Dají se přípravky na odvykání kouření používat v těhotenství?

1102
12.6.08 18:46

kouření

Nevíte zda se dají používat přípravky na odvykání kouření v těhu. Mám na mysli pastylky …atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
12.6.08 19:29

Určitě něco lze, protože pojišťovny dávají na nějaké přípravky pro odvykání kouření těhotných peníze, VZP dokonce 2 tis.
Určitě bych se optala lékaře.

• Citovat
  • Upravit
3136
12.6.08 19:32

neee!!!
protože náplasti a pastylky atd. pouští nikotin do těla rovnou a ve větší dávce, než normální kouření…
stejně, ale pokud kouříš a jsi těhule, tak se nedoporučuje přestat, ale omezit to na jednu-dvě cigarety denně…
a stejně ti žádný náplasti a nebo něco jinýho nepomůže přestat kouřit protože to je všechno v psychice…a pokud si rozhodnutá, že chceš přestat kouřit, tak prostě přestaneš - i bez náhražek!!!
začni to třeba omezovat na ty dvě cigarety denně a pak stejně přestaneš…jsem toho živým důkazem :wink:

tak přeji PEVNOU VŮLI :! :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
12.6.08 21:25
NAPOLY píše:stejně, ale pokud kouříš a jsi těhule, tak se nedoporučuje přestat, ale omezit to na jednu-dvě cigarety denně…

Hmmm, to uz jsem taky nekde slysela, ale doporucovat to?! Asi ne…
Proste prestat je nejlepsi, a to uplne, snizujes tim nejen riziko predcasneho porodu ale i riziko nahleho umrti kojence. Mam to taky za sebou, ono to jde, kdyz ten duvod je dost padny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
12.6.08 21:34

…snad jen podpořím…, opravdu to jde z hodiny na hodinu. Když jsem v ruce držela pozitivní test, tak jsem věděla, že po cigaretě už nesáhnu…
Malý má devět měsíců a já jsem už nezačala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.6.08 21:42

Kouření omezovat byť i na jednu, dvě cigarety utčitě nestačí. To je zvláštní názor kuřaček, které se dozvěděly, že jsou v jiném stavu. Přestat a hned, je asi nejlepší věc v daný okamžik. Taky jsem kuřačka, a taky to šlo.
Tak ať se daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
13.6.08 07:30

Palu, není to jen názor kuřaček! Kamarádce kuřačce to přímo doporučil ošetřující gynekolog 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
13.6.08 09:22

Ahojky,

snad se Ti podaří přestat kouřit hned, mysly na to miminko co máš v bříšku a snad Ti to půjde lépe :) Já jsem přestala ze dne na den, když jsem zjistila, že čekám prvního kluka :) Už je tomu více jak 5 let a kouřit jsem nezačala :D

Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
13.6.08 10:37

Ahoj, tak doufám, že mě neukamenujete :! Jen se podělím o vl. zkušenost. Můj Gyndr mi , jako silnému kuřákovi - 25 cig/den,výslovně doporučil 5 cigaret denně , že je to pro tělo menší šok než přestat naráz ( ale známe doktory - co doktor, to jiný názor :twisted: ) No nic, chtěla jsem samozřejmě přestat uplně ( konečně pádný důvod, proč s tím skončit,že?), ale bohužel se nazdařilo. celé těhu jsem kouřila 1-4 cíga,prostě mi to fakt nešlo :oops: :oops: :oops: Tak jsem si aspoň řikala, že lepší 4 než 25, ale zas jsem do toho spadla naplno, teď dám tak 10-15cig/den. Naštěstí nekojím, ale jsem fakt hrozná - vůbec nemám vůli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
13.6.08 10:39

jo, ještě jsem chtěla napsat, že nějaká vhodná substituce pro těhule určitě existuje - ale musíš se poradit s Dr.

A znám pár mamin kuřaček a rozhodně neměly žádný nedonošeňátka. Já taky ne :53cm a 4205g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
13.6.08 11:16

Ahoj, preji hodne sil. Také jjsem prestala skoro hned jak jsem se dozvedela, ze jsem tehule. Predtim jsem kourila dlouho a prestat se mi nepodarilo, a byla to pekna muka, ani naplasti, pastilky, zvykacky nezabraly. Ale v tehu to slo samo, proste najednou nebyla chut. A jeste v te dobe jsem si nekde precetla, ze s kazdym vdechnutím nikotinu, miminko se dusí, a spatne se mu dycha, takze si stejne ani cigaretu nevychutnas. Behem tydne bylo po navyku. Ted je to uz tak 4 roky, a porad v poho…Tak hodne sil..misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
13.6.08 11:58

tak já se přidám, taky jsem silná kuřačka, vykouřila jsem tak 25-30 denně, když jsem byla poprvé těhotná, tak se mi přestat nepodařilo, měla jsem chuť, byla jsem hrozná, kouřila jsem R1, jsou fakt slaboulinký, proto se jim taky říká těhotenský :roll: No, kouřila jsem celé těhotenství a s každou cigaretou jsem se malé v bříšku omlouvala :cry: , teď jsem těhotná podruhé a když citím cigaretu chce se mi blít :P jsem tak šťastná, protože sama bych asi nikdy nepřestala. Jo a malá nebyla taky žádné tintítko, když se narodila vážila 4050 g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.6.08 16:22

Ahoj!
My přestali s přítelem kouřit po novém roce. Já se přiznám, že jsem podváděla, když jsme šli třeba někam na vínko, tak to jsem si zapálila. Ale alespon jsem nehulila jak tovární komín. Hrozně jsem se s tím prala, měla jsem stále chut na cigaretu. Když jsem otěhotněla, tak jsem po cígu ani nevzdechla. Vůbec jsem na cigaretu neměla chuť. A přišla jsem na těhotenství po prvním týdnu(tedy v 2tt). Bohužel, mě miminko v 11tt umřelo. Znám řadu holek, co prokouřily celé těhotenství a mají zdravé děti. Ale já s tím zá:,–(ně nesouhlasím. Jak se tu psalo, při každém nadechnutí cigarety se miminko dusí!!!!
Přeji mnoho sil, aby jsi se od cigatet odpoutala

Téra

• Citovat
  • Upravit
5499
13.6.08 18:25

ahoj,ja byla kuracka.ale tak nejak postupne sem prestavala kourit a kdyz mi opravdu bylo potvrzene tehu tak sem prestala uplne prvni tyden byly muka,ale uz je to pres mesic a ja nekourim a nesnasim cigarety.jinak mi bylo receno ze 2 denne pokud hodne kourim diteti neublizi tolik jako kdyz si nezapalim kdyz potrebuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7235
13.6.08 18:31

Nejlepsi na prestavani koureni je poradne tehu nevolnosti…:) ja tak nekourila tri mesice a ted uz zacinat nebudu. Hodne mi pomaha predstava, ze ten kour jde primo k mimiskovi.. Brrr :( Tak proste nekourim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí