Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Cca do půl roka jsem vodu převařovala. Po půlroce už jsem dala buď kojovodu nepřevařenou, nebo i nepřevařenou z kohoutku. Když byla převařená, bylo to jen z důvodu, ež byla z termosky, kam si vodu připravuju na brzké ranní UM. Jinak jsem vzala flašku, natočila vodu a dala malé.
G
Jeste Vam muze poradit mistne prislusna Krajska hyg. stanice (my take radime
Pripadne vetsi vodarny maji i vysledky rozoboru na internetu…je ale pravda, ze na hygiene Vam asi poradi nezaujate…nektere info vodarny zatloukaji i nam..
Ahoj holky.
Taky dávám z kohoutku, akurát mi manža vozí z prtáce, mají tam nějaký přístroj, co odfiltruje chlor a takové ty věci… Ale když zrovna nepřinese, tak dám normálně z kohoutku. Jen ohřeju, nepřevařuju (přavařenou dám vlastně jen když mi zbyde v rychlovarce třeba po vaření kafe)…
Ale pokud se dává přímo zkohoutku, je prý dobré ji nechat 30 minut odstát, aby vyprchval chlor. Tak se snažím to tak dělat, ale ne vždy se podaří… Nekdy teda Tomík dostane i přímo čerstvě natočenou.
Já nikdy kojo vodu nepřevařovala, dávala jsem ji rovnou jak na pití tak na kaši.
Chtěla jsem ji dávat do roka a vodu z kohoutku až od roka.
Ségra mi řiká, že jsem prdlá, když vařím verče i zeleninu a maso v kojenecké vodě
Tak nevím, v jaké vy vaříte příkrmy?
Alenka
Ahojky my kupujeme Horský pramen - kojo voda a převařovala jsem do 4m, teď už ne! Na vodárně si chci zjitit, jestli je naše kohoutková voda OK a jdu do toho…
Ahoj. Tak jen za nás-je nám 11m a vodu stále převařujeme. Zas tolik práce navíc to není a jistota je jistota.
Toť můj názor, hezký den přeji ![]()
Tak nám je 18 měsíců a stále převařujeme. Nějak mě nenapadlo, že už vlastně ani nemusíme
. Není to sice žádná velká práce, ale bude to nepřeváření pro mě pohodlnější-voda je hned k dispozici. Do teď jsem vždy ráno navařila hrnec vody-aby celý den byla. Dnes jsem volala pediatričce a ta mi řekla, že už převářet nemusíme, takže končíme.
Kojeneckou vodu (ionizovanou) od osmi měsíců čerstvě otevřenou nevařím, pokud ji mám otevřenou, tak ji radši převařím. Z kohoutku jsem ještě nedala, problém je, že dusičnany se ti ve vodě můžou objevit kdykoliv (zemědělci pohnojí, trochu víc zaprší) a než se udělá rozbor (jednou denně) a výsledky někde zveřejní.....navíc pro dospělé je jiná přijatelná norma na dusičnany než pro mimča. Ale možná jsem příliš úzkostná matka. ![]()
Ahoj,
tak vidím, že názory se různí…
Já jsem doposavaď převařovala (Horský pramen), nic moc práce navíc to opravdu není, tak budu asi dál, už jsem to zautomatizovala, navíc věčně sterilizuju (ale už ne před každým použitím) spustu flašek a dudlíků (nekojím skoro od narození), zeleninu vařím v nepřevařené. Jaká nám teče z kohoutku, nevím, ale když ji já sama piju pár dní, musím si jít koupit nějakou balenou, která rozhodně líp chutná.
Budu to teda dělat tak, že pokud petlahev čerstvě otevřu, převařovat nebudu, ale pak už jo. Ještě nějakých pár měsíců to určitě vydržím - taky si říkám - jistota je jistota.
Monika
Ahojky, taky řeším kdy přestat převařovat(Horský pramen). Je nám 11m, tak vážně nevím, převařovat asi budu do 1 roku, ale asi pitnou vodu dávat zatím nebudu, mám dvojčata, takže stíhám rychle spotřebovat a toho mlíka zase už tolik nevypijí.....!!!!Asi ještě pár měsíců zástanu na petkách…ale jsem ráda, za rady co jsem si dnes přečetla…páááá ![]()