Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, kterým se ukáže tato diskuze ![]()
Chtěla bych zjistit, zda v současné době někdo užívá lék Ryeqo kvůli myomům, a zda má nějaké vedlejší účinky.. U mě se objevuje především silnější pocení než obvykle. Další věc, která mě velmi a asi nejvíc trápí, jsou otoky, svědění kůže okolo očí, i když nevím, zda to má spojitost. Dnes jsem tedy navštívila kožní lékařku, a bez toho aniž by mi okolí očí prohlédla, po zjištění, že užívám tento lék, mi sdělila, že Ryeqo bude příčina a mám ho přestat brát.. Již Ryeqo beru 6měsícem, mám v plánu další 3měsíce, myomy se mírně zmenšily, takže lék je účinný.
Můžete se prosím někdo podělit o své zkušenosti s užíváním tohoto léku?
Děkuji.
Užívám druhý měsíc. Jsem silný alergik, ale nic z toho, co píšeš, teď nemám víc než jindy.
Mám ho kvůli silnému krvácení, velká ztráta železa. Bohužel asi tři týdny jsem slabé krvácela, takže to mě zklamalo. ale doktorka říkala, že si to musí sednout. Pocení nevím, těžko říct, teď v tom vedru.
Ahoj,
diskuze je sice starší, ale i tak myslím nebude vadit, když sem napíšu své zkušenosti.
Ryeqo beru už podruhé - poprvé to bylo asi rok, teď už brzy taky budu mít za sebou rok léčby. Před Ryeqem jsem brala na endometriózu ještě jiný lék, jehož název si už ale nepamatuju. No a doléčená pořád nejsem.
Pozitivní účinky:
Neutrální účinky:
Negativní účinky: