Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,ráda bych se zeptala do jakého věku dítěte převařujete vodu.My již měsíc přikrmujeme,do toho ta vedra,takže začínám malýmu dávat na pití vodu(balenou kojeneckou) nebo čajík.Je nutné stále převařovat?Dětská sestra mi dokonce řekla,že už může vodu z kohoutku,což se mi nezdá,už kvůli obsahu dusičnanů,na které je pro kojence přísná norma…Děkuji za odpovědi! ![]()
Markéto,
kojeneckou vodu jsem převařovala do cca 9 měsíců,teď už dávám jen kojeneckou přímo z PET lahve a když není,převařím vodu z kohoutku.
Držím se zá:,–(y,všeho s mírou.Když někde čtu,že se má kojenecká voda převařovat do 2 let,lahvičky na mlíko se mají vyvařovat celou dobu,kdy z nich dítě pije(starší pila mlíko z lahve do 2,5 let),tak si ťukám na hlavu.
Marketo,
zkus si zjistit na vodárně, odkud berete vodu, jestli je v normě pro kojence. MĚLA BY BÝT. Jinak já malýmu dávám vodu z kohoutku od 1/2 roku převařovanou a od 9 měsíců nepřevařovanou. A to proto, že z kohoutku je čerstvá!!! Zatímco v lahvi jí máš za 2 dny po otevření špatnou. Já jsem kojila dost dlouho, takže ta spotřeba vody byla minimální, takže po 1/2 roce jsem do toho šla a bez následků.
Ahojky,
malýmu dávám vodu z vodovodu, protože je lepší než leckterá balená určená speciálně pro kojence.....Samozřejmě převařuji a bude převařovat asi do roka
Klára
Na prislusne vodarne Ti reknou, pokud jsou nekde dusicnany, dava se vyjimka a vetsinou se kontaktuje obyvatelstvo (zalezi na miste jak) a pak se dava doporuceni, ktere vekove kategorie ji nemaji pit…
S vodou pracuju a souhlasim, ze na spouste mist je voda z kohoutku lepsi nez balena, asi pul minuty by se mela odtacet, kdyz se delsi dobu nepousti. Pozor taky na hodne mekkou…ta taky neni dobra k piti na kazdy den..
Malá byla od 1m na UM a kojovodu sem převařovala jen do jejích 2m, a od 11m pije vodu z kohoutku nepřevařovanou.
Tak já jsem převařovala kojovodu do cca 9 měsíců, teď dávám nepřevařenou kojo a už se brzy chystám najet na vodu z kohoutku. Jen kdyby mi tak někdo řekl, jestli ji máme alespoň trochu „přijatelnou“ ![]()
ahojky
vodu jsem dávala Fromin a nepřevařovala jsem nikdy. Myslím že i na flašce je napsáno že se nemusí převařovat.
Převařovali jsme do 11-ti měs a naše dětská obvodní mě obdivovala, kolik si přidělávám práce, že prý je to tak od 6-ti až 8-mi měsíců zbytečné…
Moc vám děkuji za rady!Začnu přemýšlet o tom dávat mu vodu z kohoutku na čajík,těch půl deci co denně stěží vypije (pořád kojím),a když je pak lahev s kojo vodou otevřená více dní,není to asi ono…
MARKETO, PRESNE Z TOHOTO DUVODU DAVAME VODU Z KOHOUTKU, MYSLIM, ZE TYDEN OTEVRENA KOJOVODA V PET LAHVI „MOC ZDRAVA“ NEBUDE ![]()
PRO KLID DUSE SI ZAVOLEJ DO VODARNY, URCITE TI REKNOU, ZE JE VODA V POHODE!
MARKA
Ahojky..Jelikož kojím,tak vodu na kaši a čajít teď převárnu v mikrovlnce.A čajím mu někdy zaleju odraženou Dobrou vodou.Tu vlastně používáme i na kaše.
převařovala jsem vodu do sedmi měsíců,ale tět úplně stačí voda z pet láhví.
Jé, tak dík za ostatní zkušenosti. Jak jsem psala, chtěla jsem převařovat do roka, ale půl rok máme za sebou, tak už bude bez převařování ![]()
Klára