Velký růstový skok

598
28.1.11 21:46

Velký růstový skok

Ahoj holky, chtěla jsem se jen zeptat… Dneska jsem byla na kontrole u porodní asistentky, jsem 34+0. Od poslední konroly to byly 3 týdny. Mezitím jsem začala brát nové vitamíny - Calibrum Mami, které jsem si koupila v ČR na návštěvě u našich. Zatímco naposledy byla malá podle měření bříška (od stydké kosti k vršku dělohy - 27 cm) na spodní hranici normálu (dle nějaké tabulky, co mi paní vždycky ukazuje), tak dneska to bylo 33 cm, což dle tabulky je zase naopak horní hranice a asistentka z toho byla celá paf, že je to opravdu dost velký skok. Zajímalo by mě, jestli to někdo měl podobně a následně porodil normálně velké dítě… Nerada bych tlačila 5kg obřici.. Myslíte, že to může být těmi vitamíny? Jinak jím spíš méně než dříve, protože mi děloha tlačí na žaludek, tak už toho tolik nesním a od poslední návštěvy jsem nic nepřibrala..

Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
28.1.11 21:50

Někdo říká,že mají vitamíny v těhu vliv na velikost miminka,že jsou pak děti větší.Äle jestli je to pravda :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.1.11 21:54

Podle velikosti břicha ale nepoznáš, jak velké je mimino… mohly povolit břišní svaly (teda, zbytky břišních svalů, že :lol: ), mohla se zmnožit plodová voda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
29.1.11 06:55

Pipet: no, tak to řekni mojí porodní asistentce :D… protože ta to určuje podle toho :D.. Nějaké měření na ultrazvuku se tady nekoná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.1.11 08:09

Tak ale aspoň neplaš, já měla docela velké bříško (ale jsem hubeňour, takže se nemělo kam „schovat“, celé těhotenství jsem tak nepravidelně sice, ale jedla Centrum Maternu vitamíny - a Majda měla tři kilča přesně=) A k tomu véliký bazén s plodovkou, i por. as. se „divila“, odkud se za voda furt bere=)
Bude to dobré, neboj. A stejně než na celkové váze miminka spíš záleží na obvodu hlavičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
29.1.11 08:48

Ahoj!
Vitamíny jsem nikdy nebrala,v těhotenstvích jsem přibrala od 10-12 kg a kluci měli 4850g a 55 cm a 4700g a 52 cm.Těhu cukrovku ani jinou jsem neměla,nikdo mi nedokázal říct proč to tak bylo.Dcerka měla klasicky 3600g a 51 cm.

• Citovat
  • Upravit
TehotnaTerezka
29.1.11 09:45

jak pisi holky - nestresovala bych se
podle velikosti briska se fakt neda urcit, jak je miminko velke, ja mam tentokrat brisko relativne male, nahore jen 6 kg, ale dle nekolika ultrazvuku je dite spis vetsi, vahovy odhad ted ve stredu byl pres 2 kg

a co se tyce vitaminu, tak se to sice rika, ze jsou po nich vetsi deti, ale kdyz si vezmu statistiku od nas z cervence 2008, tak snad vsechny holky krome me braly nejake vitaminy a vsem se nam narodila miminka s krasnou vahou, vic jak 4 kg mely jen 2 deti z 29, takze ty vitaminy jsou podle me jen mytus

• Citovat
  • Upravit
cher
29.1.11 09:55
Miriamm píše:
Ahoj!
Vitamíny jsem nikdy nebrala,v těhotenstvích jsem přibrala od 10-12 kg a kluci měli 4850g a 55 cm a 4700g a 52 cm.Těhu cukrovku ani jinou jsem neměla,nikdo mi nedokázal říct proč to tak bylo.Dcerka měla klasicky 3600g a 51 cm.

A já vitamíny brala a dcerka měla 2.850g a 49 cm :-)

• Citovat
  • Upravit
598
29.1.11 10:42

holky, děkuji za odpovědi, dneska jsem našla něco v poradně u Kouckého, kde se na to ptala maminka, která byla těhotná ve VB a on odpovídal, že měření fundu (aspoň už vím, jak se to řekne odborně :) ) je v zemích západní Evropy běžná praxe, ale má nulovou vypovídací hodnotu a proto se v ČR neprovádí.. No, takže takhle můžu jen doufat, že to nebude obřice, protože jak říkám, tady se žádné měření přes ultrazvuk nedělá, jen jednou a to bylo na 4D v 26. týdnu. Grrr, vůbec jsem z toho trošku tady někdy naštvaná, protože oproti péči u nás je to tu dost volnější a nědělá se tady ani polovina vyšetření, co u nás.. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
29.1.11 13:08

Ahoj já jsem vitamíny brala od začátku až do konce těhotenství a malá měla 2,63 kg a 47 cm :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stanicka007
1.1.12 18:58

Ahojky, no já byla při poslední kontrole také paf. Jsem ve 25tt. Doktorka mi řekla, že jsme tak o 6 týdnů napřed. Všichni mě uklidňují, že to nic neznamená. Příští týden jdu na testy kvůli cukrovce. Tak uvidíme. Nicméně přítel mně uklidňuje tím, že jeho kolegyně v práci porodila normální cestou chlapečka 5,9 kg a 57 cm, a to bez jediného stehu!!! :potlesk: Jeho informace mě moc neutěšila, spíš úplně vyděsila, protože takhle velký je kamarádky 4-měsíční Matýsek :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky