Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky, chci se zeptat jaké boty nosí vaše děti teď na podzim když je venku stále vlhko? Synovi 3,5 let jsem koupila boty značky Primigi s Gore-tex membránou, několikrát naimpregnovala a i přes to má nohy durch mokré včetně ponožek, takže je musím zkusit vyreklamovat i když si myslím že mě s nimi pošlou do háje
S jakou značkou bot máte dobré zkušenosti aby noha zůstala opravdu v suchu i za nepříznivého počasí?
Jestli to není jen nějaký špatný kus, náš syn má už 3. sezónu primigi zimní taky gore-texové, leze v nich všude, louže, sníh, břečka a nikdy mokré nohy neměl.
U bot s goretexem sem ani tak nemela problém s vodou v botech, ale s tim, ze se v nich syn potil az tak, ze mel vlhký ponožky. Neni mokro jako mokro ![]()
@igorria Určitě bych reklamovala. Děti měly Primigi, momentálně mají Viking oboje vždy s Gore-tex a nikdy nepromokly. Případně měly Ricosta se Sympatexem a taky nožky v suchu.
@Medičkaa Taky měl syn 3 roky za sebou Primigi s goretexem a letos do nich půjdu zas. Nám se fakt osvědčili.
Klasické podzimní kožené celorocky, nakremovat, naipregmovat a noha je v suchu.
@igorria píše:
Ahoj holky, chci se zeptat jaké boty nosí vaše děti teď na podzim když je venku stále vlhko? Synovi 3,5 let jsem koupila boty značky Primigi s Gore-tex membránou, několikrát naimpregnovala a i přes to má nohy durch mokré včetně ponožek, takže je musím zkusit vyreklamovat i když si myslím že mě s nimi pošlou do hájeS jakou značkou bot máte dobré zkušenosti aby noha zůstala opravdu v suchu i za nepříznivého počasí?
Jaky mate typ? Hod kdyz tak foto. Ja mam s Primigi jen dobrou zkusenost. 1) je prodavam jako prodavacka 2)moje dcera mela uz asi patery s goracem, a nikdy nic.
Muzes je zkusit vyreklamovat, ale je dost mozny, ze az je otestujou, tak nezjisti zadnou vadu protekani, to se stava opravdu zridkakdy.
Ale zkusit to muzes.
Prodavame i Vikingy s gtx a jine znacky, gtx a Sympatex jsou zatim nej membrany..
Taky jsou osvedceny treba cesky KTR, delaji s hladkou mastenou kuzi, a to jsou vcelku dobry drzaky.
Já nosím celý podzim / jaro kožené boty, tak nevidím důvod, proč v botech ze stejného materiálu neměly chodit děti. Od jakživa se dělaly kožené boty a ty vydrží při dobré údržbě léta. Synovy kožené boty po sezoně jsou jako nové. České značky jako DKP, KTR nebo i Protetika, dobré zkušenosti mám i s DD Step.
Plátěné boty kupuju synovi na studené dny na léto.
Svoje kožené nosím až do roztrhání.
Kožná bota je kožená bota…Jsem asi staromodní, ale kupuju vždy jen boty na tkaničky.
Letos jsem na podzim kupovala celorocky geox. Jsem s nima spokojena dlouhodobě, dcera je měla i loni, geox kupuju často.
Děti mají konkrétně model New savage, jsou nepromokave a ještě jsem je naimpregnovala. Loni v nich holka odchodila i velkou část zimy, když nejsou nějaké extra mrazy, úplně postačí.
Dcera ma uz druhy rok celorocky od Keen taky s goráčem. Vodu nepusti, ale nozky ma nekdy upoceny…takze to klame. Za sebe muzu rict, ze co mame doma s goretexem nam nikdy vodu nepustilo… bundy, i boty me a manzela. Mala ma na zimu Superfit taky s goráčem a taky nikdy ani kapka. Ale ji se poti hnátičky i v backorach, takze se nedivim ze pak i v botech jako takovych.
@Anais Brno Prosimtě a jakto, že synovi kožené boty drží? Jak to děláš?
My máme asi nějakého extra ničitele
Kožené boty mu po zkušenostech nekupuju. DD Stepy jsme hodně kupovali, když byl malinkej, teď by ty boty vypadaly.
@marcellia Stací když se syn proběhne v mokré trávě a jsou prostě mokré. Nechápu to. Má přesně tyto viz foto.
Navlhnou tam kde je ten hnědý povrch a pak se ta vlhkost rozleze po celém chodidle, takže pak má nohu mokrou a ponožky samozřejmě též. Zkusím je zítra vyreklamovat tak uvidím jak pochodím
Každopádně jsem pěkně naštvaná, boty za 1600 Kč a neplní svůj účel.
@igorria píše:
@marcellia Stací když se syn proběhne v mokré trávě a jsou prostě mokré. Nechápu to. Má přesně tyto viz foto.
Navlhnou tam kde je ten hnědý povrch a pak se ta vlhkost rozleze po celém chodidle, takže pak má nohu mokrou a ponožky samozřejmě též. Zkusím je zítra vyreklamovat tak uvidím jak pochodímKaždopádně jsem pěkně naštvaná, boty za 1600 Kč a neplní svůj účel.
Tady u tech dosahuje gtx nekam k zacatku jazyka a mokro se muze dostat i pres dirky.
Znam tento typ..
@citlivaduse tak normálně v nich chodí, boty v průběhu nošení myjí a kremuju… kožená bota drží. Kupuju afkou useň, žádné tenké barefooty a podobně.
@marcellia
Hmm to jsi mě moc nepotěšía
A myslíš že mám zkusit tu reklamaci? Asi mě s tím pošlou někam co? Takhle chudák nemůže chodit.