Velký jedlík

Anonymní
4.7.23 05:27

Velkej jedlík

Radši anonymně než abych tady byla ukamenovaná.
Malymu je 7 a půl měsíce.
Když se narodil byl velký (4200g a 52cm)
Vše v pořádku a najela jsem na příkrmy.
Poslední kontrola v 6m
7150g 66cm, takže baculatý není a spaluje očividně krásně.
 Ale..

• ráno um 210ml
  • dopo zeleninka 190g
  • oběd (masozel., těstoviny s omáčkou.) sní dvě skleničky po 210g a má hlad. Takže jeho příjem na obed je 420g a většinou dělám domácí tak si to vážím a opravdu kolem 450g sní a ještě se dožaduje
  • svaca ovoce 220g
  • večer mliko 240ml

Já prostě nevím ale kolikrát když to dávám do misky tak si říkám že bych tohle nedokázala snist a on většinou dojí ten obed a řve a dožaduje se dalšího. Není možný abych se najedla v klidu i já protože ihned začne loudit u mě. Musím vždy počkat až usne a pak se mužů v klidu najíst.
Jidlo se mu snažím vyvažovat aby bylo výživné.
Je tu nějaká která měla taky jedlíka? Moc to řeším nebo vám to taky přijede divné.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1329
4.7.23 06:07
@Anonymní píše:
Poslední kontrola v 6m
 Ale..
  • ráno um 210ml
  • dopo zeleninka 190g
  • oběd (masozel., těstoviny s omáčkou.) sní dvě skleničky po 210g a má hlad. Takže jeho příjem na obed je 420g a většinou dělám domácí tak si to vážím a opravdu kolem 450g sní a ještě se dožaduje
  • svaca ovoce 220g
  • večer mliko 240ml

Já prostě nevím ale kolikrát když to dávám do misky tak si říkám že bych tohle nedokázala snist a on většinou dojí ten obed a řve a dožaduje se dalšího. Není možný abych se najedla v klidu i já protože ihned začne loudit u mě. Musím vždy počkat až usne a pak se mužů v klidu najíst.
Je tu nějaká která měla taky jedlíka? Moc to řeším nebo vám to taky přijede divné.

Já teda u syna příkrmy neodvažovala. Nechala jsem ho jíst, když chtěl, oběd měl většinou polívku a potom hlavní jídlo. Ráno měl jogurt a nějaké ovoce, UM už s příkrmy moc nechtěl. Co bych dala za to, aby dneska normálně jedl, jako malý jedl krásně. Teď hrůza a děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18599
4.7.23 06:36
@Anonymní píše:
Poslední kontrola v 6m
 Ale..
  • ráno um 210ml
  • dopo zeleninka 190g
  • svaca ovoce 220g
  • večer mliko 240ml

Je tu nějaká která měla taky jedlíka? Moc to řeším nebo vám to taky přijede divné.

Ano má hlad, protože ji málo na svůj vek. Necháš ho do oběda hladovet a pak se Diviš 8o ty mu cely den kromě oběda nic nedáš. Zelenina je proste nic :nevim: takže :

1. Ráno mliko, 2)dopoledne třeba mléčnou kasi nebo ovoce a mliko, 3)pak oběd, 4odpoledne klidně tu zeleninu, večeře trocha 5)masozeleniny klidně od oběda a na noc 6)mléko. Ty mu fakt cely den nic nedavas tak se snaží najíst alespoň při obědě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18599
4.7.23 06:39
@Mall126 píše:
Já teda u syna příkrmy neodvažovala. Nechala jsem ho jíst, když chtěl, oběd měl většinou polívku a potom hlavní jídlo. Ráno měl jogurt a nějaké ovoce, UM už s příkrmy moc nechtěl. Co bych dala za to, aby dneska normálně jedl, jako malý jedl krásně. Teď hrůza a děs.

Jak neodvazovala? To já taky ne, ale zase jsem nedala dítěti ve 12 velký oběd, pak ve 3 zeleninu a pak mi nehladovelo až do dalšího oběda. Vždyť os svačiny nic nemá a pokud má prikrmy zavedené tak brzy tak mu mléko nestačí (teda možná jo kdyby mu ho někdo dal)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
4.7.23 06:55
@hospodki píše:
Jak neodvazovala? To já taky ne, ale zase jsem nedala dítěti ve 12 velký oběd, pak ve 3 zeleninu a pak mi nehladovelo až do dalšího oběda. Vždyť os svačiny nic nemá a pokud má prikrmy zavedené tak brzy tak mu mléko nestačí (teda možná jo kdyby mu ho někdo dal)

Asi úplně nechápu, co mi chceš říct. Rozhodně prosím tě neměl jen jídlo ráno a oběd a pak nic - jestli to teda tak vyznívá. Jen už si to po těch letech nepamatuji, co jsem mu v kolik dávala a od jakého měsíce. Už je to 10 let. Ale prostě když chtěl jíst, nechala jsem ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18599
4.7.23 07:03
@Mall126 píše:
Asi úplně nechápu, co mi chceš říct. Rozhodně prosím tě neměl jen jídlo ráno a oběd a pak nic - jestli to teda tak vyznívá. Jen už si to po těch letech nepamatuji, co jsem mu v kolik dávala a od jakého měsíce. Už je to 10 let. Ale prostě když chtěl jíst, nechala jsem ho.

Nemyslím ten, ale zakladatelku. Koukni na jidelnicek. Dítěti chybí dopolední svacina (čiste zelenina nezasyti) a pak nemá žádnou večeři :nevim: taky dávám kolik chce - nenutim dojidat a klidně pridam. Spis jde o to, ze kdyby jsi věděla, ze mas jen oběd jako dítě zakladatelky tak se taky snažíš nacpat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
4.7.23 07:08

Já jsem si říkala, že mi v tom jídelníčku něco chybí. Máš veliké dítě, je potřeba tomu přizpůsobit jídelníček. A v tomto věku určitě dávat jídlo, dokud chce jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8446
4.7.23 07:09
@Anonymní píše:
Poslední kontrola v 6m
 Ale..
  • ráno um 210ml
  • dopo zeleninka 190g
  • svaca ovoce 220g
  • večer mliko 240ml

Z ovoce a zeleniny se moc nenají. Proto vyžaduje více jídla na oběd. Jestli si říká tak mu dej, přece ho nenecháš hladovět jen proto, že to je mimo tvé tabulky a vážení…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
4.7.23 07:17

Ráno bych zkusila kaši, k večeři mu dala klidně nějaký masozeleninový mix/hustou polévku jako k obědu a přes den přidala mléko ke každé svačině.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
4.7.23 07:19

Jinak (když sama uvádíš ty míry) moje nejmladší se narodilo s poloviční váhou a o sedm centimetrů kratší, přičemž v tom půlroce bylo těžší i delší - plně a dle vlastních potřeb kojené.

• Citovat
  • Upravit
11804
4.7.23 07:20

K té zelenině a ovoci dopo a odpo mu přidej nějakou bílkovinu a tuk ať ho to zasytí..mleko, jogurt…co takhle zkusit chleba nakrájený na malinké kousíčky…namazany třeba máslem a k tomu kvalitní dětská šunka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
4.7.23 07:21

@hospodki ano, s tím souhlasím. Já bych se teda vyprdla i na ty skleničky a raději udělala „domácí“. Ovoce a zelenina u nás byly jen jako doplněk na chuť, ne plnohodnotné jídlo. Prostě jako mňamka. A nikdy jsem se nepodivovala, když chtěl syn jíst ještě, vždy jsem mu dala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
4.7.23 07:28

Večeře jen mléko a snídaně zase jen mléko je málo, proto má takový hlad v poledne. Zkus dát na večeři kaši, potřebuje už nějaké obilniny a také se mě zdá, že má míň tekutin, celkově by měl mít víc pestřejší jídelníček. Zkus mrknout na nějaké recepty a víc mu je obohatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22419
4.7.23 07:34

V jidelnicku chybi kase a jogurt (recky, selsky). Polevky maji take deti rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
4.7.23 07:37
@Anonymní píše:
Poslední kontrola v 6m
 Ale..
  • ráno um 210ml
  • dopo zeleninka 190g
  • svaca ovoce 220g
  • večer mliko 240ml

Mně to přijde pro 7,5 měsíční mimino úplně dostatečné. A to množství oběda jak pro koně.
Doktorce jsi to říkala?

Rozhodně bych v tomto věku nedávala chleba a šunku, vždyť mu to odrovná k ledviny. V šunce je hodně soli. Hodně bílkovin taky není vhodné dávat.
Spíš bych tam šupla další kojenecké mléko.

V této době jsem měla u dětí zavedený jeden příkrm a jinak kojení. Děti jsem měla při narození trochu menší, ale na půlroční prohlídce těžší a delší než Tvoje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí