Věkový rozdíl - kamarádky

61
27.8.22 01:17

Věkový rozdíl - kamarádky

Odmalička jsem se přátelila se třema holkama. Strávili jsme spolu celé dětství i dospívání. Jsou a byli pro mě vždy moc důležité, jelikož jsou to dlouholeté kamarádky. První známky “nevýhod” se začali objevovat, když sem poznala svého současného přítele ve svých 19 letech. Holky jsou ode mě všechny mladší. Nyní je mi 21 let a holkám 18,17,16 let. Nikdy nám věk nedělal velké problémy, ale jak už sem zmínila, od doby, co jsem začala mít vztah, se vše začalo měnit. Holky najednou začaly chodit na zábavy, já už s nimi netravila tolik času jako vždy (a ze to byl pomalu každý den - bydlíme ve stejném městě) a v podstatě na rok sem od nich byla distancovaná. Viděli jsme se mnohem méně a nechodila sem s nimi na zábavy, kde zažili spoustu novych zážitku, poznali nové lidi a tak. Trvalo to rok než mi došlo, ze to bez těch holek nedávám. Že s nimi chci byt, trávit s nimi zase ten čas (samozřejmě s menší frekvencí - ne hned každý den). A tak to teď dělám, snažím se s nimi byt, pochytit jejich témata, seznámit se s novými lidmi a tak - promeškala sem přeci jen rok života s nimi. Změnili se, jejich vztahy se prohloubili a já se cítím hrozně. Nemám pocit, ze bych byla jejich součástí tak jako dřív. Cely rok sem je jen odmítala (na tuhle zábavu nejdu, na tamtu diskotéku taky ne - ale víte, co tam mate dělat, když ty holky tam jdou vždy balit kluky a vy už doma jednoho mate?). Je to těžké, ty zábavy jsou prioritou jejich vzájemných vztahu. Napravuju si ten rok zanedbávání svých letitých kamarádek. Nejhorší na tom všem je, ze prave teď jde ten cenový rozdíl hrozne znát… já jsem proste jinde, řeším jiné věci… ziju uz s přítelem a mám úplně jiná témata… mám ty holky tak moc rada, ale vlastně jsme teď tak moc odlišné…. Pro naše přátelství udělám všechno, prizpusobim se tomu o čem mluví, i když bych rada probírala úplně jine věci… je to těžké… někoho tak milujete, ale vlastně jste teď jinde než oni a musíte se pretvarovat, aby jste zapadli… takže vlastně myslím, ze i přesto ze mi je 21 let na dokladech, není mi 21 let mentálně, protože pořad chci litat za holkama a snažit se mít s nimi společnou řec, i když to není přirozené… otázka je, ze i tyhle holky vyrostou a proto když teď vydrzim, zůstanou se mnou i do dospělosti… snažím se uvažovat nad tím takto do budoucna a proto si myslím, ze teď je dobře proste zatnout zuby a čekat až vyrostou …

Omlouvám se za chyby… tohle není zpověď holky, která se cítí byt mentálně nadřazená svým mladším kamarádkám, ale zpověď holky, která nyní prave kvůli věku své kamarádky ztrácí a nechce, protože z hlediska budoucnosti je to blbost… podělte se se mnou o vaše pohledy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
350
27.8.22 01:59

Přátelství se časem mění, vyvíjí, ztrácí… Já jsem taky v mládí měla partu, myslela jsem si jak to spolu potahneme napořád, deset let jsme spolu byli denně, bydleli spolu a teď už se ani nestýkame. Mám na ně krásné vzpomínky a mám je stále moc ráda ale jsme prostě každý jinde.

Ty máš 21, si dospělá, ony jsou ještě děcka… nedivím se že s nimi nedokážeš najít společnou řeč, vlastně mě trochu překvapuje že nemáš spíš kamarádky svého věku 🤷 Jste každá v jiné životní fázi, tady asi není moc co řešit…buď se budeš snažit trávit víc času podle nich, ale sama píšeš že se to moc nedaří a nebo pomalu to přátelství vyšumí a ty si najdeš nové přátele..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
27.8.22 07:23

Rozdíly časem zmizí nebo se bude vzájemně inspirovat. Mám taky tři nej kamarádky - jedna mladší o 13 let, jedna o 9 let mladší s jedna o 13 let starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.22 08:00

Tak ty už jsi jinde než holky… Ale neviděla bych to tak černě. Přesně jak píšeš, musíš vydržet. Že máš teď jiné zájmy je přirozené, ale to neznamená, že nemůžeš s holkama někdy taky zapařit ;) vím, není to už takové jak dřív… Ale to si nemyslím, že je holkama a že byste se vzdalovali. Jen už myslíš jinak. A ano, ještě se to v tobě pere, máš chuť si taky občas užívat na zabavach. A co ti brání? :mrgreen: jednou za čas můžeš, ve vší počestnosti, samozřejmě :mrgreen: navíc… Neříkej mi, že jediná zábava kámošek jsou zábavy… Co třeba zajít na kafe, nějaký výlet, nákupy… Prostě cokoli, co by prohloubilo zase jinak vaše vztahy. Ale jestli si chceš kamarádky udržet, tak nad tím zatím nelamej hůl. Vždyť nejsou zas o tolik mladší jak ty… Za chvíli tě mentálně doženou a nakokec budeš ta, která před nimi bude mít náskok a za kterou budou chodit pro rady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
27.8.22 08:22

To není ani tak věkovým rozdílem, ale je to prostě normální část života. Já mám kamarádky stejně staré a jak sme si našly stálé partnery a pak měly i děti, tak se už prostě nevidame tak často. I když jsme ve stejné životní fázi, všechny vdané a aspoň dvě malé děti, tak už není na kamarádky tolik času, jak by člověk chtěl. Se stane, že se kamarádky odcizí a u vás je teda i nevyhoda toho věku, že ty už jsi dospělá, můžeš pracovat, vdávat se, mít rodinu a ony jsou ještě ty praštěné puberťačky a řeší prostě jiná životní dramata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
27.8.22 08:34

Je naprosto bezne, ze jakmile clovek najede na „dospely“ zivot, na kamarady nema tolik casu. Obzvlast v dnesni dobe, kdy spolu udrzuji blizke vztahy i lide z velkých vzdáleností. Napriklad ja mam dve dobre kamaradky a jsme rozprostrene po cele republice. Driv jsme se vidaly tak 4×-5× do roka, ted uz je to jenom tak 1×-2×. Jedna ma dite, druha zdravotni problemy, ja casto jezdim na sluzebky. Nastesti diky modernim komunikacnim technogiim tim nas vztah nijak extra netrpi, i kdyz je samozrejme prijemne videt se nazivo.

Jinak co se tyce veku, dej tomu cas. Je dost mozne, ze za par let dospeji kamaradky do stejne faze a zase si budete rozumet. 4 roky rozdil je ve 20ti poznat, za deset let se ale uplne smaze a skoro si nevzpomenete, ze je jedna starsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.8.22 08:39
@KristenRoy píše:
Odmalička jsem se přátelila se třema holkama. Strávili jsme spolu celé dětství i dospívání. Jsou a byli pro mě vždy moc důležité, jelikož jsou to dlouholeté kamarádky. První známky “nevýhod” se začali objevovat, když sem poznala svého současného přítele ve svých 19 letech. Holky jsou ode mě všechny mladší. Nyní je mi 21 let a holkám 18,17,16 let. Nikdy nám věk nedělal velké problémy, ale jak už sem zmínila, od doby, co jsem začala mít vztah, se vše začalo měnit. Holky najednou začaly chodit na zábavy, já už s nimi netravila tolik času jako vždy (a ze to byl pomalu každý den - bydlíme ve stejném městě) a v podstatě na rok sem od nich byla distancovaná. Viděli jsme se mnohem méně a nechodila sem s nimi na zábavy, kde zažili spoustu novych zážitku, poznali nové lidi a tak. Trvalo to rok než mi došlo, ze to bez těch holek nedávám. Že s nimi chci byt, trávit s nimi zase ten čas (samozřejmě s menší frekvencí - ne hned každý den). A tak to teď dělám, snažím se s nimi byt, pochytit jejich témata, seznámit se s novými lidmi a tak - promeškala sem přeci jen rok života s nimi. Změnili se, jejich vztahy se prohloubili a já se cítím hrozně. Nemám pocit, ze bych byla jejich součástí tak jako dřív. Cely rok sem je jen odmítala (na tuhle zábavu nejdu, na tamtu diskotéku taky ne - ale víte, co tam mate dělat, když ty holky tam jdou vždy balit kluky a vy už doma jednoho mate?). Je to těžké, ty zábavy jsou prioritou jejich vzájemných vztahu. Napravuju si ten rok zanedbávání svých letitých kamarádek. Nejhorší na tom všem je, ze prave teď jde ten cenový rozdíl hrozne znát… já jsem proste jinde, řeším jiné věci… ziju uz s přítelem a mám úplně jiná témata… mám ty holky tak moc rada, ale vlastně jsme teď tak moc odlišné…. Pro naše přátelství udělám všechno, prizpusobim se tomu o čem mluví, i když bych rada probírala úplně jine věci… je to těžké… někoho tak milujete, ale vlastně jste teď jinde než oni a musíte se pretvarovat, aby jste zapadli… takže vlastně myslím, ze i přesto ze mi je 21 let na dokladech, není mi 21 let mentálně, protože pořad chci litat za holkama a snažit se mít s nimi společnou řec, i když to není přirozené… otázka je, ze i tyhle holky vyrostou a proto když teď vydrzim, zůstanou se mnou i do dospělosti… snažím se uvažovat nad tím takto do budoucna a proto si myslím, ze teď je dobře proste zatnout zuby a čekat až vyrostou …Omlouvám se za chyby… tohle není zpověď holky, která se cítí byt mentálně nadřazená svým mladším kamarádkám, ale zpověď holky, která nyní prave kvůli věku své kamarádky ztrácí a nechce, protože z hlediska budoucnosti je to blbost… podělte se se mnou o vaše pohledy

Tak to bývá. Tobě se změnil svět. Kamarádky bych nezatracovala a nenutila se do setkání. Sem tam se s nimi sešla a byla jim třeba rádkyní. Takovou milou starší sestrou. A našla si kamarádky jiné. Časem zjistíte, jestli jste stejné nebo se vaše cesty rozešly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
27.8.22 09:04

Problem není ve věku, ten je ve skutečnosti úplně jedno. Problém je v tom, že jste se každá ocitly v jiné životní fázi. A jo, velká část přátelství tohle prostě nevydrží. Ty nechceš a ani nemůžeš lítat každý týden po diskotékách a ony jsou ještě ve fázi, kdy je tohle pro ně smyselm žití. Dej jim pár let a doženou tě. Najdi si kamarádku ve stejné fázi, holku na pohodu, která žije s přítelem, zajděte občas na kafe, zasportovat. To tedy můžeš i s těmi stávajícími, pokud budou mít ony zájem. Jako popravdě, nevím, jestli bych tak strašně toužila po přátelství s někým, kdo se schází jen kvůli tomu, aby šel pařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
27.8.22 10:09
@Barevné klubíčko píše:
Tak ty už jsi jinde než holky… Ale neviděla bych to tak černě. Přesně jak píšeš, musíš vydržet. Že máš teď jiné zájmy je přirozené, ale to neznamená, že nemůžeš s holkama někdy taky zapařit ;) vím, není to už takové jak dřív… Ale to si nemyslím, že je holkama a že byste se vzdalovali. Jen už myslíš jinak. A ano, ještě se to v tobě pere, máš chuť si taky občas užívat na zabavach. A co ti brání? :mrgreen: jednou za čas můžeš, ve vší počestnosti, samozřejmě :mrgreen: navíc… Neříkej mi, že jediná zábava kámošek jsou zábavy… Co třeba zajít na kafe, nějaký výlet, nákupy… Prostě cokoli, co by prohloubilo zase jinak vaše vztahy. Ale jestli si chceš kamarádky udržet, tak nad tím zatím nelamej hůl. Vždyť nejsou zas o tolik mladší jak ty… Za chvíli tě mentálně doženou a nakokec budeš ta, která před nimi bude mít náskok a za kterou budou chodit pro rady ;)

Děkuju, dost jsem si z toho vzala. Ano, je pravda, že bych pěkně kecala, kdybych rekla, že si nenajdeme na kafe, nebo na výlet, ale právě na tom výletě a na kafi zjišťuju, že jsme prostě jinde no. Holky mluví o tom, jaký kluky chtějí a že tamten má audi, tamten zase BMW atd… a já proste, nemůžu to brát vážně tak jako ony :D … brzo se zjisti, že ten budoucí kluk bude 19letý kluk s motorkou, nebo s Felicií a bude rad, že je rád. Je těžký takhle si povídat, když mi to přijde úplně mimo, naivní :D … můj přítel už mluví o miminku a já mu rikam, že ještě nechci miminko, že počkám až budou mít takovéhle myšlenky i holky, abych se od nich úplně neodtrhla. Představa, že bych já měla mít teď dítě a omezit na minimum holky, je něco šíleného, chci s tím počkat na ně no… přítel na mě kouká, jak na blázna a říká, že když jsem starší, tak nemůžu čekat na holky (biologické hodinky)… já tohle všechno vím, ale ještě potřebuju žít jinak… na miminko se tesim, ale teď bych to nezvládla… mimi by mě od holek úplně odtrhlo a já na to ještě nemám hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
27.8.22 10:21

V pubertě jsem měla kamarády, kterým bylo okolo 30.Ale nedělalo mi problém zajít s nima na kulečník, do čajovny, na bowling, zkusit doma karaoke. Jednou, dvakrát za měsíc navrhni nějakou akci přes den. I ony budou časem dospělé a třeba k tobě budou chodit pro radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.22 21:03
@KristenRoy píše:
Děkuju, dost jsem si z toho vzala. Ano, je pravda, že bych pěkně kecala, kdybych rekla, že si nenajdeme na kafe, nebo na výlet, ale právě na tom výletě a na kafi zjišťuju, že jsme prostě jinde no. Holky mluví o tom, jaký kluky chtějí a že tamten má audi, tamten zase BMW atd… a já proste, nemůžu to brát vážně tak jako ony :D … brzo se zjisti, že ten budoucí kluk bude 19letý kluk s motorkou, nebo s Felicií a bude rad, že je rád. Je těžký takhle si povídat, když mi to přijde úplně mimo, naivní :D … můj přítel už mluví o miminku a já mu rikam, že ještě nechci miminko, že počkám až budou mít takovéhle myšlenky i holky, abych se od nich úplně neodtrhla. Představa, že bych já měla mít teď dítě a omezit na minimum holky, je něco šíleného, chci s tím počkat na ně no… přítel na mě kouká, jak na blázna a říká, že když jsem starší, tak nemůžu čekat na holky (biologické hodinky)… já tohle všechno vím, ale ještě potřebuju žít jinak… na miminko se tesim, ale teď bych to nezvládla… mimi by mě od holek úplně odtrhlo a já na to ještě nemám hlavu.

Tak to je fajn, že chodíte i na kafe. A nad ty řeči se povznes… Nech je snít, však ony samy přijdou na to, že chlap s BMW nemusí být takové terno… Ale ohledně toho miminka… Zas tak moc bych se na holky určitě neohlizela. To zas chápu, že na tebe chlap kouká, jak na blázna… V tomhle se řiď podle sebe. Aby se nestalo, že si tvůj přítel najde nějakou, která to dítě chtít bude. Měla jsi raději říct, že se ještě necítíš. Říct jako důvod to, že chceš počkat na holky, je hodně hloupé, to promiň. Vždyť ony ani dítě chtít nemusí, nebo budou mít dítě až někdy kolem třiceti :lol: to na ně budeš čekat cca 12 let? :lol: v tomhle se řiď podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová