Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všechny zkušené,
chtěla jsem se jen informovat ohledně velikosti plodu.
Jsem v 7tt a doktorka mi řekla, že je embryo velké 8,5cm!!!jenže to je podle mě blbost, nějak jsem to nevnímala,ptž. jsem sledovala jak bije srdíčko, jen mě zarazilo, že mi to napsala i do průkazky(všimla jsem si toho až doma) a tak mě zajímá jestli to nemůže být náhodou milimetrů…a paní doktorka se přeřekla a přepsala
…
Našla jsem si, že by mohlo být velké tak cca 1,5cm??
Nikde nemůžu najít odpověď na tuto otázku a na další kontrolu jdu až za měcíc.
Děkuji moc za odpověď od kohokoliv, budu se těšit.
Mějte se fajn.
Děkuji Alčo za okamžitou odpověď, ale to jsem si pomyslela taky…
Vůbec nemám teda představu, jak je „prcek“ doopravdy velkej a to je hrůza…příště se budu muset víc soustředit na tento údaj…
to merila ne plod,ale celou dutinku. ja ji mela kolem pateho tydne pres 6cm. videla jsem jak to meri.
Možná že to opravdu byla velikost plodového vejce, v kterém teď embryo je
No jo, to je pravda, to mě mělo napadnout hned…
Jsem těhu poprvé, takže se se vším teprve seznamuji..
Aspoň se mě bude líp spát ![]()
děkuji N.
Tak jsem teď vyštrachala všechny fotky z UTZ a v 7+0tt měla malá 0,97cm.
Bebani, já v 7. týdnu měla taky velikost okolo 1 cm, takže jste si asi nějak nerozuměli. Jinak v průkazce či nějaké zprávě je velikost mimi označena zkratkou CRL, tak pak můžeš sledovat podle těchto hodnot.
Gratuluju k těhotenství ![]()
Ahojky vsem,dnes jsem byla u Dr a jsem strasne spatna.Tehotenstvi mi vychazi na nejaky 5 tt,neprisel menzes…postupne se zvysoval tehu test…Souhlasi i milovani…Ale dle Dr jsem uz v 7 tt a ke vsemu se mu nezdaly srdecni ozvy…Mam spatne zaklonenou delohu,pry je to vse zle videt,ale ma nejnovejsi techniku a......Jsem na zhrouceni,mam jiz jedno zamlkle tehu zasebou.Ja at pocitam jak chci,ten jeho 7 tt nemohu dopocitat…Bude jsem mela menzes-coz teda klidne mohl byt,nebo jsme zase vubec nesoulozili…Mate nektera podobnou zkusenost?Dik moc
Ahoj holky,měla bych být v 7tt a dr mi řekl,že tam není nic vidět a že na počet týdnů to není velké,jak by mělo a že občas se vývoj zastaví..jsem z toho dost nervózní.
neřešíte některá to samé?
Dobry den chtěla bych se poradit byla sem u doktorky a mam plod 5+1 neřekla mi v jakym sem tydnu poradil by mi někdo děkuji
@nikola55 pokud jsi 5+1, tak jsi v šestém týdnu těhotenství. Počítá se to tak, že ta pětka znamená 5 uzavřených týdnů + 1, tedy první den 6. týdnu
. Zítra to bude 5+2, pak 5+3, 5+4, 5+5, 5+6 a pak 6+0, tedy 7tt. Gratuluji!