Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtela bych vedet jakou meli velikost hlavicky (HC) vase ditka ve 31.tt. Nam tento tyden na kontrole namerili 313 mm, coz pry odpovida o 5 tydnu starsimu miminku
trochu me to desi, tak bych chtela pro svuj klid porovnat. Diky!
@marfra píše:
Ahoj, chtela bych vedet jakou meli velikost hlavicky (HC) vase ditka ve 31.tt. Nam tento tyden na kontrole namerili 313 mm, coz pry odpovida o 5 tydnu starsimu miminkutrochu me to desi, tak bych chtela pro svuj klid porovnat. Diky!
Mi teda rozměr dr. neříkala, když to bylo v poh odě. Nechci tě ale strašit. Mám v okolí známou, které to cca před 3 lety zjistili taky někdy po tom 31.tt a po narození se to i potvrdilo s jistou diagnózou. Ale opravdu tě nechci strašit takhle předem. Třeba tě někdo uklidní, že to není tak strašné. Jen dotaz a ostatní měření bylo v pohodě? Jako délka stehenní kosti apod??
A anonymně píšu, protože ta známá sem taky občas chodí, tak nemusí vědět, kdo ji tady rozebírá
Nas prcek mel taky nejak tak a je to zdrave krasne miminko pri narozeni mel 4 kilaa ted ve trech tydnech skoro 5 kilo.. vypada to ze budes mit taky vetsi mimco
@Anonymní píše:
Mi teda rozměr dr. neříkala, když to bylo v poh odě. Nechci tě ale strašit. Mám v okolí známou, které to cca před 3 lety zjistili taky někdy po tom 31.tt a po narození se to i potvrdilo s jistou diagnózou. Ale opravdu tě nechci strašit takhle předem. Třeba tě někdo uklidní, že to není tak strašné. Jen dotaz a ostatní měření bylo v pohodě? Jako délka stehenní kosti apod??
A anonymně píšu, protože ta známá sem taky občas chodí, tak nemusí vědět, kdo ji tady rozebírá
ostatni, krome BPD jsme meli jakz tak v pohode, telicko (AC) odpovida o tyden vic a stehenni kost (FL) odpovida presne 31.tt…a to BPD mame taky vetsi o 4 tydny, asi 86 mm…doktorka mi rekla, ze maly je vetsi…ale pak jsem doma zjistila, ze ma jen velkou hlavicku, nic jineho vetsiho nema, tak jsem z toho trochu nervozni ![]()
![]()
@Lucynka86 @gabi.design jo? tak diky holky, trochu uklidneni
a to mate obe chlapecky? ze by treba chlapecci meli ty hlavicky vetsi ![]()
@marfra Jojo, mám chlapečka. Hele, náš malej měl vždycky jen větší hlavu. Bříškem i stehenní kostí odpovídal na den. Při narození měl 4490g, 53cm a tu hlavičku 39cm. Zkrátka byl velký celkově, narodil se jako hlavoun. V porodnici prohlásili, že vypadá jak 3 měsíční dítě. A dodneška je o hlavu větší, jak jeho vrstevníci - v roce měl 11,2kg a 82cm a hlavičku 49cm, v 16 měsících 14kg a 85cm a hlavičku 51cm (o tři cm méně jako mám já, dospělá ženská - ale pravda, já mám hlavu hodně malou
. Je to zkrátka velkej kluk, žádný drobeček dodneška.
@gabi.design no on manzel byl a vlastne je porad hlavoun, tak to maly bude mit asi po nem
ale teda ze by se mi chtelo rodit 4,5kg dite
to jsi rodila prirozene? jestli se teda muzu zeptat…
@marfra píše:
ostatni, krome BPD jsme meli jakz tak v pohode, telicko (AC) odpovida o tyden vic a stehenni kost (FL) odpovida presne 31.tt…a to BPD mame taky vetsi o 4 tydny, asi 86 mm…doktorka mi rekla, ze maly je vetsi…ale pak jsem doma zjistila, ze ma jen velkou hlavicku, nic jineho vetsiho nema, tak jsem z toho trochu nervozni![]()
Tak to bude určitě v pohodě, jak píšou holky. Holt má někdo větší a někdo menší hlavu. Ptala jsem se na tu stehenní kost proto, že právě té známé teknrát řekli, že má mimčo větší hlavu a kratší stehenní kost a mimčo se narodilo s Achondroplazií (liliput).
Ale pokud jsou u vás všechny ostatní hodnoty v normě, tak to bude určitě v pohodě ![]()
Jj to uz jsem taky cetla, ze to pak muze byt „liliput“… ale nozicky odpovidaji jak maji, tak snad to bude v pohode
@marfra Jojo, přirozeně. Porod naprosto bezproblémový, bez komplikaci, fofr rychlý. Já jsem šla v termínu na vyvolání - právě kvůli té velikosti, pořád nabíral 250g za týden a doktoři se rozhodli, že už stačilo. Porodila jsem do hodiny a půl od první kontrakce, celý porod i s vyvoláním byl odbytý za tři hodiny.
@marfra známé se obě děti narodily s až moc velkou hlavou, ale rodiče jí mají taky velkou, takže to mají po nich.
@gabi.design no my jeste k tomu porad sedime koncem panevnim…tak uvidime jak nakonec dopadneme, jestli to nebude cisar ![]()
@micelinka jejda, to fakt nechci, nechci hlavouna, chci pekne miminko
![]()