Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Panebože ženský některé si opravdu běžte zabehat. Co plácáte? Šunku a chleba? Pro malé dítě?
Informativně: víc mléka jsem zkoušela a nevypije i z těch 240ml mi vždy tak 20 nechá.
Alergie : mléko, vejce.
Pečivo nepřipadá v úvahu. Kousky mi nejí. Kaše i s ovocem odmítá. Vždy mu vseho dávám víc a co nechá tak nechá. V tomhle věku jsou i děti co jsou pouze na um. Tak mi tady prosím pěkně netvrďte, že je to málo a dítě je hladové. K pediatričce se v brzké době chystám.
Zkoušela jsem ráno dávat veganský jogurt k snidani ale odmítá a chce láhev.
Některé MATKY by se měli opravdu zamyslet.
Tak dej ráno UM 240, pak dej na svačinku zase UM místo té zeleniny. A pak oběd… zkus to takto.
Nestačím se divit. To opravdu některé dáváte takhle malému dítku šunku a chleba? Myslím, že takhle malé dítě to fakt nepotřebuje😂 🤦🏻♀️
Pokud ti od všeho jak píšeš nechá a nedojí tak fakt hlad nemá. Prostě jen potřebuje víc na oběd. Ale teda půl kila obědu je slušná nálož 😂
@Anonymní píše:
Panebože ženský některé si opravdu běžte zabehat. Co plácáte? Šunku a chleba? Pro malé dítě?
Informativně: víc mléka jsem zkoušela a nevypije i z těch 240ml mi vždy tak 20 nechá.
Alergie : mléko, vejce.
Pečivo nepřipadá v úvahu. Kousky mi nejí. Kaše i s ovocem odmítá. Vždy mu vseho dávám víc a co nechá tak nechá. V tomhle věku jsou i děti co jsou pouze na um. Tak mi tady prosím pěkně netvrďte, že je to málo a dítě je hladové. K pediatričce se v brzké době chystám.
Zkoušela jsem ráno dávat veganský jogurt k snidani ale odmítá a chce láhev.
Některé MATKY by se měli opravdu zamyslet.
Tak kdyby nebylo hladové tak v poledne nejí takové porce
půl kila oběda je fakt dost na jeho věk, plus pokud chce ještě více jídla a ty jíš potají až usne
@Elienkaaa píše:
@KKK85 vracet se k um je podle mě nesmysl.
Tak buď um nebo přidat porce, nebo děcko nechat hlady. Jiná možnost není. ![]()
@izabe
Ráno vstane v 8 210ml mleka (nechá a nevypije)
V 10-10:30 zelenina ve formě pyré
12:30-13 oběd
17h svacina jablka, hrušky, banán vše formou pyré
21h 240ml um (nechá, nevypije)
@Elienkaaa píše:
@KKK85 vracet se k um je podle mě nesmysl.
Moje dítko o umělé mléko naprosto nestálo, ale bez problémů dlabalo Hollandie a jogurtová mléka.
@Anonymní píše:
Ještě dodám že vše je udělané na pyré.
To je úplně jedno jestli ukouse mrkev nebo ne. Jde o to, ze dítě má mít snídaně, svacina, oběd, svacina, večeře a druhá večeře. Po narození je vše mléko a postupně pak začneš nahrazovat. My ti tu říkáme, ze jsi odbourala mléko, ale ty svačiny jsi vůbec adekvátně nenahradila. Trocha zeleniny dopoledne není kaloricka a vyzivova náhrada za 180ml mléka. To same ovoce odpoledne a až večer mléko je proste málo a to dítě hladoví. Proto ti pak ji tak šílene porce. Stačí kdyby jsi dopoledne dala klidně bezmlecnou kasi s ovocný pyré a odpoledne třeba domácí livanecky z banánu nebo jen mliko a k večeři teochu masozeleniny. Tím by se rozložilo jidlo co potřebuje sníst a nenafutruje to jen na oběd.
@hospodki to nevím kdo vám řekl ale mě pediatr že dítě má mít jidlo 5× za den. Ne 6×
Takze snídaně, svacina, obed, svacina a večeře. I dle pediatra. Což dodržuju!
@Anonymní píše:
@hospodki to nevím kdo vám řekl ale mě pediatr že dítě má mít jidlo 5× za den. Ne 6×
A když mu dáš 4× nebo 6× tak co? Umře?
zas to tak neprozivej.
@Anonymní píše:
@izabe
Ráno vstane v 8 210ml mleka (nechá a nevypije)
V 10-10:30 zelenina ve formě pyré
12:30-13 oběd
17h svacina jablka, hrušky, banán vše formou pyré
21h 240ml um (nechá, nevypije)
Tak mu dej ke svacine to nechane mléko dopit. A u takhle malého decka mít odpoledne víc jak 4 hodiny rozestup. No to čumím… já koncim. 10 ženských ti napise, ze ho trapis hlady a ty si stejne jedes svoje. Najdi si nějaký jidelnicek a přidej na svacinach.
@Anonymní píše:
Kurna, ale to slozeni
![]()
@hospodki píše:
Tak mu dej ke svacine to nechane mléko dopit. A u takhle malého decka mít odpoledne víc jak 4 hodiny rozestup. No to čumím… já koncim. 10 ženských ti napise, ze ho trapis hlady a ty si stejne jedes svoje. Najdi si nějaký jidelnicek a přidej na svacinach.
Počkej zas ohřívání um nee. To je kentus. A mm asi nemá, to by nevěděla kolik ne? Jako jo odpo má prostě hlad. Nejdřív brečí že děcko má po pulkilovym obědě hlad a na logickou radu a vysvětlení proč najednou všeho zbývá
dneska je tu jedna vtipnejsi diskuse než druhá.
@hospodki taky mi tu 10 ženských napsalo ať mu dávám šunku a chleba. To je podle vás asi taky správně, že??😂 😂 😂 😂