to nějak moc často, takže vylučovací metodou prostě vím. A vždycky byl ten sex úplně super, tak asi příroda ví, co dělá. ![]()
Ja vedela presne, protoze jsem denne testovala ovu a poznala jsem ji. Byl pouze jeden styk a to presne den pred ovu.
a zadarilo se.
Teď budu možná za úplného blázna
Proto raději anonymně. Ale jsem poprvé těhotná - zatím opravdu velmi krátce. Styk máme s manželem už dobrých 5 let nechráněný, mám dokonce PCOS a už jsme si mysleli, že skončím na IVF. Před dvěma měsíci jsme se rozhodli, že se začneme snažit a já měla najednou pozitivní test. Jenomže mě hrozně znervózňuje, že nevím, kdy se nám to povedlo
Zaznamenala jsem si pouze jeden styk do kalendáře a ostatní si nevybavuju. A zrovna k tomu jednomu to časově moc nevychází dle toho co mi ukazoval test a co bylo, nebo spíš ještě nebylo vidět na UTZ. 
Věděly jste přesně kdy došlo k početí?
Já jsem zralá na psychouše, už mě i napadlo, jestli jsem se neotřela někde o lavičku