Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobré odpoledne,
mám problém s 10m Johankou - jablíčko má moc ráda, umí ho po kouskách zkonzumovat i sama, pokud jí ho oloupu a nakrájím na 1/4, a v této formě jí chutná mnohem víc než nastrouhané, ale vždy dostane průjem. Během 2h je všechno venku…
Vzhledem k tomu, že jablíčko je jeden z prvních příkrmů a zkoušíme ho s přestávkami prakticky od 7m, zdá se mi to trochu podezřelé…(?), když ostatní ovoce je bez problémů. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Dr.to sice udivilo, ale žádné srozumitelné vysvětlení jsem nedostala…
Díky a hezký den, Lucie
Lucie já bych jí zkusila to jablíčko povařit lépe řečeno malinko podusit.
Ahojky
Já bych zkusila kompot .
My zase měli vždycky průjem po mrkvi at vařený nebo v syrovém stavu .Takže jsem ji zcela vyloučila z jídelníčku.
Majdalenka
Lucie,
myslim, ze na tom nie je nic podozrive … proste ju z jablka prehana a asi sa s tymto faktom budes musiet vyrovnat ![]()
Je to individualne, povedala by som, ze kazdy ma svoje „sukromne prehanadlo“
a jablko je na to celkom bezne, jablkova stava sa odporuca pri zacpe, vacsinu ludi z nej prehana. Asi ti nezostane naozaj nic ine, iba jablcko zo stravy vyradit, aspon na cas, potom trebars skusit znova.
Ahoj. Tak já mám něco podobného - jablko mě spolehlivě prožene… A nejlíp nalačno, nebo „na hlad“, když nechci jíst nic jiného… Tak bych ho zkusila omezit, nebo dát po nějakém jídle jako dezert. ![]()
Ahojky..Je známo,že když mají mimi zácpu tak se doporučují syrová jablíčka.Nejlepe z nich vymačkaná šťáva.Tak si myslím,že je to normální,když má průjem.Mě osobně prohání i jablkový juice ![]()
Teď jsme vykoukla ven to je hic..Co děláte s mimi když je vedro?Ahojky..
Díky všem za odpověď,
trochu mě to uklidnilo a překvapilo, protože osobně nikoho, kdo by měl obdobný problém neznám. Trochu mě udivuje, že navzdory takovým projevům je jablko doporučováno jako jeden z prvních příkrmů. No nic, tak ho zatím vynecháme… ![]()
V tomhle vedru s Johankou nejraději chodíme do parku, najdeme stín pod stromy a roztáhneme deku s hračkami. Je to poměrně populární mezi maminkami
Johanka už má několik kamarádů z parku.
Tak to nějak přežijme!
Hezký den, Lucie
Jabličko působí jako takové „projímadlo“. Nina po mě něm pěkně srajdí a to skoro hned… aspon jí nebolí bříško. Já jablíčko kobminuji většinou s jiným ovocem.