Velikost porcí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Velikost porcí
Ahoj všem, chtěla bych tímto poprosit o radu. Máme osmiměsíčního (téměř ukončený sedmý měsíc) chlapečka, který je tak trochu obr. V 8 měsících měří 77 cm a váží téměř 11 kilo. Nejsem si jistá velikostí porcí, které dostává: ráno 7. 30 Beba 210 ml , dopoledne křupky, rohlík - někdy nechce nic, v poledne masozeleninový příkrm 250 - 300 g, odpoledne jogurt 150 ml s půlkou sladké přesnídávky, večer kaše 150 ml plus zbytek Beby do zhruba 220 ml. Vše kromě snídaně zapíjí ještě čajíkem, protože po jidle řve. Nejsem si jistá, jestli nedostává příliš, ale zase je dost velkej…nebo jestli nemá tím zapíjením příliš roztáhlý žaludek… nemáte někdo zkušenost? Myslíte, že je množství v pořádku? Zvlaště oběd mi příjde gigantickej…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Gabi pokud má 11kg, tak podle mě porce odpovídá… Terka měla 11kg v roce a půl a snědla mi to samé… byla teda vyšší…
zkoušela jsi mu dát někdy menší porci? Jestli třeba dával najevo hlad nebo tak…
já bych to asi nějak nehrotila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gabul,
nas Dominik mel v roce 8,1 kg a sni v podstate totez co ten Vas prcek
Ne treba tolik zeleninoveho prikrmu, to sni jen 180-200 ml, ale zase ma vic ovocneho, vic kase a ma ji 2× denne + jeste svacina a mleko rano ![]()
Podle me, pokud nejak „nezvraci“, ze je prejedeny, nebo tak, tak bych to asi neresila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Menší porci jsem zkoušela a po jidle pak pláče, předpokládám, že z hladu… i když on teda není spokojenej ani po těch porcích, co má…
proto ho pak nalívám čajem, protože by jedl klidně dál…a kde by se to zastavilo jsem nezkoušela…
Po jídle nezvrací… ale on asi nebude zvracící typ
… od narození, jestli si ublinkl celkem dvakrát…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gabu, obed je treba veliky, ale kdyz nema nic predtim k svacine (nebo jen krupky..), tak je to zase v poradku.
Kamoska ma dvojcata a ty kdyz sni 200 ml jogurtu k svacine (kazdej), tak pak rvou, ze uz neni
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mas proste papkaca ![]()
Ked mu chuti, no my mame necelych 8 kg a zjeme asi polovici toho co pises ty / viac proste Emka nezje, zatne pusu a nic do nej nedam ked ma dost.
Podla mna to neries , daj mu tolko kolko chce, ved je aj na dlzku veliky
Inak pozeram ze je s nasou Emkou v rovnaky den narodeny
podla metriku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda, jenom zírám na ty porce! (hlavně oběd)
Teď budu mít výčitky, že moje dítě musí trpět hlady… Mates má obdobné míry v 9m…jí docela hezky, ale stejně, masozeleninu k obědu do něj narvu standardně tak 150g, výjimečně 200g…
Tak nevím, teď mi ty vaše porce budou vrtat v hlavě…
Já teda ještě kojím, v noci několikrát, tak snad podvýživou nestrádá… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vulpes s tím bych si hlavu asi nedělala… zvlašť jestli dosahujete stejných váhových hodnot
ty si myslím jsou už tak na osmi nebo devíti měsíční dítě nadstandartní…
Já ještě doplním, že obědy vařím a nejsou tak husté jako jidlo ze skleničky, ale to nevím, jestli hraje nějakou roli… prostě je Jáchym asi otesánek…:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klid,Luky teda váží 11kilo v 15měsících,ale jí jak nedovřený.Měl období,kdy si po obědě dal okamžitě ovocnou přesnídávku a ještě mlaskal. Teď vařím doma a sní 250ml polévky a druhé jídlo skoro to co já.
Buď ráda,že jí a pije. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj já bych v tom problém taky neviděla. NAše Tinka okolo roku , také přímo žrala
. Ke svačině jogurt 150ml byl málo a ještě by klidně zblajzla jeden. Oběd taky těch 250ml-celou skleničku masozeleninovýho příkrmu. A to nebyla ani vysoká… Postupem času, však začala ubírat na gramáži a teď jsem někdy ráda, že něco sní. Vytvořila si dobrej základ, a proto ted když občas za den nic nesní, alespoň nevypadá jak z koncentráku a má z čeho čerpat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda holky
, chtěla jsem se zeptat, jaká by měla být zhruba gramáž masozeleninového a ovocného příkrmu pro 5timěsíčního prcka? Já si vařím doma, takže to neodhaduju podle skleniček..ale pak to do nich zamražuju, takže..když máme k obídku dejme tomu mrkev s hovězim, tak kolik mu dát, celou tu porci, co se vejde do skleničky? A pak sváča ovocná, např. jablíčka s banánem, tak odhadem kolik?
Malej totiž nejspíš nemá nikdy dost, takže on by jedl, dokud bych dávala.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ber to tak, že na origo přesnídávce je 190 gramů a všude slyším, že porce masozeleniny je 200 gr. Prcek jí tak 30 - 40 gramů, takže já uvařím zeleninu, pomačkám či rozmixuju, odeberu tak 2 vrchovaté lžíce, doředím (vývar z té zeleniny nebo UM) a pak krmím a sní mi jen část. Nedovedu si představit, že sní 20 dkg. Večerní kaši mu dělám zatím ze 120 ml UM. Až to sní po několikáté, zkusím 150 ml. Na krabici je na jedné ze 150 ml a na druhé z 200 ml.
Příspěvek upraven 14.12.15 v 21:37
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je Matýsek fakt dobrej. Já mám kaše od 4 měsíců a v návodu na Hami je z těch 150 ml (je rýžová) a na Sunarce z 200 ml (rýžovo-kukuřičná), takže to je asi porce. Jiná tabulka tam není.
Příspěvek upraven 14.12.15 v 21:38
- načítám...
- Citovat
- Zmínit