Spaní miminka bez zavinutí

195
26.6.06 20:42

Spaní miminka bez zavinutí

Ahoj holky,

mám problém :wink: Elišce je 6 měsíců a od narození je zvyklá spát zavinutá v plíně. Ale jen v noci, přes den ji nechávám volné ruce. Jenže posledních pár dní se z toho stává problém. Otáčí se v postýlce na bříško (i když má ruce stažené plíně) nebo se jí podaří vystrčit ruce z plíny ven. V tu ránu je vzhůru a nelíbí se jí to, pláče. POkud jí znovu stáhnu, tak během chvilky usne.

Není už moc „stará“ na stahování ??? :?

A co otáčení na bříško??? Obložit ji dekou, aby se neotáčela a nepásla koníky??? Jooo, kdyby chtěla spát na bříšku … :lol:

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
279
26.6.06 20:49

Ahojky,
myslím si, že už dost stará na to, aby spala zavinutá. Asi to budeš mít dost těžké nají jí nějakou novou „pomoc“ při usínání. U mé první Anetky pomohl paleček a tzv. mašáček(sama si ho později tak pojmenovala)-overalek na spaní, ke kterému se tulila. Ani na boku nechce spát. To může mít jednu ruku pod sebou a být tak více stísněná :?: :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
26.6.06 21:08

Nonu, zkus ten spací pytel, ale na bříško se ti v něm dokáže otočit taky. Na zavinování je opravdu už dost velká. Asi to několik dní potrvá a pak si zvykne, že spí a má volnost.
Mě se Fanda taky v noci otáčí na 4 nebo do sedu, a pláče, protože na bříšku nikdy nespal a jak je asi rozespalý, tak neví, co se děje, a jak si zase lehnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
27.6.06 07:20

Ahoj,

tak mi akorát Tobiáška odnaučujeme od zavinování. A je to tady zážitek. Po návratu z porodnice Dr. radila zavinovat,aby lépe spal. A opravdu Tobík se naučil zavinutý spinkat fakt krásně od cca 20.00 hod do 4.00 až 5.00. Dneska jsem ho dala poprvé spinkat v letním pytli. Usnul bez problémů,stačilo pohladit. Pak se probudil kolem půlnoci, dostal napít čajík a pak se vzbudil v 01.00 a bylo kojo. Poté bez problémů opět usnul a spinkal do 03.30,kdy opět papal a v 05.30 jsem si ho brala do své postýlky a spinká do teď!!!!!
Sice nespinká jako dříve,ale jsem ráda, že s odnaučováním začínáme teď. Myslím, že v tom půl roce to bude o něco horší.

Držíme moc palce, ať brzy spinkáte i bez zavinutí krásně.

papa Ivule+Tobík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
27.6.06 08:08

já jsem zavinovat přestala dost brzo,po dvou měs.ze začátku jsem měla trochu obavu,že bude spát hůř,ale nic takového se nekonalo,usínal jako když byl v kukličce :D ,ale nevím,šestiměs.dítě už to už bude těžší odnaučit ho spát nezavinuté, a to stím přetáčením,náš Kubík začal v postýlce pěkně cestovat,tak se někdy probudím a on je napříč,nebo drží tyčku od postýlky a je úplně otočený a taky se přetáčí na bok a bříško,moc se kvůli tomu nevyspím,je to pro mě nové a mám torchu obavu aby se ve spánku neudusil,ale dneska se mi zdál sen,že s ním spadla postýlka,tak se vzbudím a kouknu na ní a on nespí a pase koníky,tak ho přetočím a hned usne,obavy ze mě trochu opadly,sen byl sice hrůza,ale k něčemu,no bude chtít trpělivost bez té zavinovačky,držím palečky pá J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
27.6.06 08:26

Nám pomáhá jako „přechod“ od plného zavinutí ke spaní bez zavinutí rychlozavinovačka. Malý v ní není stažený, má relativní volnost, ale přitom je " v něčem".

Makýš a Tygříci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
27.6.06 08:45

Zaujala mě vaše diskuse, ale mám přesně opačný problém.Máme doma 6týdenní holčičku, která velice špatně spinká přes den i v noci. Spinká hrozně málo a velice neklidně. Bylo mi doporučeno ji na noc těsně zavinovat, ale zkoušela jsem to právě včera poprvé a malá se hrozně kroutila a plakala.Taky to možná bylo tím horkem. Ale je jinak pravda, že když ji uspávám a pevně ji stisknu v náručí tělíčko do klubíčka, tak usíná velice dobře.DoteĎ jsme spinkali v rychlozavinovačce, ale ta se nedá pořádně utáhnout.Ještě chci dodat, že v porodnici malou zavinovaly na těsno a líbilo se jí to.Poradí mi, prosím, někdo?EVropanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
27.6.06 08:51

Díky za vaše slova :D

dnes v noci jsem si řekla, že s tím odnaučováním musím někdy začít. A tak jsem Elišku zavinula jen na usnutí a jakmile usnula, tak jsem ji hned rozbalila a světe div se :lol: Eli spinkala až do 2.30 hod pak kojo, potom jsem ji položila na bok a spinkala do 5.30, kojo a pak do 7.00.
V noci jsem ji pořád kontrolovala, cestovala po postýlce, spala na boku a kupodivu spinkala i na bříšku :D
Hurá :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
27.6.06 08:55

Evropanko,

já měla od narození stejný problém :) v zavinovačce to moc stáhnout nešlo a tak jsem tam ještě přidala plínu. Takže jsem ji pořádně stáhla plínou a přes to rychlozavinovačku. Ze začátku Eliška taky sem tam plakala a kroutila se, ale rychle si zvykla a krásně mi usínala. Asi od 2,5 - 3 měsíců jsem ji zavinovala jenom na noc, aby si alespoň přes den zvykla na svoje ručičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
27.6.06 09:13

Ahojky Nonu,

tak přesně tenhle problém jsem tady řešila asi před měsícem. Asi 3 dny jsem Berču přestala zavinovat a budila se každou hodinu a půl!! :evil: Cestovala po postýlce, párkrát se obrátila na bříško a to hned začala plakat, protože na bříšku spát neuměla a zpátky na záda taky ještě ne. Pak mi přišlo, že bez zavinutí je ta postýlka pro Berču najednou moc velká. Vždy při usínání hledala mantinel postýlky, aby se měla o co opřít (v děloze se miminka opírají o pánev, takže to vyhledávají ještě nějaký čas i potom). Takže jsem jí vytvořila trochu stísněnější prostor pro spaní, spí v takové uličce, z jedné strany má mantinel a z druhé jsem jí stočila deku tak, aby se o ni také mohla opřít. No a pak jsme zkoušeli zavinout a nechávat střídavě jednu a pak druhou ručičku venku. To jsme zkoušeli asi týden a pak jsem ji strčila do spacího pytle. Spinkala krásně dál. A tak zatím spíme doteď večer cca od devíti do 4-5h ranní, pak kojo a pak tak cca do 7h, ve spacím pytli obloženi jako sendvič, aby se Berča mohla při usínání opřít. Postupně ji budu prostor zvětšovat, určo to chce všechno pomalu. A co se týče usínání, zavinutá mi usnula vždy do 5min bez problémů, v pytli to je horší, trošku si popláče, ale tak do 10min. zatím taky usne (přes den, večer a v noci mi bohužel usíná u prsa tak ji nechci budit). Třeba najdeš inspiraci, hodně štěstí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
27.6.06 09:22

EVROPANKA - já s tím zavinováním přestala,protože jsem si myslela, že je Tobíkovi horko. Zkus jí zabalit jen ručičky plenou složenou do cípu a nožky nechat volné ,aby větrali. To by jí nemělo být takové horko.

Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.6.06 11:28

Je fajn, že se vám daří odnaučování:) Určitě je to lepší i v těch vedrech:)
Jinak si myslím, že není žádný problém, aby mimčo spalo na bříšku. Rizikové je to v malém věku. Teď tomu stejně nezabráníš…

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.6.06 08:37

Díky všem maminám za radu.Budu zkoušet dál a dám vědět, jak to dopadlo.Díky.Evropanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736
16.3.15 20:35

Oživuji tema.
Mame 4.mesicni holcicku a usina jedine se svazanyma rukama…jenze jak je vetsi, tak uz se i z te plinky rozmota a haze rukama a to ji rozptyluje a ne a ne usnou :-( Uz jsem zoufala. Dneska bylo usinani na 1,5h :( az se poradne unavila rvanim, tak jsem ji zamotala asi po pate a konecne usla…Nevim jak ji mam naucit spinkat s volnyma rukama :( Chtela bych ji to do leta naucit at ji neni horko a muze spavat volne…Pres den ji uhoupam v houpacce, ale taky to pekne trva…v kocarku je to nekdy v pohode a nekdy ji ty rucicky musim taky „zakasat“ Mate prosim nejake rady jak naucit spinkat volne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
16.3.15 20:43

@ivalinka naučí se to sama časem. když to zavinutí potřebuje, tak jí to dopřej, je ještě malinká. Není důvod to lámat přes koleno a trápit se dlouhým usínáním. Místo zavinovačky můžeš použít jakoukoliv větší tenkou deku nebo kus pružné látky, v tom jí nebude horko ani v létě. V obchodě jsem teď viděla toto http://www.detske-kocarky.cz/…cm-2015.html Je to velmi příjemné, pružné, tenké, dá se do toho zavinout i větší dítě a dá se to použít různě, třeba jako osuška. Je to teda celkem pálka, ale určitě se bude dát sehnat nebo vymyslet i levnější varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí