Velikost plodu ve 14+1

7
17.6.22 08:22

Velikost plodu ve 14+1

Dobrý den všem,

obracím se na Vás s dotazem ohledně velikosti plodu na začátku 15tého týdne. Byla jsem včera na pravidelné prohlídce a miminko bylo změřeno na velikost 8cm. Paní doktorka se k tomu nijak nevyjadřovala a přišlo mi, že můj dotaz, zda je to v pořádku zamluvila. Bohužel jsem panikářka a všude na internetu je psáno, že velikost má být cca 8,7 cm a někde i kolem 10 cm. Nechci se příliš znepokojovat, ale přesto bych chtěla slyšet Váš názor, zda si myslíte, že je takto menší plod v pořádku, když dokonce začínám již 15tý týden? Jaké byli velikosti Vašich miminek začátkem 15tého týdne? Všem moc děkuji za případné odpovědi a hezký den. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6702
17.6.22 08:30

Kdyby bylo něco špatně, tak by to rekli. Určitě by to nepresli. Každé miminko je jinak veliké. Malý měl 10cm ve 14tt. Ale neřešila bych to. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
17.6.22 08:42

A jak odpovídala velikost při předchozích ultrazvucích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.6.22 08:46
@aanysek píše:
A jak odpovídala velikost při předchozích ultrazvucích?

No vždy mi bylo řečeno, že je vše v pořádku. Na celkovém screeningu také vše v pořádku. Vždy to tak nějak +/- nějaký milimetr odpovídalo dle internetu. Jen teď mě to trošku vyděsilo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
17.6.22 08:50

Kolik přesně měří mi bylo řečeno jen na 1 screeningu. Ale pak při jedné kontrole malá menší o dva dny, o 14 dní později zase větší o den (oproti normě). Bylo mi řečeno, že to vůbec nemám řešit, že je to chyba malých čísel a stačí mini kousek vedle a hned to vyjde jinak. Že je prý stěžejní velikost v 1 a 2 screeningu a mezitím že je vidět, že zhruba roste. Tak mi to bylo řečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
17.6.22 09:34

Já mám jednu špatnou zkušenost. Doktor řekl, že je plod o týden menší a za pár dnů jsem potratila, zřejmě se nevyvíjel dobře. Ale zase zkušenost z prvního těhotenství - jednou byla dcera o 14 dnů menší, pak zase větší, na jiném utz měla mít skoro 4 kila, nakonec ani neměla tři a půl. Každý utz je jiný a není to vždycky přesný. Takže pokud doktor neřeší, buď v klidu. Žádný stres. Mně přijde že mi dcera i v břiše rostla skokově, což jí zůstalo do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anicka2888
17.6.22 09:41

Vůbec se neboj ale když si vzpomenu, jak jsem byla na prvnim screeningu. Tak mi z niceho nic soupli termín o tyden dřív. Ze je starší, no a meril 6,6 cm 12+4tt. Takze bych se nebala, když dr nic nerikal. A ne všechny miminka jsou podle tabulek :D Si vem i ty vahy jsou plus minus. Staci aby se dr sekl o milimetr a vyhodnoti to jinak.Tak hlavně klid a užívej si těhotenství :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3958
17.6.22 10:32

Kdyby to měřil jiný doktor, naměřil by zase jinou hodnotu. Mně taky asi v 15.tt jedna stará doktorka naměřila, že je mimčo snad o 10 dní menší, já začala plašit, objednala jsem se do podolí na kontrolní utz, tam jsem se teda dostala až někdy za další více než týden, a mimčo normálně odpovídalo týdnu, ve kterém jsem byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
17.6.22 12:15

Víš jak je to pidi? Stačí kliknout malinko vedle a máš centimetr mimo. Pokud doktor nic neříkal, neznepokojovala bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
17.6.22 20:23

V jednom těhotenství jsem šla v pondělí poprvé na gyndu, velikost 13 plus 2, podle MS 12 plus 4,když to změřil za 5 minut, tak 13 plus 0. V tom týdnu jsem šla ve čtvrtek na screening v prvním trimestru a 13 plus 2.
Záleží na přístroji a na tom, jak je plod natočený. Navíc už od tohoto stadia jsme rozdílní. Všechna miminka nemají stejnou porodní váhu a délku.

Utz je v raném těhotenství schopný změřit pouze temenokostrční vzdálenost, některé zdroje o vývoji plodu udávají celkovou délku i s nožičkami. To je potom jasné, proč udávají o pár cm více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
20.6.22 21:40

Já teda taky přidám jeden dotaz. Na kontrole v 8tt mi to sedělo přesně na den dle MS, ve 12 tt byl rozdíl 3 dny. Myslíte si, že každý plod se může vyvíjet jinou rychlosti? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anicka2888
21.6.22 07:30

@barcaves Vzdyt 3 dny jsou nic, i 14 dni muze být někdy rozdíl. Me to taky nesedelo podle ms na prvnim screeningu. Byl o tyden starší a tak to i zůstalo. Termin berou podle prvního screeningu a ne podle ms, co mi zaskrtla dr.Ale řešit 3 dny jako to nic není :D

• Citovat
  • Upravit
23
21.6.22 15:34

@Anicka2888 Moc ti děkuji. :-) Já vím, že je to blbost, ale jsem taková plašanda :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anicka2888
21.6.22 15:39

@barcaves Fakt se nestresuj :D Ja se taky divila ze je maly o tyden starší než podle ms, takhle to vyšlo na prvnim screeningu a uz to tak i zůstalo :D Budu rodit v srpnu, možná dřív kdo ví :D Hrozí předčasný kvůli preeklampsii. Užívej si v klidu těhotenství :hug:

• Citovat
  • Upravit
23
21.6.22 16:01

@Anicka2888 budu se snažit. :-) Držím palce, aby bylo všechno v pořádku. i u tebe. :-) A ještě mám dotaz. Ta velikost neseděla dle početí? Protože já vím (na 99 procent), kdy k početí došlo, protože jindy to nebylo reálné a proto mě ty 3 dny trošku překvapily pak. Ale zas si říkám, že každý plod neroste stejně a že ne každé dítě je tabulkové. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí