Velikost hlavičky ve 31. týdnu těhotenství

23298
6.12.12 11:59

Velikost hlavicky ve 31.tt

Ahoj, chtela bych vedet jakou meli velikost hlavicky (HC) vase ditka ve 31.tt. Nam tento tyden na kontrole namerili 313 mm, coz pry odpovida o 5 tydnu starsimu miminku 8o trochu me to desi, tak bych chtela pro svuj klid porovnat. Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
6.12.12 12:05

Tuším, že kolem 28 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.12 12:06
@marfra píše:
Ahoj, chtela bych vedet jakou meli velikost hlavicky (HC) vase ditka ve 31.tt. Nam tento tyden na kontrole namerili 313 mm, coz pry odpovida o 5 tydnu starsimu miminku 8o trochu me to desi, tak bych chtela pro svuj klid porovnat. Diky!

Mi teda rozměr dr. neříkala, když to bylo v poh odě. Nechci tě ale strašit. Mám v okolí známou, které to cca před 3 lety zjistili taky někdy po tom 31.tt a po narození se to i potvrdilo s jistou diagnózou. Ale opravdu tě nechci strašit takhle předem. Třeba tě někdo uklidní, že to není tak strašné. Jen dotaz a ostatní měření bylo v pohodě? Jako délka stehenní kosti apod??
A anonymně píšu, protože ta známá sem taky občas chodí, tak nemusí vědět, kdo ji tady rozebírá

• Citovat
  • Upravit
2247
6.12.12 12:13

Nas prcek mel taky nejak tak a je to zdrave krasne miminko pri narozeni mel 4 kilaa ted ve trech tydnech skoro 5 kilo.. vypada to ze budes mit taky vetsi mimco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.12.12 12:21

Náš malej měl ve 32tt. 33cm, při porodu v termínu 39cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
6.12.12 12:52
@Anonymní píše:
Mi teda rozměr dr. neříkala, když to bylo v poh odě. Nechci tě ale strašit. Mám v okolí známou, které to cca před 3 lety zjistili taky někdy po tom 31.tt a po narození se to i potvrdilo s jistou diagnózou. Ale opravdu tě nechci strašit takhle předem. Třeba tě někdo uklidní, že to není tak strašné. Jen dotaz a ostatní měření bylo v pohodě? Jako délka stehenní kosti apod??
A anonymně píšu, protože ta známá sem taky občas chodí, tak nemusí vědět, kdo ji tady rozebírá

ostatni, krome BPD jsme meli jakz tak v pohode, telicko (AC) odpovida o tyden vic a stehenni kost (FL) odpovida presne 31.tt…a to BPD mame taky vetsi o 4 tydny, asi 86 mm…doktorka mi rekla, ze maly je vetsi…ale pak jsem doma zjistila, ze ma jen velkou hlavicku, nic jineho vetsiho nema, tak jsem z toho trochu nervozni :nevim:
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
6.12.12 12:54

@Lucynka86 @gabi.design jo? tak diky holky, trochu uklidneni :) a to mate obe chlapecky? ze by treba chlapecci meli ty hlavicky vetsi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.12.12 13:02

@marfra Jojo, mám chlapečka. Hele, náš malej měl vždycky jen větší hlavu. Bříškem i stehenní kostí odpovídal na den. Při narození měl 4490g, 53cm a tu hlavičku 39cm. Zkrátka byl velký celkově, narodil se jako hlavoun. V porodnici prohlásili, že vypadá jak 3 měsíční dítě. A dodneška je o hlavu větší, jak jeho vrstevníci - v roce měl 11,2kg a 82cm a hlavičku 49cm, v 16 měsících 14kg a 85cm a hlavičku 51cm (o tři cm méně jako mám já, dospělá ženská - ale pravda, já mám hlavu hodně malou :mrgreen:. Je to zkrátka velkej kluk, žádný drobeček dodneška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
6.12.12 13:06

@gabi.design no on manzel byl a vlastne je porad hlavoun, tak to maly bude mit asi po nem :mrgreen: ale teda ze by se mi chtelo rodit 4,5kg dite :roll: to jsi rodila prirozene? jestli se teda muzu zeptat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.12 13:07
@marfra píše:
ostatni, krome BPD jsme meli jakz tak v pohode, telicko (AC) odpovida o tyden vic a stehenni kost (FL) odpovida presne 31.tt…a to BPD mame taky vetsi o 4 tydny, asi 86 mm…doktorka mi rekla, ze maly je vetsi…ale pak jsem doma zjistila, ze ma jen velkou hlavicku, nic jineho vetsiho nema, tak jsem z toho trochu nervozni :nevim: :nevim:

Tak to bude určitě v pohodě, jak píšou holky. Holt má někdo větší a někdo menší hlavu. Ptala jsem se na tu stehenní kost proto, že právě té známé teknrát řekli, že má mimčo větší hlavu a kratší stehenní kost a mimčo se narodilo s Achondroplazií (liliput).
Ale pokud jsou u vás všechny ostatní hodnoty v normě, tak to bude určitě v pohodě ;)

• Citovat
  • Upravit
23298
6.12.12 13:10

Jj to uz jsem taky cetla, ze to pak muze byt „liliput“… ale nozicky odpovidaji jak maji, tak snad to bude v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.12.12 13:12

@marfra Jojo, přirozeně. Porod naprosto bezproblémový, bez komplikaci, fofr rychlý. Já jsem šla v termínu na vyvolání - právě kvůli té velikosti, pořád nabíral 250g za týden a doktoři se rozhodli, že už stačilo. Porodila jsem do hodiny a půl od první kontrakce, celý porod i s vyvoláním byl odbytý za tři hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
6.12.12 13:13

@marfra známé se obě děti narodily s až moc velkou hlavou, ale rodiče jí mají taky velkou, takže to mají po nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
6.12.12 13:17

@gabi.design no my jeste k tomu porad sedime koncem panevnim…tak uvidime jak nakonec dopadneme, jestli to nebude cisar :nevim:

@micelinka jejda, to fakt nechci, nechci hlavouna, chci pekne miminko :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
6.12.12 13:21

@marfra to tvoje vždycky bude to nejkrásnější na světě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie