Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky,
přečetla jsem všechny diskuse co jsem našla ohleně červených zadečků opruzenin atd… Ale i přesto se zeptám. Co doporučíte na červený „zapařený“ zadeček. Větráme jako o život malá je bez pleny skoro celý den. Pokaždé když se pokadí tak se zhorší. Já už nevím co s tím. Doktorka doporučila Rybylku tak jsem koupila a bylo to ještě horší. Tak já nevím. Od narození používám Sebamed jemný krém a krém na opruzeniny a byla jsem sním naprosto spokojená jelikož, když malá ležela v inkubátoru měla zadeček hrozně zapařený a jediný Sebamed zabral. Teď si, ale nevím rady.
Pytiol též nezabírá je to ještě horší bepanten též nepomáhá. ![]()
Dík za rady Petra a Eliška 8,5 měsíce ![]()
Myslím, že to bude kombinací veder a příkrmů, třeba má v jídle něco agresivního?
Jinak co vím, tak kamarádka na to dávala genciánku. Nebo se poptat, jak by to bylo s kapkou hypermanganu do koupele. Případně odvar z heřmánku. Jinak bohužel neporadím, nám zabírá Bepanthen a okamžitě, takže těžko říct…
GaB
Ahojky,
vypsala jsi vsechny pripravky, ktere bych take zkusila. Pokud opravdu nic nepomaha, domluvila bych si navstevu u kozniho lekare.
Muze mit treba nejaky exem nebo plisen, klasicke opruzeniny by se po Tve lecbe podle me aspon trochu lepsily.
Ahojka, Matýsek na opruzeniny téměř netrpěl, poslední dobou se trochu potýkáme s kožními problémy a u toho měl taky pár dnů červenou prdelku. Nepomohl ani Pevaryl, ale omylem jsem mu mázla prdelku po plavání krémem na pusu od Weledy-do večera rapidní zlepšení a druhý den výstavní zadeček:-)
Mmch SebaMed jsme používali taky a teď jsem ho vyřadila.
A jinak obligátní rady, větrat, nepoužívat nějakou dobu vlhčené ubrousky, ale jen vodu.
Jo a ještě můžeš zkusit změnit značku plínek.
Jazzi a Matýsek 14m.
ahojky,
já bych asi zítra valila na dětské kožní ( žádné doporučení nepotřebuješ ). V tom vedru se to určitě jen tak nezahojí.
at je brzo líp ![]()
Irias
Ahoj Mamulinko.
Tak nám pomohl Imazol.Je to krém v tubě a může se mazat jen jednou denně ale opravdu pomohl.Rybylka nám taky zhoršovala.My ho měli na recept ale myslím že je i volně prodejný.Jinak kamarádka zadeček synkovi fénovala.
Martina
Ahojky,
tak my máme taky asi 2 dny opruzené prdítko. Mažu bepanthenem, hodně větrám, dávám různé druhy plen a nic moc. Dala jsem na to od Nivea baby krém proti opruzeninám a je to lepší.
V těchto vedrech se není co divit. Chuďátka malý.
Snad to brzy bude lepší.
Peťula a Juli
Ahoj Mamulinko,
vzhledem k tomu, ž o „mojí“ léčbě se ještě nikdo nezmínil, tak se taky přidám.
Teď v létě je to fakt na draka a i když větráš, tak po bobku se nám taky vždycky zadeček zhorší. Po každém přebalování (bobek) a vždy večer dám do lavoru silný odvar z heřmánku a Terezu do něj po:,–(ím na pár minut. Můžeš si koupit v lékárně speciální koupelový sypaný heřmánek, ale já dělám odvar i z normálního pytlíkového heřmánku - na jeden půllitrový hrnek cca 8-10 sáčků a v lavoru dopustím vodu z kohoutku, aby toho bylo dost.
Dále Rybylka je bezva, ale na opruzeniny se nám osvědčil výše zmiňovaný Imazol a nebo mnohem levnější AVIRIL - chce to takový „drsnější“ mastičky - ne ty hladký (jako je právě Rybylka).
Hlavu vzhůru, ono to přejde. Se starší dcerkou jsem si užila opruzenin a vždycky zabral heřmánek (někdy jsem přidala i trošku měsíčku lékařského, ale není potřeba) a nebo prostě jenom osprchování při každém přebalení, popř. čůrání (ubrousky v tomto případě a hlavně v létě vše jenom zhoršují).
Pavla
Doporučila bych Imazol krémpastu,je volně prodejný.Je protiplísňový a fakt skvěle zabírá na hodně opruzený zadeček.Já normálně používám krém od Johnsonu,tuhle měla malá trochu průjem,zkusila jsem namazat Pevarylem a nic
.Kámoška mi půjčila Imazol a po jediném namazání přes noc byla prdelka krásně zahojená.Nemá se používat často a hojně,ale když už je kůže hodně červená a mokvá,tak se prostě jeden den maže a je klid.
Ahoj Mamulinko,
Mela jsem stejny problem s opruzenou u Terezky ..Kdyz ji byly asi dva tydny tak se oprudila a neslo s tim nic udelat.. vsechno co psaly holky jsme zkusily se zadnym uspechem.
tak jsem sly na kozni a tam mi pani doktorka predapsala ZELENOU VODICKU na potirani a icht.pastu ( mam to napsany v papirech nevim jak se to pise ale vyslovuje se to ichtiliova pasta , je seda a desne smrdi a michaji to v lekarne.) a tahle dve veci nam zabraly do druhyho dne.. ( uz to nebylo tak rudy ta opruzenina ) no patlala jsem ju tyden a bylo to.. ( Terka mela jeste jeden problem ze porad kadila jako kdyz si prdla tak ji usla hned stolice takze kazdych 15 min prebalovani a tak..ale uz je to za nama..
tak snad ti to pomuze ![]()
Maty
Ahoj ,
my jsme měli loni taky problém z opruzeninami. Většinou jsem to řešila tak, že jsem zavedla na 2 - 3 dny látkové pleny. Tím pádem jsem musela častěji přebalovat a opruzeniny mizely. Jinak jak již psaly holky výše Bepanthen nebo Infadolan. Letos je používám a v pohodě. Jinak se mi na zadeček taky osvědčila Ondřejová mast (dostaneš v lékárně ) ale to spíše jako preventivní prostředek. Když jsem měla malou opruzenou po příjezdu z nemocnice, doktorka mi doporučila Pityol ( krásně vysušuje takové ty mokvavé pupínky. Jinak koupele v heřmánku mi moc nedoporučovala, kvůli možným alergickým reakcím. Doporučila mi ať si koupím obyčejný černý čaj - ruský nebo čínský, udělám do dost silným a pak potírat třeba namočenou vatičkou. Na potničky a různé vyrážky z horka je to ten neljevnější a opravdu takřka zázračný lék. Komu jsem to poradila tak si to hrozně chválil. Černý čaj má přirozené desinfekční účinky. Podobně by se dal použít i zelený čaj, ale ten sypaný a neparfémovaný. Vyzkoušej ten čaj, čaj ti v ničem neublíží a ani nic nemůže zhoršit.
Ahoj Sati
Syn má citlivý zadeček, tak jsem záhy začala používat Bepanthen pro každé ošetření. V případě opruzenin jsem postupně vyzkoušela genciánku, Pevaryl pastu /protiplísňová/, Ictamo PRO / s ichtamolem, stejně jako Pytiol/ a nakonec nám zabral až Imazol /taky protiplísňový/. Tak zkus ten Imazol, je volně prodejný, koukala jsem , že i ostatní holky s ním mají dobrou zkušenost. Pokud by nic nepomohlo, ev. by dr. předepsal kortikoidy. Ještě zvaž, zda není alergie na pleny, ubrousky, apod. Teď už asi 4 měsíce používíme na běžné ošetření krém Bubchen a od té doby -ťuk, ťuk, ťuk - nebyla opruzenina ani při zubech. L.
Ahoj,
my takový problém nemáme, ale kamarádka na to používala Ondřejovu mast, dostupnou v lékárně a ta zabrala.
Ahoj,
myslím, že tu nikdo nezmiňoval Penathen, ten naší Aničce moc pomohl, když měla průjem a opruzený zadeček. SebaMed už nepoužívám, zkusila jsem ho jednou a Anička po něm měla prdelku zarudlou.
Holky mockrát Vám děkuji za vaše rady. Zakoupila jsem IMAZOL krémpastu tak snad zabere. Pokud ne razím k mudr. na kožní.
Tak ještě jednou díky i za Elinku a přejeme krásné zadečky bez červených místeček.
Petra a Eli 8,5m