Červený zadeček

3384
25.6.06 12:18

Červený zadeček

Ahojky holky,

přečetla jsem všechny diskuse co jsem našla ohleně červených zadečků opruzenin atd… Ale i přesto se zeptám. Co doporučíte na červený „zapařený“ zadeček. Větráme jako o život malá je bez pleny skoro celý den. Pokaždé když se pokadí tak se zhorší. Já už nevím co s tím. Doktorka doporučila Rybylku tak jsem koupila a bylo to ještě horší. Tak já nevím. Od narození používám Sebamed jemný krém a krém na opruzeniny a byla jsem sním naprosto spokojená jelikož, když malá ležela v inkubátoru měla zadeček hrozně zapařený a jediný Sebamed zabral. Teď si, ale nevím rady.

Pytiol též nezabírá je to ještě horší bepanten též nepomáhá. :(

Dík za rady Petra a Eliška 8,5 měsíce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
25.6.06 12:30

Myslím, že to bude kombinací veder a příkrmů, třeba má v jídle něco agresivního?

Jinak co vím, tak kamarádka na to dávala genciánku. Nebo se poptat, jak by to bylo s kapkou hypermanganu do koupele. Případně odvar z heřmánku. Jinak bohužel neporadím, nám zabírá Bepanthen a okamžitě, takže těžko říct…

GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
25.6.06 12:48

Ahojky,

vypsala jsi vsechny pripravky, ktere bych take zkusila. Pokud opravdu nic nepomaha, domluvila bych si navstevu u kozniho lekare.
Muze mit treba nejaky exem nebo plisen, klasicke opruzeniny by se po Tve lecbe podle me aspon trochu lepsily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
25.6.06 12:50

Ahojka, Matýsek na opruzeniny téměř netrpěl, poslední dobou se trochu potýkáme s kožními problémy a u toho měl taky pár dnů červenou prdelku. Nepomohl ani Pevaryl, ale omylem jsem mu mázla prdelku po plavání krémem na pusu od Weledy-do večera rapidní zlepšení a druhý den výstavní zadeček:-)
Mmch SebaMed jsme používali taky a teď jsem ho vyřadila.
A jinak obligátní rady, větrat, nepoužívat nějakou dobu vlhčené ubrousky, ale jen vodu.
Jo a ještě můžeš zkusit změnit značku plínek.

Jazzi a Matýsek 14m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
25.6.06 12:53

ahojky,

já bych asi zítra valila na dětské kožní ( žádné doporučení nepotřebuješ ). V tom vedru se to určitě jen tak nezahojí.

at je brzo líp :wink:
Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
25.6.06 12:59

Ahoj Mamulinko.

Tak nám pomohl Imazol.Je to krém v tubě a může se mazat jen jednou denně ale opravdu pomohl.Rybylka nám taky zhoršovala.My ho měli na recept ale myslím že je i volně prodejný.Jinak kamarádka zadeček synkovi fénovala.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
25.6.06 13:05

Ahojky,

tak my máme taky asi 2 dny opruzené prdítko. Mažu bepanthenem, hodně větrám, dávám různé druhy plen a nic moc. Dala jsem na to od Nivea baby krém proti opruzeninám a je to lepší.
V těchto vedrech se není co divit. Chuďátka malý.

Snad to brzy bude lepší.

Peťula a Juli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
25.6.06 13:36

Ahoj Mamulinko,
vzhledem k tomu, ž o „mojí“ léčbě se ještě nikdo nezmínil, tak se taky přidám.
Teď v létě je to fakt na draka a i když větráš, tak po bobku se nám taky vždycky zadeček zhorší. Po každém přebalování (bobek) a vždy večer dám do lavoru silný odvar z heřmánku a Terezu do něj po:,–(ím na pár minut. Můžeš si koupit v lékárně speciální koupelový sypaný heřmánek, ale já dělám odvar i z normálního pytlíkového heřmánku - na jeden půllitrový hrnek cca 8-10 sáčků a v lavoru dopustím vodu z kohoutku, aby toho bylo dost.
Dále Rybylka je bezva, ale na opruzeniny se nám osvědčil výše zmiňovaný Imazol a nebo mnohem levnější AVIRIL - chce to takový „drsnější“ mastičky - ne ty hladký (jako je právě Rybylka).

Hlavu vzhůru, ono to přejde. Se starší dcerkou jsem si užila opruzenin a vždycky zabral heřmánek (někdy jsem přidala i trošku měsíčku lékařského, ale není potřeba) a nebo prostě jenom osprchování při každém přebalení, popř. čůrání (ubrousky v tomto případě a hlavně v létě vše jenom zhoršují).
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
25.6.06 13:45

Doporučila bych Imazol krémpastu,je volně prodejný.Je protiplísňový a fakt skvěle zabírá na hodně opruzený zadeček.Já normálně používám krém od Johnsonu,tuhle měla malá trochu průjem,zkusila jsem namazat Pevarylem a nic :( .Kámoška mi půjčila Imazol a po jediném namazání přes noc byla prdelka krásně zahojená.Nemá se používat často a hojně,ale když už je kůže hodně červená a mokvá,tak se prostě jeden den maže a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
25.6.06 13:53

Ahoj Mamulinko,

Mela jsem stejny problem s opruzenou u Terezky ..Kdyz ji byly asi dva tydny tak se oprudila a neslo s tim nic udelat.. vsechno co psaly holky jsme zkusily se zadnym uspechem.

tak jsem sly na kozni a tam mi pani doktorka predapsala ZELENOU VODICKU na potirani a icht.pastu ( mam to napsany v papirech nevim jak se to pise ale vyslovuje se to ichtiliova pasta , je seda a desne smrdi a michaji to v lekarne.) a tahle dve veci nam zabraly do druhyho dne.. ( uz to nebylo tak rudy ta opruzenina ) no patlala jsem ju tyden a bylo to.. ( Terka mela jeste jeden problem ze porad kadila jako kdyz si prdla tak ji usla hned stolice takze kazdych 15 min prebalovani a tak..ale uz je to za nama..

tak snad ti to pomuze :)

Maty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
25.6.06 14:59

Ahoj ,
my jsme měli loni taky problém z opruzeninami. Většinou jsem to řešila tak, že jsem zavedla na 2 - 3 dny látkové pleny. Tím pádem jsem musela častěji přebalovat a opruzeniny mizely. Jinak jak již psaly holky výše Bepanthen nebo Infadolan. Letos je používám a v pohodě. Jinak se mi na zadeček taky osvědčila Ondřejová mast (dostaneš v lékárně ) ale to spíše jako preventivní prostředek. Když jsem měla malou opruzenou po příjezdu z nemocnice, doktorka mi doporučila Pityol ( krásně vysušuje takové ty mokvavé pupínky. Jinak koupele v heřmánku mi moc nedoporučovala, kvůli možným alergickým reakcím. Doporučila mi ať si koupím obyčejný černý čaj - ruský nebo čínský, udělám do dost silným a pak potírat třeba namočenou vatičkou. Na potničky a různé vyrážky z horka je to ten neljevnější a opravdu takřka zázračný lék. Komu jsem to poradila tak si to hrozně chválil. Černý čaj má přirozené desinfekční účinky. Podobně by se dal použít i zelený čaj, ale ten sypaný a neparfémovaný. Vyzkoušej ten čaj, čaj ti v ničem neublíží a ani nic nemůže zhoršit.
Ahoj Sati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
25.6.06 15:28

Syn má citlivý zadeček, tak jsem záhy začala používat Bepanthen pro každé ošetření. V případě opruzenin jsem postupně vyzkoušela genciánku, Pevaryl pastu /protiplísňová/, Ictamo PRO / s ichtamolem, stejně jako Pytiol/ a nakonec nám zabral až Imazol /taky protiplísňový/. Tak zkus ten Imazol, je volně prodejný, koukala jsem , že i ostatní holky s ním mají dobrou zkušenost. Pokud by nic nepomohlo, ev. by dr. předepsal kortikoidy. Ještě zvaž, zda není alergie na pleny, ubrousky, apod. Teď už asi 4 měsíce používíme na běžné ošetření krém Bubchen a od té doby -ťuk, ťuk, ťuk - nebyla opruzenina ani při zubech. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
25.6.06 15:43

Ahoj,

my takový problém nemáme, ale kamarádka na to používala Ondřejovu mast, dostupnou v lékárně a ta zabrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
25.6.06 19:31

Ahoj,

myslím, že tu nikdo nezmiňoval Penathen, ten naší Aničce moc pomohl, když měla průjem a opruzený zadeček. SebaMed už nepoužívám, zkusila jsem ho jednou a Anička po něm měla prdelku zarudlou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3384
25.6.06 20:21

Holky mockrát Vám děkuji za vaše rady. Zakoupila jsem IMAZOL krémpastu tak snad zabere. Pokud ne razím k mudr. na kožní.

Tak ještě jednou díky i za Elinku a přejeme krásné zadečky bez červených místeček.

Petra a Eli 8,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky