Barefoot - změna názoru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.9.22 21:59

Barefoot - změna názoru

Ahoj, zajímalo by me, zda někdo změnil názor na barefoot obuv? Jako správná prvorodicka jsem si vždy vse snažila načíst a tak jsem se rozhodla jit do barefoot obuvi od začátku …ovšem nyní ve dvou letech dítěte, začínám zcela měnit názor a jediným důvodem je chůze mého dítěte - jakmile má čiste BF obuv, tak začíná vtacet špičky a padat, tak jsem se zaměřila na obuv s pevnou patou, ale stále BF, takopavani se zlepšilo, ovsem padá i sem tam stále ….a když jsem už ze zoufalství nabehla do normální detske prodejny, koupila nebf botu, dítě minprestalo padat a zakopavat a tak to bylo jak u celorocek, backor, sandalu …paradoxně ji nejvíce vyhovují úzké boty, což se me stále z přesvědčeni prici, ale v nich jediných nezakopava (upozorňuji ze jsem BF vždy vybírala ve spec. prodejnách dle všech rozměru )….stalo se taky nekomu, ze ač skolopevne přesvědčen o BF (téměř až odsuzujíc druhé matky, jak mohou obouvat do neBF), ze nakonec přešel na druhy břeh?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30901
14.9.22 22:08

Dítě mne zakopávali v jednom typu bf bot, který byl na něj moc široký. V jiných ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7236
14.9.22 22:11

Zakopávání může způsobit příliš široké boty barefoot… jakou má šířku, délku a jaké boty jste měli? Já byla přesvědčená že barefoot je špatně a postupně jsem u dcery přešla na bare… a ted má barefoot nebo kompromis. Dcera zakopávala ve froddo plátěnkách chvíli a po nějaké době dobrý…někdo psal že se změkčí, rozhýbou a jsou pak lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4394
14.9.22 22:18

U bf je dulezite vybrat spravny tvar spicky i paty. spis se priklanim k tomu, ze jste jeste neobjevili tu spravnou znacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7236
14.9.22 22:19

Zkus napsat míry nožičky… kotník široký úzky, nárt vysoký, nízký… třeba někdo poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
14.9.22 22:20

Byli jsme pro barefoot boty ve specializované prodejně a syn v nich vtáčel špičky a zakopával šíleně (v prodejně ok, až venku katastrofa). Asi po 14 dnech jsem zjistila, že pán nám prodal boty s nadměrkem přes 2 cm. Objednala jsem z internetu o číslo menší a v těch už chodil krásně. Když jsme v prodejně byli znovu, všimla jsem si, že takový nadměrek prodává každému. Zkusila bych jinou prodejnu a jiný typ bot. Nemusí být barefoot, ale volila bych slušný kompromis s prostorem pro prsty, ať si nedeformuje nohu od malička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
14.9.22 22:21

Taky se přikláním k tomu že mu to spíš nesedělo, já jsem u dcerky s BF spokojená nosí je od prvních krůčků do teď, má skoro 5 let. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2000
14.9.22 22:26

Tak třeba můj syn má taky úzkou nožičku a prodavačka řekla, že bf pro něj není. Několik jich zkusil a nemohl v tom vůbec chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7236
14.9.22 22:28
@Micilin píše:
Tak třeba můj syn má taky úzkou nožičku a prodavačka řekla, že bf pro něj není. Několik jich zkusil a nemohl v tom vůbec chodit.

jsou i barefoot na úzké nožky… dcera má taky úzkou nohu a jsou i užší boty než nosí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2000
14.9.22 22:32

@KKK85 Je pravda, že pak už jsem se po tom nepídila. Pěkně chodí i v takových kompromisních, tak už jsem to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7236
14.9.22 22:34
@Micilin píše:
@KKK85 Je pravda, že pak už jsem se po tom nepídila. Pěkně chodí i v takových kompromisních, tak už jsem to neřešila.

já to řeším hodně…zase není jen o tom chodí pěkně…ale klenba, kotníky… atd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2000
14.9.22 22:40

@KKK85 Tak to je fajn. Mimochodem, taky vám tu vyskakuje reklama na bf boty? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.9.22 23:03

Pro každý dítě je optimální něco jinýho. Univerzálně správná bota neexistuje. Kupuj takový boty, ve kterých se dítěti chodí dobře a má pevnou chůzi. Bota musí sedět a vyhovovat.

• Citovat
  • Upravit
34322
14.9.22 23:21

Bf se velmi casto zvrhne do prilis volnych bot.
Ale to neni bf, to je prasarnicka.
Takze, uplne stejne jako u konvencnich bot - bota proste musi perfektne padnout. Neni to hledani spravne znacky dost trva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
14.9.22 23:52

A zkoušelas vybírat BF sama, podle nákresu? Třeba si to i zadat jako dotaz na Facebooku ve skupině barefoot? Protože odborná prodejna evidentně nezaručuje padnoucí boty, spíš prodanou drahou značku. :think: Zakopává, protože má botu moc velkou nebo malou. Jako nikdo tě ke změně názoru přesvědčovat nebude, choďte si v čem chcete. Ale sama víš, že tvrdá úzká bota není vhodné řešení. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková