Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Hubnutí při kojení je normální. Zkus navýšit energeticky příjem, pokud by to nepomohlo, je na miste návštěva lékaře.
Nech si zkontrolovat štítnou žlázu, může to být tím. Já nabrala 17kg, do dvou týdnů po porodu bylo dole 10, pak se to drželo a najednou sešup. Já už byla na endokrinologii sledovaná, tak se rychle na příčinu přišlo. I jsem byla strašně unavená.
Nabrala jsem 14 Kg a zhubla 20
taky se me hodne lidi ptalo,jestli mi neco neni,jestli nemam nejake problemy doma,ale ja byla fakt v pohode,jen jsem kojila a chodila na dve dlouhe prochazky denne
dva a pul mesice zpatky jsem prestala kojit a nabrala jsem tri kila,ono to kojeni je pro telo fakt energeticky narocne ![]()
Musíš zvýšit energetický příjem. Já Mám 2 týdny po porodu v porodnici nechala 5 a během asi 5 dnů jsem zhubla dalších 5 .. šílený.. asi tomu pomohl i průjem. Hned jak jsem se dostala do normálu tak jsem zvýšila příjem tuků. Začala jsem si odpoledne dělat krupicovou kaši a zvýšila příjem bílkovin. A zastavilo se to. Bála jsem se že při tak rapidním hubnutí přijdu o mléko.
Taky se právě bojím aby se mi neztratilo mlíko, nebo píší, že při tak velkém hubnutí jdou do mlíka toxiny. Chtěla bych kojit aspoň rok. Tak snad to zvládnu ![]()
Holky moc děkuji, za vaše reakce. ![]()
Já jsem v těhotenství nabrala 24kg, jsem měsíc po porodu a po příjezdu z porodnice jsem se vážila, 10kg dole a teď mě chybí 5 kg do své původní váhy. To kojení má své výhody????
Já jsem v těhotenství nabrala 24kg, jsem měsíc po porodu a po příjezdu z porodnice jsem se vážila, 10kg dole a teď mě chybí 5 kg do své původní váhy. To kojení má své výhody ![]()
Ahojte, jsem cca 4 týdny po porodu a plně kojím. Před těhotenstvím jsem měla 50 kg, před porodem 58 kg, domů jsem se vrátila s 52 kg. Nedávno jsem prodělala dost hnusný zánět prsu s vysokýma horečkama, kdy jsem nebyla schopna skoro jíst. Dneska jsem stoupla na váhu a mám 47,5 kg. Měřím 164 cm. U prvního dítěte jsem po porodu měla 56 kg a po 2 letech kojení 46 kg. Úplně mě děsí, jak to bude teď. Jím hodně, akorát mám dost omezení. Alergie na BKM u syna a celiakie u mě. Plus samozřejmě nejím luštěniny apod. kvůli bříšku. Nemáte někdo radu jak hubnutí trošku přibrzdit?
Ahoj, mám to podobne, před těhotenstvím třeba 52, před porodem 58 a pár tydnů po porodu 48. Po třetím porodu jsem kvůli tomu i rychle přišla o mliko i když jsem jedla dost. A od té doby mě pronasleduji vlčí hlady, jakoby bylo celé zažívání nějak rozhozene. Teď jsem v 11tt a bohužel kvůli nevolnostem hodně zvracim, takže trávicí problémy se ještě zhorsily, ale naštěstí nehubnu. Chci pribrat co nejvíc, ale nevím jak. Štítná zláza je prý ok a celiak nejsem..a v zaludku pořád bezedna díra. ![]()
Ja mela pred otehotnenim 56kg, ted po pul roce kojeni mam 53kg a jde to porad dolu. Snim neuveritelny mnozstvi jidla za den, mam hlavne chut na sladky, coz jsem predtim vubec nemusela. Pomohl Sunar Gravimilk a Nutri mama tycinky. Gravimilk rano do plnotucnyho mlika, po obede par tatranek nebo krupicova/ ovesna kase s medem a orechama (dobry i na podporu kojeni) a v noci Nutrimama tycinka pri kojeni
![]()
@Sara81321 Díky, bohužel nic z toho nemůžu, mám celiakii, takže nemůžu lepek a syn je tas alergický na kravské mlíko
Právě ani moc nevím, co jíst…Dneska už jen lehce nad 45 kg. Přestávám se vážit, protože mám z toho depku ![]()
Ahojky holky kolik jste vazily před těhotenstvím a jakou váhu jste měly před porodem a pak po porodu a v době kojení??
Já vážila 72kg před těhu a před porodem jsem vážila 86kg a po porodu jsem měla 72kg a teď 2,5 měsíce při kojení vážím 65kg snad ještě váha půjde dolů
jinak jsem na dietě
@Anonymní píše:
Ahojky holky kolik jste vazily před těhotenstvím a jakou váhu jste měly před porodem a pak po porodu a v době kojení??
Já vážila 72kg před těhu a před porodem jsem vážila 86kg a po porodu jsem měla 72kg a teď 2,5 měsíce při kojení vážím 65kg snad ještě váha půjde dolůjinak jsem na dietě
Před tehotenstvim nějakých 55kg, ještě sem par kg zhubla v začátku, kdy mi bylo hrozne blbě, rodit sem šla s 67 kg, z porodnice sem odchazela s 62kg, doma sem si celkem hlídala jídlo a tak do 3 měsíců sem byla zpátky na původní váze. Když mi to začlo víc klesat, tak sem zacla víc jist, zas sem nechtěla byt kostlivec ![]()
Před dítětem 64, kolem porodu 78, po porodu 75
Teď kolem 70 a hubnu.
Zdravím maminky
. Všichni se mě ptají jestli nejsem nemocná
.
Chtěla bych se zeptat jestli jste to některá takhle neměla. V druhém těhotenství jsem nabrala 20kg. V porodnici nechala tak 5kg. Doma pak během pár dní šlo dolů dalších 5kg. Pak už se to moc nehybalo. Tak jsem tomu pomohla, zdravější strava, pravidelně jsem jedla, trochu se hýbala. Zhubla jsem dalších 10kg za 4mesice asi. Malý je krásně baculaťoučky. Už má přes půl roku a začínáme s příkrmy, jenže já pořád hubnu, mám dole kilo každý týden. Bez toho aniž bych se nějak snažila.