Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky..Chtěla bych vědět zda taky z vašich mimísek někdo teď trpí průjmy?A hlavně malej pořádně nejí,ráno vezme jogurt,v poledne nic a k sváče trochu přesnídávky a večer nic nechce ani kaši.tak ho aspoň nakojím.
Dneska mi volala kamarádka a její holčička taky trpí.My jsme se včera celý den pooo..aly,a ta její holčička to má dneska celý den..
Tak jenom zda v tom nejsme sami,Aspoń,že pije..To je snad důležitý v tom hicu..díky J..
Tak moje dcera mela prujem minuly tyden ve ctvrtek, o vikendu v pohode a dneska to zase odnesly golfky. Cely vikend mela dietu a i vcera a dneska mela jen nezavadne potraviny. Jedine co je spolecne s tim, co rikas ty je ten jogurt(snedla ho ale rovnou v obchode, nemohl se zkazit po ceste apod.) Take moc neji, nevim, co si o tom myslet. na virozu se mi to moc nezda, salmonela to asi taky neni, tak nevim.
Mroe
Anička měla taky průjem, měla dostavát studené nápoje na jídlo mrkev, rýži, brambor, jablko a banán. Co opravdu nesměla bylo UM a žádné mléčné výrobky taky nesměla žádnou přesnídávku obsahuje totiž cukr. Na pití černý slabý čaj oslazený Glukapurem, tím jsem mohla sladit vše.
Na dietě jsme museli vydržet 3 dny a pak opatrně zvyknout na mléko Um jsem ji ředila tak že měla 1 den 1/3 odměrek do množství vody než patří, 2 den 2/3 a 3 den jsem dala tak jak má být. A taky mě paní doktorka upozornila že kdyby měla průjem znova tak mám prvně vy:,–(it mléko a cukr.
Jinak bych s tím průjmem šla k doktorce jestli trvá déle jak 48 hodin jde o to aby nedošlo k dehydrataci.
Achesa a Anička
Pokud má malé dítě průjmy, je nejdůležitější, aby pilo. Dojde velice rychle k dehydrataci a můžete skončit v nemocnici ani nevíte jak. Nám doktorka řekla - pít černý oslazený čaj po malých a častých dávkách (10minut) a lehkou dietku.