Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Kdy poprvé jste koupili gumáky/ holínky pro batole? Až stabilně chodilo venku? Nebo dříve? Současně počasí nic moc a už vidím, že nás zaujme první kaluž… A kde jste koupili? V klasické obuvi, hypermarketu nebo specializovaném dětském obchodě?
První gumovky měl syn někdy v roce a třičtvrtě, začínajícímu chodci bych je nedala, toho jsem prostě držela od kaluží a když bylo hodně mokro, tak byl i přes protesty v kočárku. Vybírala jsem gumovky tak, aby byly hlavně lehké, protože to prostě není bota, která krásně drží na noze a v těžkých gumovkách se chodí špatně i dospělému, natož batoleti. A vzhledem k tomu, že zase nechci dávat za gumovky tisícovku, tak jsem na doporučení od kamarádky začala objednávat z aliexpressu. Máme už pátou velikost a nemám jim co vytknout, zvlášť s ohledem na cenu.
Malá se narodila v říjnu. takže prví podzim novorozenec, druhý podzzim ještě nechodila a třetí podzim kdy jí byly 2 roky jsem to řešila koupí online - Tchibo
Dávala jsem až děti měli stabilní chůzi a kupovala jsem odlehčené gumacky s vnitřní vložkou. Po prvním dědí mladší (přece jen dávám gumaky opravdu jen když jdeme přímo do kaluzi), jinak nechávám kožené naimpregnovane boty (v dešti chvilku vydrží a nepromoknou, jen to hraní v kaluzi už nezvládají).
První asi když šli kluci do školky, ale oba je měli za celou sezónu maximálně dvakrát na nohách, protože se v tom zkrátka nedá chodit
V roce a čtvrt, byl březen. Velikost 20 jsem sehnala jen v Tescu. Nosila je celé léto, úplně parádní. Teď má na podzim nějaké ty Wolf. Já jí teda tu radost v kalužích nedokázala upřít. V létě v nich chodila i na zahradě v trávě po ránu. U nás hojně užívaná obuv. Navíc si je umí i sama obout. Kolikrát jen vezme holiny a jde prostě ven ![]()
@Tony02 píše:
Kdy poprvé jste koupili gumáky/ holínky pro batole? Až stabilně chodilo venku? Nebo dříve? Současně počasí nic moc a už vidím, že nás zaujme první kaluž… A kde jste koupili? V klasické obuvi, hypermarketu nebo specializovaném dětském obchodě?
Kupovala jsem v 14m a ve specializované prodejně, malá nosí BF.
Původně jsem nechtěla, ale to její cvachtani v kaluzi, me donutilo, nehlede na zo, čím hlubši kaluž tím lepší.
@Tony02 píše:
První gumáky měl snad až na roce a půl. Ale chodil na 10 měsících. Boty jsem kupovala v dětské obuvi.
Na jare jsme koupili prvni, bylo mu asi 15 mesicu, ale temer pul roku uz chodil. Vzdy v obchudku s certifikovanou obuvi. Syn ma velmi sirokou klenbu a ja si proste netroufnu mu koupit boty podle vlastniho oka, spoleham na odborniky.
Ted jsme kupovali na podzim znacku demar, jsou lehoucke, krasne se obouvaji a je tam vlozka s ovci vlnou ![]()
Demar jsou super boty, chystám se tam pořídit snehule, dělají s gumovym svrškem.
Jinak klasické gumacky pro batole vel.22 mám z H&M, kupuju tam skoro všechny boty, oběma dětem vyhovují. A v akci za 250 tuším.
Až kdy šel. do školky, tedy v těch dvou letech. Vždy Denáry s vyndavaci vložkou.
Až když šli do školky. Nejake Demar že speciálky a nějaké podedene.Do té doby stačily boty s membránou.
Mladší dcera chodila od 11 měsíců, poprvé měla holínky ve 14 měsících. Kupovala jsem je ve sportu, žádné speciální, obyčejné holínky. Nosila to vždy jen na chvilku, když šla běhat do louží. Nedovedu si představit, že bych starší dceru nechala běhat v loužích a mladší by musela sedět v kočáru. Zrovna jsem se koukala na fotky z toho období a v těch loužích vypadá strašně spokojeně ![]()
V louzich se dá běhat i bez holin, nejlepší je to v létě bosky ![]()
V roce vsem, protoze mame na pozemku chaty potok
. Takze my je v podstate roztrhame
.