Vejdu se do obyčejné boty x barefoot

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.10.22 18:24

Vejdu se do obyčejné boty x barefoot

Ahoj mám nohu 23,5×8,5 cm, úzký kotník i pata. Vejdu se do obyčejných bot. Přemýšlela jsem nad změnou, a zkusit Barefoot. Ale je to pro mě vhodný? Mě přijde že když koukám na výběr bot, tak stélka by seděla, ale na šířku bych měla cca 1cm nadměrek, což je přeci moc, ne? Díky za rady a tipy

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2583
4.10.22 18:32

Ale oni ti vyznavači barefoot bot přeci tvrdí, že noha je v normálních botách nepřirozeně stažená a deformovaná, tak můžeš doufat, že se ti v nich rozplácne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
4.10.22 18:35
@Anonymní píše:
Ahoj mám nohu 23,5×8,5 cm, úzký kotník i pata. Vejdu se do obyčejných bot. Přemýšlela jsem nad změnou, a zkusit Barefoot. Ale je to pro mě vhodný? Mě přijde že když koukám na výběr bot, tak stélka by seděla, ale na šířku bych měla cca 1cm nadměrek, což je přeci moc, ne? Díky za rady a tipy

Tak je zkus a uvidíš, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.10.22 18:41

Barefoot jsou desitky znacek…Vyber si nekterou z uzsich a vyzkousej. Mozna s tou delkou vyberes i z juniorskych rad…jinak ja mam sirku 9 a koukam spis po sirsich, takze mi to zas tak tragicky uzka noha neprijde :nevim:

Uplne random - https://www.barego.cz/…s-sea-green/

38 mas v poho na delku a do sirky mas nadmerek 3mm, to uz je pomalu i malo :nevim:

Příspěvek upraven 04.10.22 v 18:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.22 18:42
@mokkk píše:
Ale oni ti vyznavači barefoot bot přeci tvrdí, že noha je v normálních botách nepřirozeně stažená a deformovaná, tak můžeš doufat, že se ti v nich rozplácne.

No teď nosím obyc ze Sportisimo tenisky, a nohu staženou nemám :)

• Citovat
  • Upravit
825
4.10.22 18:43

Určitě zkus, hlavně i tu délku. Správně nemá byt vůbec cítit palcem konec boty. Ja mám klasicky boty 40-41 a barefoot 43 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
4.10.22 18:44
@Anonymní píše:
No teď nosím obyc ze Sportisimo tenisky, a nohu staženou nemám :)

A jsi schopna chodit delší dobu bosky? Ať nevyhodis tisíce za boty a pak nezjistis, ze tě z nich bolí nohy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.10.22 18:46

Já mám taky úzký nohy a kupuju si bity tak, aby mi byly pohodlný. Kašlu na status, který mají. Když je dost široká a měkká, tak je dobrá. K BF většinou inklinují ti, co se do normální konfekce nevejdou….

• Citovat
  • Upravit
15995
4.10.22 18:50

Jinak nejlepsi je dojit do nektere prodejny, kde se vyznaji (ale bacha, veze se na tom i dost lidi, co moc ne, spis jedou na vlne zajmu), nechat si profi zmerit nohy a vyzkouset par bot…uvidis, zda je to vubec pro tebe nejakym zpusobem zajimave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
4.10.22 18:51
@Anonymní píše:
Ahoj mám nohu 23,5×8,5 cm, úzký kotník i pata. Vejdu se do obyčejných bot. Přemýšlela jsem nad změnou, a zkusit Barefoot. Ale je to pro mě vhodný? Mě přijde že když koukám na výběr bot, tak stélka by seděla, ale na šířku bych měla cca 1cm nadměrek, což je přeci moc, ne? Díky za rady a tipy

Na Little Shoes mají výborný filtr - zadáš si své rozměry nohy, typ boty, který hledáš a stránky ti to vyfiltrují vhodné značky.
Pravděpodobně ses dívala na špatné značky, 1 Cm nadměrek na šířku je skutečně moc. Ideální je 4 mm.

Barefoot značek je skutečně hodně, liší se mimo jiné šířkou.

• Citovat
  • Upravit
266
4.10.22 18:56

Záleží, na jaké boty koukáš, bf boty nejsou všechny dělané na širokou nohu. A teda z rozměrů mi nepřijde, že bys měla nohu nějak výrazně úzkou - já vybírala nedávno boty s extrémní šířkou a až na pár čestných výjimek jsem nic moc s šířkou víc než 9/9,5cm nenacházela (a to mám nohu o 2cm delší, než ty). Takže bych se dopředu nebála toho, že ti budou boty moc široký, prostě vyzkoušej a uvidíš, jdou určitě sehnat i boty pro úzký kotník (FareBare jdou dobře utáhnout pro užší kotníky a to mi vpředu sedí i na mou širokou ploutev).
Mnohem důležitější je podle mě vědět, proč chci zrovna bf, jestli jsem ochotná případně změnit styl chůze a chci si nohy rozhýbat a ozdravit i různými cviky nebo jen jedu na módní vlně a chci zkusit něco novýho, ono si pak člověk může dupáním po asfaltu i ublížit (znám naštěstí jen z doslechu). Doporučuju si nejdřív něco načíst nebo se poradit, fajn jsou třeba stránky Naboso nebo Bosonožka. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.10.22 19:05
@Anonymní píše:
No teď nosím obyc ze Sportisimo tenisky, a nohu staženou nemám :)

A proč potřebuješ bf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4049
4.10.22 20:00
@terien píše:
A proč potřebuješ bf?
…aby byla cool?
Dneska jsem videla nejakou maminu - klasika - mimino vpredu zaveseny, drediky, puncochy a na nohou bf boty..ale vykracovala v tom teda prapodivne..ja vim, ze se v nich ma chodit pres spicky (pro me neprirozeny..),ale vypadalo to trosku legracne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4049
4.10.22 20:03
@mokkk píše:

V klasickych botach se noha deformuje, to vi kazdy spravny berfůťák :dance: Ja nosim klasiku cely zivot a je teda fakt, ze jsem jednou nohou na invalidnim voziku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
4.10.22 20:09

Tak musíš koukat na užší boty a ne na široký, v dětských bych ti poradit uměla, ale dámsky z hlavy nevím, možná shapen, froddo…taky zaleži kolik na to mas penez. Pro mě je bf nejlepší, co jsem kdy obula a ke klasice se už fakt nevrátím. Ale nohu mam širší-normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková