Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dítě mne zakopávali v jednom typu bf bot, který byl na něj moc široký. V jiných ne.
Zakopávání může způsobit příliš široké boty barefoot… jakou má šířku, délku a jaké boty jste měli? Já byla přesvědčená že barefoot je špatně a postupně jsem u dcery přešla na bare… a ted má barefoot nebo kompromis. Dcera zakopávala ve froddo plátěnkách chvíli a po nějaké době dobrý…někdo psal že se změkčí, rozhýbou a jsou pak lepší.
U bf je dulezite vybrat spravny tvar spicky i paty. spis se priklanim k tomu, ze jste jeste neobjevili tu spravnou znacku.
Zkus napsat míry nožičky… kotník široký úzky, nárt vysoký, nízký… třeba někdo poradí.
Byli jsme pro barefoot boty ve specializované prodejně a syn v nich vtáčel špičky a zakopával šíleně (v prodejně ok, až venku katastrofa). Asi po 14 dnech jsem zjistila, že pán nám prodal boty s nadměrkem přes 2 cm. Objednala jsem z internetu o číslo menší a v těch už chodil krásně. Když jsme v prodejně byli znovu, všimla jsem si, že takový nadměrek prodává každému. Zkusila bych jinou prodejnu a jiný typ bot. Nemusí být barefoot, ale volila bych slušný kompromis s prostorem pro prsty, ať si nedeformuje nohu od malička.
Taky se přikláním k tomu že mu to spíš nesedělo, já jsem u dcerky s BF spokojená nosí je od prvních krůčků do teď, má skoro 5 let. ![]()
Tak třeba můj syn má taky úzkou nožičku a prodavačka řekla, že bf pro něj není. Několik jich zkusil a nemohl v tom vůbec chodit.
@Micilin píše:
Tak třeba můj syn má taky úzkou nožičku a prodavačka řekla, že bf pro něj není. Několik jich zkusil a nemohl v tom vůbec chodit.
jsou i barefoot na úzké nožky… dcera má taky úzkou nohu a jsou i užší boty než nosí…
@KKK85 Je pravda, že pak už jsem se po tom nepídila. Pěkně chodí i v takových kompromisních, tak už jsem to neřešila.
@Micilin píše:
@KKK85 Je pravda, že pak už jsem se po tom nepídila. Pěkně chodí i v takových kompromisních, tak už jsem to neřešila.
já to řeším hodně…zase není jen o tom chodí pěkně…ale klenba, kotníky… atd atd…
@KKK85 Tak to je fajn. Mimochodem, taky vám tu vyskakuje reklama na bf boty? ![]()
Pro každý dítě je optimální něco jinýho. Univerzálně správná bota neexistuje. Kupuj takový boty, ve kterých se dítěti chodí dobře a má pevnou chůzi. Bota musí sedět a vyhovovat.
Bf se velmi casto zvrhne do prilis volnych bot.
Ale to neni bf, to je prasarnicka.
Takze, uplne stejne jako u konvencnich bot - bota proste musi perfektne padnout. Neni to hledani spravne znacky dost trva.
A zkoušelas vybírat BF sama, podle nákresu? Třeba si to i zadat jako dotaz na Facebooku ve skupině barefoot? Protože odborná prodejna evidentně nezaručuje padnoucí boty, spíš prodanou drahou značku.
Zakopává, protože má botu moc velkou nebo malou. Jako nikdo tě ke změně názoru přesvědčovat nebude, choďte si v čem chcete. Ale sama víš, že tvrdá úzká bota není vhodné řešení. ![]()
Ahoj, zajímalo by me, zda někdo změnil názor na barefoot obuv? Jako správná prvorodicka jsem si vždy vse snažila načíst a tak jsem se rozhodla jit do barefoot obuvi od začátku …ovšem nyní ve dvou letech dítěte, začínám zcela měnit názor a jediným důvodem je chůze mého dítěte - jakmile má čiste BF obuv, tak začíná vtacet špičky a padat, tak jsem se zaměřila na obuv s pevnou patou, ale stále BF, takopavani se zlepšilo, ovsem padá i sem tam stále ….a když jsem už ze zoufalství nabehla do normální detske prodejny, koupila nebf botu, dítě minprestalo padat a zakopavat a tak to bylo jak u celorocek, backor, sandalu …paradoxně ji nejvíce vyhovují úzké boty, což se me stále z přesvědčeni prici, ale v nich jediných nezakopava (upozorňuji ze jsem BF vždy vybírala ve spec. prodejnách dle všech rozměru )….stalo se taky nekomu, ze ač skolopevne přesvědčen o BF (téměř až odsuzujíc druhé matky, jak mohou obouvat do neBF), ze nakonec přešel na druhy břeh?