Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@mámaNel Ani jeden proplakany den ci noc. Diteti bylo 11 mesicu. Ale celkem dost dlouho trvalo, nez vzala na milost flasku.
Starší syn se odstavil sám v pohodě ve 2 letech, mladší se ještě koji.
Zatím si zvyknout odmítá, mlíko stále hlavní složkou potravy
Synovi zbývalo do dvou let asi 14 dní, když jsme skončili na čtyři dny v nemocnici kvůli aftíkům v pusince. Bolelo ho přisátí, moc chtěl ještě kojit, ale když se pokusil, tak ho to bolelo, takže se vztekal, brečel. Musela jsem hodně chovat, nosit. Pak už prso odmítal, i když už měl pusinku zahojenou. Takže u nás odstav zhruba za dvě noci. A to byl dost velký závislák. Myslela jsem, že budu kojit ještě tak rok. Od tý doby, když se v noci vzbudí, musí si alespoň prso pohladit, asi tak zjišťuje, jestli jsem to já ![]()
Dcera se odstavila sama během zhruba 14 dnů, také zhruba ve dvou letech. TAm to šlo postupně. Kojila se večer a ráno. Občas večer zapomněla, dostala actimel, nebo něco jinýho a prostě nevzpomněla si a já jí kojení nepřipomínala. Ráno se stávalo, že to ranní kojení zaspala a dostala rovnou snídani. Postupně si občas na kojení vzpomněla, ale řekla jsem jí, že mlíčko už není a ona už to vzala bez pláče a vztekání, jako fakt.
U nás je největší problém, že s prsem usínal. Dnes to bude druhá noc bez prsa. Když chce spinkat nebo se v noci vzbudí a já mu nedám prso, tak strašně pláče a vzteká se. Snad si brzy zvykne.
3 proplakané noci. V pátek hodně,v sobotu míň a neděle skoro bez pláče. Syn měl 2,5 roku. Čekala jsem to horší,v noci jsem kojila tak 5krát ![]()
@mili73 …ty další noci pak už neplakal vůbec? A začal vám spinkat celou noc? Já malého kojila někdy 3 krát a někdy milionkrát za noc, jak kdy.
@mámaNel píše:
@mili73 …ty další noci pak už neplakal vůbec? A začal vám spinkat celou noc? Já malého kojila někdy 3 krát a někdy milionkrát za noc, jak kdy.
spal o moc lépe,plakal občas i další noci,ale už nevyžadoval kojení a asi za měsíc spal i celou noc. Uspávala jsem ho tak,že měl ruku u mě na prsou. To se teď,po půl roce snažím odnaučit ,držím ho jen za ruku. Ať se vám to také brzy podaří ![]()
@mámaNel píše:
U nás je největší problém, že s prsem usínal. Dnes to bude druhá noc bez prsa. Když chce spinkat nebo se v noci vzbudí a já mu nedám prso, tak strašně pláče a vzteká se. Snad si brzy zvykne.
Na to je nejlepší, kdyby nespal s tebou, ale s tatínkem. Já takhle odstavila od nočního kojení obě děti cca v roce a půl, ale přes den jsem kojila dál, a spaní v noci zvládly - starší už asi třetí noc, mladší na druhý pokus (při prvním onemocněl, tak jsme to vzdali) asi po týdnu. Budou mu dva, občas se v noci jednou vzbudí, jde za ním tatínek a v pohodě, o mléko nebrečí.
Ani jedna. Ve 2 letech jsem si prelepila prsa naplasti, ze mam bebi a pochopila to hned, nebrecela a nevyzadovala ho. V noci se otocila na druhy bok a spala dal.
@mámaNel píše:
V tom pripade je asi lepsi, at spi s tatinkem. A za par noci pak s Tebou.
@mili73 píše:
@mámaNelspal o moc lépe,plakal občas i další noci,ale už nevyžadoval kojení a asi za měsíc spal i celou noc. Uspávala jsem ho tak,že měl ruku u mě na prsou. To se teď,po půl roce snažím odnaučit ,držím ho jen za ruku. Ať se vám to také brzy podaří
Tohle mám stejně
Syn musí mít alespoň ruku na prsou. Už stavíme pokojík a dostane velkou postel, tak jsem zvědavá, jak v ní bude spát. Zatím spí s námi v posteli a v noci, když se vzbudí, mě musí nahmatat. Ale budí se v noci tak 3× do týdne, tak snad už to bude lepší a lepší. Jsou mu dva a čtvrt roku.