Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tejchi píše:
My máme okna cca 125×180cm, chceme je takové ty víc dělené. To budou asi ty nalepovací příčky, že? Takže nás jedno okno výjde do 20, no máme se na co těšit![]()
Manžel říká že tak na 13t, že ty ceny co sem ti psala byly ještě bez slev a když si budete nechávat dělat více oken tak slevy „určo“ budou.
Silverien píše:
My je máme, jsme spokojení, dodání Ok, dělníci Ok, navíc jako jediní věděli, jaký těsnící rámeček tam chceme, má tam být podle norem, ale většina firem to neřeší. Takže za nás doporučuji, ale abych jen nechválila: rodiče šli k té samé firmě, ale v jiném městě a tam jim ten těsnící rámeček nebyli schopní dát, jedině za příplatek 4000,–Kč na okno, No fakt děs, takže není vekra co vekra, záleží asi i na městě![]()
. Tož jsem asi moc neporadila
O jakém těsnícím rámečku jsi psala?? Díky.
Vekra mi sice poslala nabídku, ale na upřesňující dotazy naprosto nereagovali. Dojem : koupíš si okno OK ale moc se neptej na to nemáme čas ber co máme.
Na konkurenční nabídku ani nedokíázali odpovědět.
Zatím objednávám u Salvné firmy a po navázání kontaktu a probuzení prodejců ze zimního spánku (odpočinek po sezoně) perfektní přístup pro zákazníka.
Uvidíme jak dopadne instalace, ale zatím dobrý dojem.
Ja ted menim okna v byte a nechala jsem si udelat vic nabidek na zaklade rozmeru -sulko, vekra, artokna a okna.eu a vekra je mela nejdrazsi, byt jsem chtela vsude to same a to vc. zimni slevy
Letos na podzim tomu budou dva roky co jsem si nechal udělat část oken od Vekry. Sodoma komora. Okna mám o rozměru 330×150 cm a nechtějte slyšet ten koncert když na to vysvitne slunce. Praskání lupání a jiné pazvuky. V zimě je to samé když se topí a venku více mrzne. Reklamace - výsměch do očí. Dále když přijeli motéří ( kuchař a druhý čalouník)tak to mě docela zaujalo. Prvně jsem si je vyslechl pozval na oběd, protože okna vozí kde kdo má autodopravu. Přijedeme v deset, ano ti rádoby montéři ano, ale okna ve 14:30. Jedno okno nedorazilo( se ztratilo cestou) a parapety vnitřní poškrábané. Tak jsem musel nadále čekat 14 dní s vybouraným oknem a bez všech parapetů. Jelikož jsem měl okamžitě dělat po oknách podlahy, tak jsem musel firmu poprosit o zdrženlivost za což jsem byl odměněn + 5000 Kč. Dále jedno okno je mimo fasádu-špatné zaměření, pod veškerýma venkovníma parapetama je 3cm mezera- pěna. Nikde jsem neviděl takovouto katastrofu a že moji sousedé nic podobného nemají. Na vše mně bylo zděleno- napsáno, že je vše děláno dle postupu. Budu si muset najmout nějakého fasádníka aby se pokusil sladit odstín. Veškeré zapravení jsem si dělal sám, protože mám rád kvalitu a preciznost. Také mně nikdo neodpověděl na kroucení se oken- zřejmě také standardní. Ještě že jsem si nenechal dělat celý barák stačí mě, že tuto noční můru těžko rozdýchávám.
Nekvalitní okna. Netěsní - námraza mezi rámem a křídlem. Námraza je i v interiéru. Filozofie celého Window Holdingu /TWW, OTHERM, VEKRA/ je, že námraza a netěsnící okna jsou přirozeným chováním oken.
Všechna okna musí projít zkouškami. Oni ale považují zkoušky za doporučující. Koupíte si bezpečnostní kování, ale oni si udělají vlastní skladbu, tj. vše, co mohou, vynechají a tvrdí, že si vytváří vlastní skladbu a nazývají to celoobvodovým bezpečnostním kováním. Přitom skladba bezpečnostního kování je závazná.
Vynechávají těstění. Pak to odůvodňují nesmysly, že to nemá na tepelné chování oken vliv a okna navrzají v interiéru.
Hrůza
Nekvalita. V zimě je nutno několikrát denně vytírat kondenzát mezi rámy a seškrabávat námrazu. I tak začínají spoje praskat. Prostě nás podvedli a dodávají na trh něco jiného než inzerují. V záruce musíme šetřit na nová okna.
Tady jde o něco jiného. Window Holding informace záměrně tají. Protože jen tak lze dát zákazníkovi jiný výrobek. Nemají proto zájem informace poskytovat. A jde to tak daleko, že Window Holding nedodává ani certifikáty ani neoznačil okna. Jednoduše nechají projít okna zkouškami. Pak to nazvou LUXUS a udělají další typovou řadu, kde ošidí okna a nazvou je Termo. Na oba výroby se vykazují stejnými protokoly. Okna pak namrzají.
Od Vekry fakt už nikdy. Nyní ještě v Pelhřimově zavřeli pobočku… Jednání strašné - mělo nás odradit, když chtěli 100% zálohy - další sleva! Pak jsme je nemohli dohnat, aby dodělali. Jednání montážníků a zedníků strašné - výsledek strašný, termín si vybrali sami bez jakékoliv dohody. No a protože některá okna dřou - uvidíme jak to bude se seřízením, když tu už nemají pobočku…
S firmou Vekra mám špatné zkušenosti. Myslela jsem, že okna od nich budou kvalitní, ale opak je pravdou. Doba dodání byla poměrně dlouhá a komunikace se zástupcem firmy také nebyla nejlepší. Požadovala jsem mléčné sklo a bylo mi dodáno obyčejné. Celkové provedení okna velmi mizerné. Okna jsme chtěli namontovat sami byli jsme však velmi překvapeni, že k oknům nedodávají „packy“ k ukotvení, ty jsme si museli nakonec sehnat sami. Takže za mě okna od firmy Vekra už nikdy více!!!
My teď řešíme přestavbu rodinného domu a rozhodli jsme se taky pro okna od vekry, vzhledem k výdajům na topení jsme chtěli ty nejlepší, díky ceně ale v plastu. Mají nádherné brožurky, kde jsou okna vyobrazena, nafocena v krásných domech a popsána. Jenže s tím popisem je to horší, dozvíte se jen Uw a tím končíte, do smlouvy to taky nepíšou. Tři měsíce jsem se snažil z nich vydolovat Ug, Uf, Psí a g. Asi do sedmé smlouvy mi to konečně napsali a ejhle, po slibech jak jsou nejlepší se z oken vyklubaly okna, která bych nechtěl ani zadarmo a co je nejhorší, pravdivá nejsou ani Uw v těch jejich brožurkách. Takže okna jsou to pěkná, pro nezasvěcené lidi jsou přijatelná, bohužel, když chcete vědět konkrétní vlastnosti oken a trochu tomu rozumíte, tak máte smůlu, doporučuji utéct!!! Jsou na trhu jiné firmy, které tyto hodnoty mají napsány černé na bílém a v ničem nemlží!
Dobrý den,
firmu Vekra by měli, už konečně zavřít. Dělá ostudu cele ČR. Už půl roku čekám na okna, až mi je dají dohromady, ale marně! Pořád se musím upomínat a pořád nic, ale fakturu na zaplacení mi už poslali. Opravdu v té firmě neví levé ruka co dělá pravá! Můžu poslat i fotky stojí to zato!!!Ahoj Rosťa.
![]()