Velikost korby kočárku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9094
9.7.10 20:51
k.a.c.k.a.1 píše:
Já měla korbičku PP navettu a ta měla 73cm, ale měla polohování.
Nevím jak Vaše děti, ale malý od 5. měsíců chtěl prostě vidět ven, tak jsem mu vždycky zádíčka jen lehce napolohovala. Dokonce jsem se ptala dětské mudry a ta mi potvrdila, že to vůbec nevadí. Miminka která mají reflux, to tak mají od narození a preventivně. Samo, že to měl vždy na chvíli. A od 6. měsíce jsme přesedlali na sporťák, byl prosinec a rvát ho do korby s fusakem bylo nechutné. Mám kočár, který jde do úplného lehu a ve fusáčku tam byl moc spokojený. A zase naopak od ostatních kočárů, co mají obrovskou korbičku a pak pidi sporťák, má ten můj ložnou plochu cca 1m.
Mě třeba připadne, že ty obrovské korbičky mají jen polské kočáry,nebo kočáry s nenatáčecími koly. Taky se mi nelíbí jejich vzhled. Záleží, jen na tobě, co si vybereš. :-P A fusion je krásný kočár. :wink:

Hodně dlouhý korby a i dost kvalitní sporťák má i Bugaboo Cameleon a ten zrovna poskej není :mrgreen: Jsem s ním moc spokojená. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
9.7.10 22:16

ceny na internetu jsou nižší i z důvodů snížení nákladů na pracovní sílu . ale pokud bych kupovala přes net, pouze po předchozím pečlivém osobním výběrua u obchodů, které mají kamenou prodejnu, případně jsou vedené na stránkách dovozců jako prodejci. (třeba co je přes libfin - maxi cosi, BBC, apod., dají se prodejci najít..). jinak bych se bála šedého dovozu. podezřele nízká cena je skoro záruka, že někde je něco špatně..

k velikosti korby/sporťák apod.
myslím, že každý si musí udělat vlastní názor na to, jak dlouho chce dítě v korbě vozit. je to každého věc a nechci nikomu vnucovat, co je nejlepší. (jako že jedině korba a tak.. )

k rozměrům, řekla bych že concord je na moderní trojkombinace srovnatelných značek normální velikost. a pro podzimní dítě celkem vyhovující..

já sama vozila do 5 m v korbě (quinny, ..) a pak sporťák, i když se ještě vlezl,ale nedalo se to vydržet.. pravda, nikdy nevíš, jaké dítě bude, ale většinou je přechod do sporťáku v těch 6-7m OK a do té doby se až na úplné obříčky do korb děti vejdou..

u concordu bych měla spíš strach z nenafukovacích kol, než z veliksoti korby.. i autosedačka má slušnou velikost.. a bezpečnost..pokud se ti fusion hodně líbí, asi bych být tebou uvažovala nad zadními nafukovacími koly, dají se prý dokoupit i na něj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
9.7.10 22:29

v souvislosti s těmi polohovacími korbičkami, - napadá mě, jaký je pak vlastně rozdíl mezi onou polohovací korbičkou, a sporťáčkem? když dítě přizvednete, je to jako ve sporťáku. zkoumala jsem jich hodně a všude se polohuje stejně..
a pak, ono je sed a sed.. ano, dítě se nemá posazovat, to rozhodně ne. ale když leži zvednuté na 160°- je to už sed? samo, že se mi nesmí hroutit, ale to právě lépe zabezpečím ve sporťáku.. viděla jsem jak se kaamrádce v takové korbičce sune ke straně..

osobně jsem vozila ve speedim, který do lehu není ani omylem. vlastními zlepšováky jsem ho ale vylepšila tak, že v podstatě ležel na nakloněné rovině.. (stačí vycpat ten ohyb sedačky..) a přišlo mi to jako nejlepší způsob.. viděl ven krásně (už prostě psychycky neměl na to jen čumákovat nad sebe.. a byla zima, těžko mohl ležet na bříšku..) a nemyslím, že bych mu ubližovala… (bydlím s tchýní neuroložkou.. takže ta by mi asi nadala.. :))
naopak, neviděla jsem moc rozdíl mezi polohovací korbou a mým řešením..

takže proto myslím, že obr korba opravdu není všechno..
myslím, že concordí pro zimní dítě vyhovuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
9.7.10 22:43

Já mám už podruhé kočárek Jané (rozměry tady někdo psal) a v korbičce jsem vozila děti do 9 měsíců syna a do 8 měsíců dceru. Syn byl letní a odjezdil v ní celou zimu až do března. Dcera by vydržela i déle, ale už si tam sedala a nebylo to bezpečné.

Pokud se Ti tak líbí Concord, tak do něj jdi.

Příspěvek upraven 09.07.10 v 22:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
9.7.10 22:49

Tak já mám ledňátko, takže jako prďolka jezdil v zimě a pak jaro a teď léto je pro nás v hluboké ok.
Každej má na sporťák jinej názor a rozhodně neodsuzuju nikoho kdo posazuje do sporťáku dřív.
Já byla s malým ve 3 měs. u neuroložky když se mu nechtěla zvedat hlavička a ta právě celkem rozumně vysvětlovala proč ne.
Ale co doktor to jinej názor a člověk by se měl asi trochu řídit vlastní intuicí.
Proto já jsem ráda, že mám korbu hodně dlouhou i širokou a pořád v ní drandíme a ještě asi chvíli budeme. :wink:
Určitě není délka korby jedinej parametr pro kočárek. Je spousta dalších důležitejch věcí jako třeba kola, ovladatelnost, kompatibilita s kvalitní autosedačkou a spousta další. Mě vyhovoval ve všech ohledech Bugaboo Cameleon a jsem moc moc spokojená. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.7.10 22:35

Je fakt, že bugaboo má korbu obrovskou, ale já jsme vysoká a když jsem ho vozila, měl na mě lůžko moc nízko. Jinak se fakt ovládal skvěle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
10.7.10 22:44

To máš pravdu. Je nižší než většina ostatních kočárků. Ale já jsem prcek… mám 160 cm tak mi to neva. Být ale vyšší asi by mi to taky vadilo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
20.7.10 18:43

Ahoj,
my vybírali taky kočárek s co největší korbičkou. Miminko se narodí v srpnu, v 6 měsících bude ještě ležet a navíc bude únor, takže jsem musela počítat i s tím abych tam když tak dala fusák.

Máme kočárek Patron Fenix F4R Tour - má vložnou tašku (80×33) a sporťák jde dát do lehu, takže kdyby se nám v zimě mimčo nevešlo s fusakem do tašky, tak ho dám do sporťáku jen ve fusáku a zabalím do deky a dám nánožníku.

Asi bych spíše hledala právě kočárky s těmi vložnými taškami, příjdou mi větší než korbičkové (pokud chceš kombinovaný kočárek).

• Citovat
  • Upravit
559
23.7.10 09:06

Ahojda, zatím moc díky za rady. Ještě nejsme pro žádný rozhodnutí, ale příští týden jedeme do Kolína - tam je nějaká velká prodejna a pak do Prahy do Malvíka (jestli znáte v Praze lepší prodejnu na kočárky, napiště mi, prosím). Pak by mělo padnout konečné rozhodnutí, stejně mám pocit, že už dlouho vybíríme až nakonec přeberem :-?
Jinak jsem pokročila - začínám preferovat kočárky s vložnou taškou místo korby… už si připadám jak schizofrenik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lajkami
27.7.10 11:45

Ahoj,
my byli na kočárky v Praze v Dětském ráji, přišel mi tam nejleší výběr. :lol:
My máme kočár Bebecar, je super, korba 78×38cm, velká nafukovací kola, aretovací přední kola, krásně houpe a lehce se s ním jezdí. Sporťák je menší a nevypadá tak moderně, ale to budu řešit později. Hlavně ty moderní kočárky nehoupou a to by mě pro mimčo vadilo. A Concord není moc do terénu.

• Citovat
  • Upravit
559
27.7.10 15:38

Ahoj, tak jsme bylo po dalších obchodech. Musím to sem napsat, bó jsem byla ohromně zklamaná!
Nejdříve jsme jeli do Kolína do vyhlášené Daniely, píší, že jsou nejvetší odchod ve středočeském kraji. No to fakt nevím, nikdy jsem kočárky v krámech nepočítala, ale řekla bych, že je to naprosto normální obchůdek. ochota prodavačů - takový lepší průměr, předvedou všechno, ale musíte si o vše říct, sám od sebe tam byl akční akorát jeden kluk prodavač.

no a když už jsem byli v Kolíně, dojeli jsem až do Prahy do také dost známého Malvíku. Tady také výběr naprostý stantard. navíc prodavajdy fakt dost odměřené paničky co uznávají akorát tak teutonii, jinak je všechno blbý a pokud jsme tvrdili, že se nám velice líbil gesslein f6 letěly k PC, bó ho neznaly a pak jen : no jóóóó… zase pokus o kopii teutunie........
Zbalila jsem zavinovajdu, kterou tam dávají zadarmo a jeli jsme zas 150km domů
:-(
Jinak concord už mi více prodavačů do terénu nedoporučovalo, takže teď je favorit gesslein f6.
 Achjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lajkami
27.7.10 19:55

Nám taky nutili Teutonii, ale je to šíleně předražený kočár a jejich vložená taška je hrozně malá, osobně jsem to měřila.
Na letní mimi není vložená taška nic moc, ale na zimní je to prý dobré. Kamarádka má tento kočárek a má vloženou tašku opravdu velkou a i ten druhý kočárek má tašku velkou.

http://www.detskyraj.cz/…jumbo-zdarma

http://www.batolatko.cz/…kocarky.html

Sice nehoupou, ale ta cena je slušná a taky velikost té tašky je fajn.

• Citovat
  • Upravit
10482
27.7.10 22:21

jj, tak malvík stojí poslední dobou za to.. já tam byla spokojená, ale moje setřenka si tam užila a kamarádka (a ta kupovala teutonku!) teda taky.. valila jsem oči..

s křížkem po funuse, ale v praze jsou dobrá místa na kočáry - černý most (babypark, babystar, chicco shop), kus dál - vysočany - dětský ráj, a ještě kus dál (ládví) AAA kočárky. výběry slušné..

concord do terénu taky nedoporučuju, radím vělká nafukovací kola..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
18.12.13 09:45

Jdu si pro radu. V květnu čekáme miminko a jáuž se poohlíím po kočárkách. Vůbe nevím, jak vybrat vhobnou korbu. Na prví poled jsem se zamilovala do x-landera xa, ovšem velikost korby 73 cm mi přijde malána to, abych tam dala dítě ve fusaku. Dál se mi celkem líbí maxi cosi mura, kde ta korba je nějakých 80 cm (kamarádka má dceru v dubnu a do korby se stále vejde), ale zase si nejsem jstá pohodlností a velikotí sprťáku, který vypadá jako autosedačka. Ovšem hodně maminek trvdí, že dítě pak je stejně v korbičce vzteklé a dají ho do sporťáku. Mě to ale přijde brzy třeba v pěti nebo šesti měsích..poraďte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30412
18.12.13 09:51

@Kate92 malý mi přecházel do sporťáku v 8 měsících. Do korby by se mi ještě v pohodě vešel, ale už ho to tam nebavilo. Mám mutsy transporter.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí