Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kallistó píše:
Jsme plynule přešly od penisu ke kojencůmŽe by maminkovský portál?
![]()
a šlo to úplně samo bez bolesti. Nevím proč to nejde takhle i při porodu. Však když to leze dovnitř, tak to jde taky snadno
![]()
@Vesmilka píše:
a šlo to úplně samo bez bolesti. Nevím proč to nejde takhle i při porodu. Však když to leze dovnitř, tak to jde taky snadno![]()
![]()
Srovnávat penis a plod nelze. V průběhu první doby porodní zaniká dočasně děložní krček, přičemž vzniká porodní kanál. To je spojeno s prvotními bolestmi. První doba porodní se proto nazývá otvírací, druhá je vypuzovací a třetí spočívá ve vytvoření hematomu, který napomůže „porodu“ placenty. K tomu se hodí jeden zážitek z porodnice, kdy jedna žena strašně křičela, až ji jedna sestra okřikla se slovy: „Že jste tak nekřičela před 9 měsíci.“
@Vesmilka píše:
a šlo to úplně samo bez bolesti. Nevím proč to nejde takhle i při porodu. Však když to leze dovnitř, tak to jde taky snadno![]()
![]()
No, on císař je bezbolestný, ale za to ta bolest potom
Má to však tu výhodu, že dole to zůstane stejné…A zase jsme u…
![]()
@Kallistó píše:
No, on císař je bezbolestný, ale za to ta bolest potomMá to však tu výhodu, že dole to zůstane stejné…A zase jsme u…
![]()
![]()
@Kallistó píše:
No, on císař je bezbolestný, ale za to ta bolest potomMá to však tu výhodu, že dole to zůstane stejné…A zase jsme u…
![]()
![]()
Jak jinak.
![]()
I bolesti po porodu císařským řezem (sectio Caesarea) lze odstanit pomocí epidurální analgézie, kdy je dočasně zaveden do spatium epidurale (mezi dura mater medullae spinalies a endosteum canalis spinalis = endorrhachis) katetr, skrze nějž je pravidelně dodáváno analgetikum.
@Doctus ach jo. Tak až budu po čtvrté těhotná tak si od tebe nechám poradit
![]()
@Doctus uber páru
Jsem si jistá, že @Vesmilka ví, že penis a plod nelze srovnávat a já také vím, jak probíhala moje „pooperační“ péče ![]()
Rád poradím a zadarmo! Jen je nutné vyslechnout anatomicko-embryologicko-gynekologickou přednášku. ![]()
@Doctus píše:
Rád poradím a zadarmo! Jen je nutné vyslechnout anatomicko-embryologicko-gynekologickou přednášku.
tak běž radit do nějaké odborné diskuze a ne sem.
Jak vypadá penis jsem viděla minimálně třikrát a vzhledem k tomu, že jsem rodila 3 děti tak taky vím, že se to s penisem nedá srovnat. A není mi 15, tak nepruď
![]()
@Doctus píše:
Rád poradím a zadarmo! Jen je nutné vyslechnout anatomicko-embryologicko-gynekologickou přednášku.
Děkujeme.