Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, prosim o nazor zkusenejsi… mam v planu zakoupit na zimu pro naseho 17ti mesicniho synka boticky Superfit s goretexovou membranou, ale protoze se jedna o docela drahe botky, vaham s velikosti. Malemu jsme merili nozicku pred par dny u Bati na meridle, a dle nej ma presne velikost 21. Soucasne podzimni botky nosi taktez 21… rada bych, aby mu zimni boty vydrzely az do jara, tak vaham, jestli koupit velikost 22 nebo 23. Ty triadvacitky jsem mu vcera vyzkousela v obchode a pripadalo mi, ze v nich jeste dost „plave“… co myslite? Zatim vyckavam, jestli mu nepovyroste nozicka, ale zima se kvapem blizi… Za nazory predem diky!
Mno, já bych se řídila tím, co má na nožkách do těch 21…jestli jen tenké ponožky a má je akorát, tak bych spíš počítala s vel.23. A taky je třeba to ozkoušet, jestli je to jiná značka, můžou se lišit i velikosti
Pak třeba i půlcentimetru může hrát roli. Tak ať dobře vyberete ![]()
…opravuju příspěvek..teď se dívám, že píšeš, že jste botky zkoušeli…no já bych obula punčocháče, na to hrubou ponožku a šla zkusit. Do března máš 5měsíců, myslím, že až tak moc nožka snad nevyroste.
Já až budu malé kupovat zimní boty tak o dvě čísla větší, přeci jen tam pak příjde tlustá ponožka, nikdy nebyl problém s " plaváním "…
vzdy zkousim. Ale kdyz jste namerili 21, tak bych urco sla do 23, ale kazdy vyrobce ma jine rozmery, pozor. No boty maji byt o 1-1,5cm vetsi nez nozka. Taky budes davat tluste puncochace, popr ponozky, cili radeji vetsi!
ahoj, my jsme teď taky koupili botky o 1,5 cm větší - kvůli zimní ponožce + případné vložce.
Adam má botky 25, zimní jsem koupila 26. Jak je tam ten chlup, tak to taky ubírá ![]()
Mně pan vedoucí u Baťů poradil pro tenhle případ vatu do špičky:-))) Et
Tak já loni řešila to stejný a koupila Matýskovi zimní boty o jedno číslo větší než měl podzimní, jenže zrovna tu sezonu mu noha přestala růst a ještě teď má stejnou velikost, jako byla ta podzimní, takže se zbytečně tahal s přečuhujícím špičkama
Takže neporadím…
Ahoj přesně tyhle boty jsem koupila v humaniku(superfit) minulý týden a máme je malé
Koupili jsme o číslo větší a stejně jsou jí malé a kde je nějaká hrubší ponožka.Snad ještě budou mít větší čísla…
Ahoj, my jsme na tom úplně stejně. Syn má podzimní botky 21 a zimní jsem mu koupila 23 (protože velikost 22 neměli). S tenkou ponožkou v nich dost plave, ale vzhledem k tomu, že je bude nosit až do března, tak mu snad noha o půl centimetru vyroste a s tlustou ponožkou by mu to pak mohlo dobře padnout.
Holky, prosím o radu. Dnes jsem byla synovi (14m) koupit podzimní boty, vel. botek má 23, nadměrek cca 1,2cm. Prodavačka mi říkala, že nejpozději koncem září mám jít koupit zimní, že pak by už nemusela být potřebná velikost (toto mi tedy řekli zatím ve všech obuvích, co jsem byla
).
No tak právě řeším, jakou velikost koupit ty zimní. (Letní sandálky jsme kupovali vel. 22 v červnu, tzn. za 3 měsíce mu noha vyrostla o 1 číslo).
V diskuzích jsem četla, že maminky hodně kupují zimní botky o 2 čísla větší. No nevím právě, jestli to už nebude moc velké
.
A ještě jeden dotaz, kolikatery boty mají vaše děti (okolo 1 roku) na zimu. Přece jen, nejsou ty zimní boty nejlevnější
.
Příspěvek upraven 03.09.12 v 22:22
My mámě vždy 1 botky nové kvalitní a druhé rezervní kupuju starší (většinou je ale nepotřebujeme), kvalitní botky by neměly promoknout, navíc ty malé děti zas tolik času venku ve sněhu netráví, aby ev. do druhého nevyschly.
@Klarinetka1 já kupuji zimní boty s nadměrkem max. 1,8 cm. Víc ne. A kupuji jen jedny zimní boty a to superfit s goratexem. když jsou kvalitní, tak stačí jedny, páč nepromoknou. budu je kupovat 3 rokem a nemám s nimi sebemenší problém. a to žijeme na vesnici, je tady kupa sněhu a zima.
O dvě čísla větší?
To už jsou ale sněžnice, ne? Já teda nevím, nestalo se mi, že bych třeba v listopadu nesehnala boty ![]()
Zimní boty měla malá v roce jen jedny. Stačily.