Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Taky přidám trochu do mlýna…starší dcera 8let(narozená v létě)-vel. 36. Mladší 5let(narozená v létě)-vel. 33. Velikosti šílené, ale co nadělám.
@Lucie píše:
Taky přidám trochu do mlýna…starší dcera 8let(narozená v létě)-vel. 36. Mladší 5let(narozená v létě)-vel. 33. Velikosti šílené, ale co nadělám.
a jak jste vysocí vy jako rodiče (a jak veliké máte nohy)? Ono to bývá dědičné ![]()
@pe-terka píše:
a jak jste vysocí vy jako rodiče (a jak veliké máte nohy)? Ono to bývá dědičné
Já 172cm a vel. 39-40, ale někdy i 41
tatínek 185 a vel. 45
No doufám, že po otci nebudou.
6 letá dcera má boty (Fare) 32, ale třeba jsem se dívala na sportovní boty a Adidas by potřebovala 33,5 nebo 34. Měří 124 cm. Tlapu má docela od začátku, 2 leté jsem teď kupovala boty o 2 velikosti menší než měla starší v tomto věku ![]()
A jinak je pravda, že dost lidí vůbec nemá páru o nějakém nadměrku, takže kupujou boty větší třeba jen o 0,5 cm a to pak dělá 1 cm, když já kupuju nadměrek až 1,5 cm (záleží jak nám to vyjde).
@Lucie píše:
Já 172cm a vel. 39-40, ale někdy i 41
tatínek 185 a vel. 45No doufám, že po otci nebudou.
tak to jste průměrní, žádní sloni
Tak uvidíš, jak porostou
Můj manžel má taky nohu 45, ale je vyšší, 190 cm. Já jsem průměr. Kluky máme vysoký a holky průměr. Dospívající dcera měří 172 a nohu má 39, 40.
@Mufina no jo, jenže když vezmu boty trochu větší(nadměrek), jsou mým holkám široké. Mají úzké nožky
Takže kupuju takové, aby je netlačily prsty.
@pe-terka mladší holka má taky úzkou nohu tak jsem jí kupovala Superfity, ty jsou uzoučké a sandálky takové, aby se daly utáhnout. U starší mám opačný problém příliš široká tlapa.
@Lucie píše:
Tak to je jak u nás. No nenadělá se nic, to je jasný. Jen jsou takový okamžiky, kdy bych si přála, aby se jí ten růst už pomalu zastavoval. Manžel má též tak 44-45 a když k nám přijede jeho sestra, tak si nelze nevšimnout, že mají skoro stejně velký boty
![]()
@Mufina já ted koukám, chápu z metříků správně, že jsi v tom? Gratuluju
![]()
Tak syn má v necelých 7 letech boty 33-34, dcera v 5,5 letech 29 a tříletý syna jde z 25 na 26. No a naše mrně (holka) v necelých 11m má botičky 19 k mému velkému údivu ![]()
@Mufina Taky gratuluju ke čtvrťátku. A děti máte podobně jako my, pěkné schodečky ![]()
@pe-terka píše:
Tak to je ale na pětiletou hodně vysoká - a tomu odpovídá i ta noha. Naše dcerka má 118 a to patří ve školce mezi vrstevníky k těm vyšším.
už se těším až půjdem na zápis a budu vypadat, že tam jdu s tříletou ![]()
Jak jste psaly ty „rozměry“ otců, tak pokud budou po tátovi (198cm a botka 49 (50) podle výrobce, tak nevím jestli koupí někdy nějaké lodičky, až se tedy budou chtít líbit.
@bublinek píše:
už se těším až půjdem na zápis a budu vypadat, že tam jdu s tříletou
Jak jste psaly ty „rozměry“ otců, tak pokud budou po tátovi (198cm a botka 49 (50) podle výrobce, tak nevím jestli koupí někdy nějaké lodičky, až se tedy budou chtít líbit.
ale jo…Zajdete do přístavu, tam vám vyrobí „lodičky“ na zakázku
![]()
No holky, taky mam strach, ze budeme shanet lodičky na zakázku ![]()
Dcera 2 roky a 8 měsíců má nohu 30 ![]()
Fakt doufam, ze se ji to casem dost zpomalí…
@Lucie ja mela 36 v 8 letech to jsem taky mela temer 150 cm a zastavila jsem se na 40 a 176 cm