Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, moc prosím o radu. Vím, že už na tohle téma nějaké diskuze jsou, ale já bych potřebovala radu spíš obecnou.
Vybíráme kočárek a jsem už fakt zmatená z těch rozměrů.
My budeme mít mimi na konci října, tudíž některé rady zní, že nemusím moc rešit velikost korby. Tak se nám zalíbil kočárek concord fusion, má (aspoň podle prodavaček) dost velký sporťák a snad i prý korbu. Ale já když vzala metr tak korba má na spodku nějakých 70cm! a šířku něco přes 30cm !
No mě se zdála od pohledu fakt mini, ale prodavačka, že prý rozhodně malá není, spíš průměr. A přeměřila korbu nahoře, tam měla 78cm.
No vůbec to nechápu, mimino leží dole, ne ![]()
Kde se tedy má korba měřit, abych velikosti mohla porovnávat?
Co si myslíte konkrétně o těchto rozměrech? Přeci jenom tam budu mimi cca 5měsíců vozit.
A náhodou nemáte přímo zkušenost s tímto kočárkem?
A ještě: Když bych chtěla sehnat kočárek po netu, jsou rozdíly v ceně i 4-5 tisíc. Je to normální nebo v tom mám něco hledat?
Děkuji moc
Co se týče rozměru,tak já měřím dno.Tašku do kočáru mám 75×35 a bez tašky má 80×40cm.Já měla Dítě na podzim a naštěstí byla malá,jinak by se mi podle mě na jaře navešla.Já preferuji čím větší,tím lepší.Mám zn bambino.Každopádně nevíš nikdy,jak bude dítě veliký a jak moc poroste a aby jsi po dvou měsících musela kupovat jinej se mi zdá docela zbytečný.Na doma mám starou zlatou libertu,která má taky 40na80,zato je hlubší.Má švagrová má ho má ještě delší a její půl roční kluk se jí tam vešel ještě s rezervou.
Myslím, že jsi měřila správně, když jsi mělřila korbičku dole uvnitř a ne nahoře… Mimčo opravdu budeš vozit dole. ![]()
Paní prodavačka mi připomněla vietnamce v tržnici, kteří vezmou metr, natáhnout kalhoty v pase co nejvíc a prohlásí: „dobrý, akorát“ Zvlášť, když vidí někoho silnější postavy.
Prostě chtěla prodat…
Já mám Jané a ta má vnitřní rozměr dole je cca 73×30 cm. Kolik udává výrobce nevím.
A co se týče toho, že tam budeš mimčo vozit cca 5 měcíů, tak já tam tu mladší vozím ještě teď, kdy jí je skoro 11 měsíců. Ještě pořád nesedí (tudíž by ještě neměla jít do sporťáku) a díky tomu, že je malinká, tak se naštěstí vejde…
Rozdíl v ceně na netu a v obchodě klidně i několik tisíc být může (proto ho tak moc chtěla prodat…)
To máš pravdu,že chtěla prodat.Na jednu stranu je dobrý koupit v obchodě,že ti vše ukáže jak se skládá,na druhou,kdo jednou nějaký kočarek skládal,tak už si poradí s každým.Po netu je to určitě levnější.Oni to mají na skladu a platí pouze toho skladníka,kdešto v obchodě to musí uživit x prodavačů,skladníky a vedoucí,tak to mají natažený.
Opravdu se koukej hlavně na tu korbyčku.Jak už jsem psala.Nikdy nevíš,jak malí poroste a kdy bude sedět,jak říká Brontik.Hlavně alespoň délku.Pod 75 bych nešla.
Korbičku jsi měřila určitě správně. My máme 80 cm a jsem naprosto spokojená. Počítej že v hluboké budete jezdit dýl. My máme půl roku a do sporťáku se zatím nechystám. Malej nesedí ani v lehu mi to nepřijde zatím pro něj lepší než hluboká. My máme ještě cca 10 cm fóra než z ní vyrosteme a to jsme se narodili fakt prťaví. ![]()
Co chodíme s maminama a dětma plavat tak z těch šesti ve skupince jsme jediní kdo má tak velikou korbu a ještě se tam vejde. Jinak už všichni museli nuceně do sporťáku ![]()
Jackie píše:
Korbičku jsi měřila určitě správně. My máme 80 cm a jsem naprosto spokojená. Počítej že v hluboké budete jezdit dýl. My máme půl roku a do sporťáku se zatím nechystám. Malej nesedí ani v lehu mi to nepřijde zatím pro něj lepší než hluboká. My máme ještě cca 10 cm fóra než z ní vyrosteme a to jsme se narodili fakt prťaví.
Co chodíme s maminama a dětma plavat tak z těch šesti ve skupince jsme jediní kdo má tak velikou korbu a ještě se tam vejde. Jinak už všichni museli nuceně do sporťáku
To bych neřekla že v hluboké korbě bude dlouho,může a nemusí.Já už sem dala Petříka do sporťáku,ale ne proto že by se mi tam nevešel/mám X lander X Pram/,ale proto,že v korbě mi prostě nespal a vyváděl mi tam a jak sem ho dala do sporťáku odkud vidí,spí zase krásně a je spokojenný.
Záleží na každém dítku a také jak se narodí veliké,jak roste a co vyžaduje.
Miriamm píše:To bych neřekla že v hluboké korbě bude dlouho,může a nemusí.Já už sem dala Petříka do sporťáku,ale ne proto že by se mi tam nevešel/mám X lander X Pram/,ale proto,že v korbě mi prostě nespal a vyváděl mi tam a jak sem ho dala do sporťáku odkud vidí,spí zase krásně a je spokojenný.
Já jsem minulý týden byla opět utvrzena v tom, že dělám dobře, že mám malou (11m) pořád v korbě. Že ve sporťáku by jí to akorát lákalo sedět, ale ty svaly na to prostě ještě nejsou uzpůsobený. Takže dokud nebude sedět a vejde se, tak ji mám nechat v korbičce.
Každý jak chce,nikomu to nenutím.Nezdá se mi ale že by ho to nutilo sedat,leží dál.A mám 3 dítko a ostatní byli v korě déle,nejdéle Ilonka,Lukášek do 8.měsíců jak si začala sedat.
ad nizke ceny, na netu jsou nizke ceny z vyse uvedenych duvodu, nicmene muze to byt i takzvany „sedy“ dovoz, zkratka kocarky koupene napriklad v Nemecku. Pokud si vymini, ze tento kocar budou v CR servisovat jen od autorizvanych prodejcu a ty ho budes mit od neautorizovaneho, nemuzes uplatnit reklamaci na nejakou zavadu v autorizovanem servisu, ale jen u sveho prodejce. A pak zalezi na tom, zda je to cestny clovek a reklamaci zaridi, nebo to je jen nejaky vykuk, ktery se jiz prodanym zbozim nehodla dale zabyvat, v takovem pripade je to smula a oficialni zastoupeni te znacky ti nijak nepomuze.
Na druhou stranu, nejde mi moc pod nos podporovat dovozce, ktery si cenu vysroubuje o nekolik tisic ![]()
rozmer korby, ber co nejvetsi, ja mela hlubokou korbicku maxi cosi a ta ma 72cm
dite narostlo do nadstandardnich rozmeru, tak sel do sportaku ve 4m
Nastesti sportak do lehu, takze aspon tak, kdybych se mela rozhodnout znova, koupila bych jen vloznou tasku a na korbu se vykvakla
ahoj, každopádně je lepší si to osahat v obchodě ten daný kočárek než kupovat prvně přes net, já měla kdysi kočárek klasiku a jdu do ní zase, je prostorný kromě jiných věcí které mi vyhovujou a měla jsem dítě posledního listopadu, měla jsem huňatej fusak, kluk měl 4,36 jak se narodil a tak se tam vešel akorát, navíc mi strašně pozdě seděl a kočárek akorát vydržel, takže já osobně volím prostornější korbičky i pro pohodlí miminka a jak vidím ty minikočárky tak nechápu.. jinak teoreticky to víc musí asi řešit opravdu maminky asi letních miminek..
Moc díky za rady. Ostatní, pište dál, víc hlav víc ví ![]()
Určitě chci kočárek vidět naživo, takže teď objíždíme obchody, ale pak asi objednáme po netu.
K tomu kočárku, já z něm byla úplně nadšená, je neskutečně lehký - zvedla jsem ho celý jednou rukou, má 11,5kg a taky super jednoduchou obsluhu, třeba korbu odendáte jednou rukou, zmáčknutím jednoho čudlíku,… ale ta velikost, no. Jinak zas má, snad teda, super sporťák. Vedle stálo Jané 2010 a to vypadalo až směšně mrňavý, hlavně úzký.
Ještě teda budeme vybírat, přeci jen stojí to dost peněz. Kamarádka mi hrozně doporučovala gesslein, ale mají ty vložný tašky místo korby a ty kočáry přijdou hrozně nevzhledný, vypadá to jak stan na podvozku.
tak nase hluboka korba ma 80×32 vnitrni rozmery, kluci by v ni jeste tak dva mesice jezdit mohli, ale je vedro a sportak jde do lehu, tak se prestehovali, narozeni jsou v lednu a do cca4 mesicu meli v kocaru i zimni fusak a v pohode. nevim jak jste jako rodina vysoci, manzel ma 2m a kluci jsou taky dost dlouhani a tech 80 je akorat, mensi bych nebrala, ja mam pro pristi mimi vybranou teutonii, dobre se sklada a je lehounka
nelaa píše:
Moc díky za rady. Ostatní, pište dál, víc hlav víc ví
Určitě chci kočárek vidět naživo, takže teď objíždíme obchody, ale pak asi objednáme po netu.
K tomu kočárku, já z něm byla úplně nadšená, je neskutečně lehký - zvedla jsem ho celý jednou rukou, má 11,5kg a taky super jednoduchou obsluhu, třeba korbu odendáte jednou rukou, zmáčknutím jednoho čudlíku,… ale ta velikost, no. Jinak zas má, snad teda, super sporťák. Vedle stálo Jané 2010 a to vypadalo až směšně mrňavý, hlavně úzký.Ještě teda budeme vybírat, přeci jen stojí to dost peněz. Kamarádka mi hrozně doporučovala gesslein, ale mají ty vložný tašky místo korby a ty kočáry přijdou hrozně nevzhledný, vypadá to jak stan na podvozku.
proto já mám jané jen sporťák… ted si budu kupovat Jedo Bartatina Alu, je hliníkový odlehčený.. snad dobře vybereš ![]()
Já měla korbičku PP navettu a ta měla 73cm, ale měla polohování.
Nevím jak Vaše děti, ale malý od 5. měsíců chtěl prostě vidět ven, tak jsem mu vždycky zádíčka jen lehce napolohovala. Dokonce jsem se ptala dětské mudry a ta mi potvrdila, že to vůbec nevadí. Miminka která mají reflux, to tak mají od narození a preventivně. Samo, že to měl vždy na chvíli. A od 6. měsíce jsme přesedlali na sporťák, byl prosinec a rvát ho do korby s fusakem bylo nechutné. Mám kočár, který jde do úplného lehu a ve fusáčku tam byl moc spokojený. A zase naopak od ostatních kočárů, co mají obrovskou korbičku a pak pidi sporťák, má ten můj ložnou plochu cca 1m.
Mě třeba připadne, že ty obrovské korbičky mají jen polské kočáry,nebo kočáry s nenatáčecími koly. Taky se mi nelíbí jejich vzhled. Záleží, jen na tobě, co si vybereš.
A fusion je krásný kočár. ![]()
Miriamm píše:Jackie píše:To bych neřekla že v hluboké korbě bude dlouho,může a nemusí.Já už sem dala Petříka do sporťáku,ale ne proto že by se mi tam nevešel/mám X lander X Pram/,ale proto,že v korbě mi prostě nespal a vyváděl mi tam a jak sem ho dala do sporťáku odkud vidí,spí zase krásně a je spokojenný.
Korbičku jsi měřila určitě správně. My máme 80 cm a jsem naprosto spokojená. Počítej že v hluboké budete jezdit dýl. My máme půl roku a do sporťáku se zatím nechystám. Malej nesedí ani v lehu mi to nepřijde zatím pro něj lepší než hluboká. My máme ještě cca 10 cm fóra než z ní vyrosteme a to jsme se narodili fakt prťaví.
Co chodíme s maminama a dětma plavat tak z těch šesti ve skupince jsme jediní kdo má tak velikou korbu a ještě se tam vejde. Jinak už všichni museli nuceně do sporťáku
Nevím, nepřijde mi nejlepší dávat dítě do sporťáku když nesedí. DOkážu malýho hračkama zabavit i v hluboké, jezdí i na bříšku a na záda mi to přijde rozhodně lepší.
MImo jiné zrovna z Xlandera teď kamarádce malá vyrostla, má 5 měsíců a musej do sporťáku ![]()