Velikost folikul 14 dc

7312
19.8.13 18:34

velikost folikul 14dc

Nevíte jakou by měl mít folikul velikost 14dc?
dnes jsem byla na utz a podle bazální teploty, která dnes stoupla to vypadalo včera na ovulaci ale příznaky jsem nepozorovala.na utz taky nic co by ovulaci nasvědčovalo vidět nebylo.jsem dnes 14dc a jediný folikul má 14,7mm.je možné, že ještě stihne dorůst a ovu bude později? podle minulých cyklů ji očekávám spíše až okolo 18-20dc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
814
19.8.13 18:40

Měla jsem cca 18DC velikost folikulu 18mm. Takže podle mě úplně ok :palec:
Prostě byla ovulace později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
19.8.13 19:01

@hankamisa taky jsem mivala 14dc folik jen 14mm většinou to chtěl doktor odpískat az jsem ho donutila k dalsimu ultrazvuku a při cyklech 32 dni se ani ovulace drive jak 18 dc cekat neda. lut faze mi vychazi presne 14 dni ale ted beru prasky a zrovna dneska jsem byla na mereni a 14dc byl uz 19 mm velky od revize se mi nejak zkracujou cykly alespoň je to cekani kratsi. takze drzim palce ovulace urcite dorazi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69033
19.8.13 19:08

Tak buď už byla a ten 14,7mm folikul je jen nějaký menší, co nedozrál, pak by se BT měla držet, nebo (soudě dle minulých cyklů) ještě nebyla, pak byt ten vzestup BT z tisíce jiných důvodů a 14,7mm folikul 14.DC by naprosto odpovídal té ovulaci 18.-20.DC. Osobně bych se klonila k druhé variantě, ale je to samozřejmě ve hvězdách, zkus měřit ještě pár dní BT a uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69033
19.8.13 19:10

A jinak - jakou by měl mít tento den velikost… aáleží právě na konkrétním cyklu. Já bývala 14.DC už pár dní po ovulaci, ideální tabulková žena má ten den folikul kolem 20 mm a ty neideální a netabulkové s delšími cykly ho mohou mít klidně 12, 14, 15… a pak v pohodě ovulují a otěhotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
19.8.13 19:40

Tak mě v iscaru řikali jak už je 14mm tak že ovulace určitě bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
19.8.13 19:44

@lynč no ted mám nového doktora a ten bere jako hranici 11mm u me ten 12dc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
19.8.13 21:12

@Kintyre @phoma @ugluk @lynč @phoma - holky děkuji za rady. já jsem ted druhý cyklus s utrogestanem. od příštího mám přidat ještě clostík 5-9dc.
jen ted nevím co s utrogestanem jestli ted brát 17-25dc jak mám napsáno od dr. nebo ještě počkat do toho 20dc abych tu ovu případným nasazením nezastavila. utroš ovu prý staví. ptala jsem se dr. a ta říkala, že mám 17dc zkusit ovuT a pokud bude sněhobílý tak utroš nasadit, pokud bude duch tak počkat. já na ovut nikdy stejně silné čárky neměla. dr. počítá s tím, že už ovu nebude. :nevim:
je to můj první cyklus s tak velkým folíkem tak bych to nerada zbytečně prošvihla. do ted se v růstu zastavily na 7-9mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69033
19.8.13 21:16

Zkusila bych měřit tu BT, když už jsi s tím začala. Ale myslím, že pokud máš 14.DC takhle velký folikul, tak nejpozději ten 20.DC by ovulace být měla. A nasazením o 3 dny později absolutně nic nezkazíš ;)
Pokud dr. s tímto nálezem počítá, že už ovulace nebude, brala bych ho s rezervou stejně jako to nasazení Utrogestanu, před ovulací by se fakt brát neměl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
19.8.13 21:20

@ugluk -no a když počkám s tím utrošem do toho 20dc tak ho mám brát o to déle nebo normálně do toho 25dc? o to déle mi pak dorazí i případná ms?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69033
19.8.13 21:27

Brala bych ho tolik dni, kolik mi dr. rekl, jen bych nasadila az po ovulaci. A jo, nasadis-li o tri dny pozdeji, je dost pravdepodobne, ze i MS pak dojde o tri dny pozdeji. Holt kazda nemame od prirody osmadvacetidenni cyklus, jak by se nekterym doktorum libilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
19.8.13 21:31

@ugluk -dík moc. já tohle nikdy řešit nemusela, takže jsem nováček. no měla jsem cyklus 29-30dní. ted poprvé s utrošem 28 tak asi z toho dr. usuzuje, že ovu bude v pulce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69033
19.8.13 21:37

No tak kdyz jsi Utrogestan nasadila 17.-25.DC, tak je dost pravdepodobne, ze to cyklus srovna na ukazkovych 28. Ale s ovulaci to nehne, jen to nacpe delku cyklu do tabulek. Me vzdycky kladli na srdce, at nasaduju az po ovulaci, ze pred ni to neprinese nic dobreho, ale naopak muze prinest dost spatneho. Pro otehotneni neni dulezita delka cyklu, ale to, ze v nem dojde k ovulaci, a ze doba mezi ovulaci a pripadnou MS neni moc kratka, to prve je na prirode, o to druhe se stara Utrogestan ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
19.8.13 21:56

@ugluk - dík. to je právě problém. já za 4m nemám ofiko ovulaci potvrzenou ani jednou z utz. nikdy tam nic vidět nebylo. takže se řídím bt.ovut mám taky stále jen slabší duchy, takže ty mi taky nepomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69033
19.8.13 23:19

Takze cyklus mas celkem pravidelny, ale pri utz 14.DC nebyl nikdy videt ani takhle velky folikul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí