Velká cysta v 31. týdnu

1
21.11.05 14:54

Velká cysta v 31. týdnu

Ahoj holky, dlouho čtu emimino, ale teď jsem se odhodlala napsat, protože mám problém a hledám někoho, kdo řešil něco podobného. Ve 13. týdnu mi našli na ultrazvuku cystu 12×11cm. Bohužel v té době měla moje doktorka dovolenou, takže jsem to musela řešit se zastupujícím lékařem. V nemocnici navrhovali laparoskopické odstranění, jenže zastupující lékař to úplně shodil a řekl, že přece neni důvod cystu operovat. Tak jsem vyhledala dalšího a ten našel kompromisní řešení, že se ta cysta jen odsaje spodem. To také provedli v Sanusu v Hradci Králové.
Problém je ten, že se ta cysta objevila znova, tentokrát v průměru 13cm. Na ultrazvuku napsali, že blokuje pánevní vchod a nelze vyloučit známky suspekce. Ale nic dalšího mi k tomu neřekli, takže já teď nevím co dál. Mumlal cosi o tom, že pokud by porod nebyl císařem, tak to budou muset stejně brzy vyndat.
Jestli je tu někdo, kdo si prožil něco podobného, prosím ozvěte se. Dík Hanchi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
21.11.05 15:08

Hanchi, jedna naše známá měla dvě obrovské cysty a měla je několik let než na to vůbec přišli. Přišli na to až když vypadala jak v 8 měsíci těhotenství. Jedna cysta byla velikosti dětské hlavy a druhá nějak kolem 18 cm. Je fakt že operace byla tak rychle provedená, že si snad ani neuvědomila co se s ní děje. Obě cysty byly nezhoubné, naštěstí, ale následky zůstaly, nemůže přirozeně otěhotnět… :cry: Je těžké ti k tomu cokoliv napsat, lékaři musí vědět jak jsi na tom a jak se tvé miminko narodí. Je jedno jestli císařem, nebo přirozeně,ale pokud by měla cysta vadit přirozenému průběhu porodu, pak bych si raději zvolila cestu CŘ abych miminko neohrozila.
Evelína

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí