Červený zadeček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
26.6.06 01:06

Mě pomohla rada: „promazávat, promazávat, promazávat“ když je to suché a když to mokvá, je potřeba to vysušit (heřmánek, černý čaj, imazol, apod.) a pak teprve promazávat (a to je fakt důležité, jinak se to pořád obnovuje).

Imazol je hodně agresivní, použila jsem ho dvakrát, když měl prcek opruzeninu na stehýnku a sloupla se mu tam pak kůže.

Nakonec jsem zjistila, že nejlepším řešením je modrá indulona (dokonce vyhrála nad bepantenem - ale mimču do půl roku bych spíš dala bepanten, než indulonu) :lol: skvěle promastí a neobsahuje žádné agresivní prostředky. Je fajn i jako prevence.

Používáme látkové plínky totsbots a vlňáčky, mrňous se v nich neopruzuje. Ale teď v těch horkách je asi nejlepší nechat nahý zadeček… (a utírat loužičky a hlídat bobky :lol: )

Ať se prdelka brzy vyhojí!

B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
26.6.06 06:50

Tak s timhle problemem se zabyvame pokazde, kdyz Jendovi rostou zuby.....
nejdriv pomahal Imazol, ale ted uz ani ten ne, a tak nam detska lekarka napsala Pevaryl (zatim pokazde zabral)

Jinak kdyz se da, tak je malejj porad nahatej.....

K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
26.6.06 07:06

Ahojkas Petulo,

jak tu už někdo psal, i nám zabírá nejlíp Aviril baby, v červený tubě. Mají ho v Hypernově,tedy aspoň u nás.

Andělka

• Citovat
  • Upravit
4419
26.6.06 08:37

Ahoj, nám zabírá jedině krém od Nivey na opruzeniny a obyčejný pudr, ten je taky super. Nám alespoň zabírá spolehlivě. Ten Imazol máme taky vyzkoušený, a taky zabírá. Ale ta Nivea nebo pudr je u nás fakt vždy 100%.

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
26.6.06 09:54

Ahoj..

pokud je už prdelka červená, tak rozhodně Rybilka už nepomůže a naopak to ještě zhorší.. Na Heřmánkový čaj některá miminka reagují tak, že to opruzeninu nevysuší, ale naopak jí to ještě zhorší a prdelka namokvá.. Lepší je řepíkový čajíček, dobře vysušovat prdelku, třebas na ní foukat nebo z dálky sušit fénem.. Taky trošku vysušuje slabší vrstva Infadolanu… No a už pak u pořádných otevřených opruzenin se doporučuje genciánová violeť (genciána)… nebo jak už tu někdo psal zeleň.., ale každému miminku zabere něco jiného.. a taky jak už tu někdo psat může to být reakce miminka na nějaké jídlo, třebas ovoce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KYŤUBAMBU
25.7.10 21:42

Ahojky,to větrání je dobrá věc.Můj Peťulínek byl v pohodě do té doby než začal dostávat ovocné přesnídávky,zadeček byl rudý až mu pupínky praskaly a tekla mu krev.Musela jsem ho při přebalování pokaždé sprchovat,po ubrouskách byl zadeček ještě horší.Krém na opruzeniny to také zhoršoval.Docela nám pomáhal obyčejný pudr.Posledně jsem přišla z procházky a malý měl zadeček jako semafor,žádný pupínek,byl jen rudý.Osprchovala jsem ho,nechala chvíli větrat,a dala plenu jen tak.A to pomohlo.Pokud je vše v pořádku, dám mu jen trochu oleje od HiPP.Ale pokud není,je báječná Ondřejova mast,koupíš v lékárně,taková modrá tuba.Tak hodně štěstí přeje Jitka. :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure