Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@lúcajan píše:
Ahojky všem
Malé jsou 4 měsíce a musíme přejít z kojení na UM. Ja mám atopický exém, alergie žádné, otec dítěte žádná alergie ani exémy. Potřebovala bych poradit jake mléko mám vybrat, jestli hypoalergenni nebo můžu normální. Uvažuji o nutrilonu nebo hami.Děkuji
Doporucuji Hami . A počítej než si už sedne trvá to tělíčku 14dni
Můžeš asi jakékoliv, chce to vyzkoušet. Mě v porodnici doporučovali bebu, ta nám hodně vyhovovala.
Do roka měl Hipp, pak jsme přešli na Hami a obě mléka chutnají ![]()
Já jsem s kojenim prestat nemusela,ale kdybych musela,brala bych jako první volbu Kendamil nebo Sunar. Je mi sympatický tím mlecnym tukem. Nutrilon nebo Bebu az kdyby to nesedlo.
Sunar i Hipp mají v sobě hodně sacharidů a tím pádem zvykáš od malička na sladkou chuť. Jak je na tom Kendamil nevím. Máme Bebu Optipro Comfort a maximální spokojenost. Měli jsme i Nutrilon a ten nevyhovoval.
Ahoj, já kojila a také jsme museli přejít na UM. Při atop. ekzému bych raději volila mléko HA, při normálním se mu může rozjet. Zkus se poradit s Dr., ale minimálně do 6. měsíce bych dávala HA. My jsme s manželem oba alergici a já ještě astmatik, takže u nás je HA jistota až do 1. roku. Máme Nutrilon HA. Zkoušeli jsme jako první HiPP a ten mi malej nepil, měl i Sunar a ten je teda vážně sladký. Jinak celkově HA mlíčka jsou víc hořká než normální, kvůli naštěpené bílkovině. Jo a aby ses nezděsila jako já, po přechodu na UM z MM měl malej špenátově zelenou stolici, je to prý po UM normální, říkala Dr… ![]()
@Verurizeckova Napisu co maj uvedeno na krabicich. Beba optipro comfort - sacharidy 7,2g. Nutrilon profutura 7,3g. Hipp bio cmbiotik 7,3g a Sunar premium 7,3 g. Takze 0,1 g neni takovy rozdil.
Výborné je Naše mléko, obsahuje nízký obsah alergizující bílkoviny a je z kozího mléka, které je nejpodobnější mateřskému. Na internetu najdeš víc info,ale je vážně super. Už ho zkusilo několik známých a moc si ho chválí.