Jaká je velikost oblečení L a M v číslech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2621
18.11.19 12:54

Záleží, kdo je výrobce. Německé číslování je třeba odlišné od italského a francouzského. Takže v německém velikost 42 vedena jako M, ale přitom je to spíš velikostně L. U italského zase občas na takovou velikost nestačí XL,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
18.11.19 13:14

Myslím si, že na štítky se asi jednoznačně nedá spoléhat. Nejlepší je se orientovat podle cm, které uvádí na stránkách obchody pokud nakupujete online, v obchodě pak vyzkoušet. Hodně krát se mi stalo, že cedulky neodpovídaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.19 13:36
@JancaS84 píše:
Mě připadá, že to má každej výrobce jinak :nevim:

To ti nepřipadá, to tak je. :mrgreen:

Základ je ten, že řada jde za sebou XS, S, M, L, XL, XXL…
A pak je to výrobce od výrobce. A to nejen v těchto velikostech ale i v " klasických",tedy u dámských. 34, 36, 38, 40…

Dříve bývalo zvykem, že mezi velikostmi 34-36-38-40… Byl rozdíl 4 cm na obvody, u vyšších číslech (46-48…) 6 cm.

Velikosti S-M-L se braly jako 1,5 velikosti, tedy obvody po 6 cm.

Pracuji v oboru, stupňuji střihy. Prošla mi rukami různá tvorba různých českých a slovenských výrobců.
Pokaždé po nich chci jejich velikostní tabulku a často narazím na to, že oni vlastně neví, jak to chtějí. A tak jsem už vyráběla střihy (velikostní řadu), kde byly rozdíly mezi S-M-L 6 cm, ale i 8 cm nebo také jen 5, či 4 cm.
Jako zvláštnost dávám příklad, kdy jedna „tvůrkyně“ chtěla střihy pojmenované v jeansových velikostech (29-30-31…, standartní rozdíl mezi velikostmi je cca 2.5 cm ), ale rozdíly mezi velikostmi 4 cm.

Takže odpovím zakladatelce, všechny odpovědi uvedené výše mohou být správně.
Mnozí prodejci a výrobci už to pochopili a přidávají ke svým výrobkům tabulku a návod na měření.
Ale znám naopak výrobce, který usoudil, že zákazníci takovou blbost nepotřebují a i když ze zákulisí vím, že se chce více orientovat na e-shop, tak tabulku ze svých stránek odstranil (a nebo ji dobře schoval, zrovna dnes jsem ji tam marně hledala… :roll: )

Anonym kvůli práci…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková