Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky, možná je to zbytečný dotaz, jelikož jsem byla dnes v nemocnici na kontrole, ale už zhruba dvě hodiny v kuse sebou prcek v bříšku strašně mele a ne a ne přestat, tak by mě zajímalo, jestli to je v pohodě. Jsem dnes 36+2tt. Vím že teď už jsou pohyby aktivnější, ale četla jsem, že není dobré, nejen když jich je málo, ale i naopak moc. Že pokud je mimi dost aktivní, může mít zrychlené srdeční ozvy. Jak říkám, dnes jsem byla na poslechu srdíčka a vše v pohodě, jen by mě zajímalo jestli s tím nemáte nějaký zkušenosti. taky mě trochu pobolívá podbřišek, jako kdybych měla dostat menstruaci, tak jestli to taky nemá vliv. díky moc
Ahoj Pájinko,
no možná je to začínající porod a možná ne. Pokud máš ale nějaké pochybnosti, zajeď si do nemocnice. Raději 2× zbytečně než něco zanedbat. ![]()
Pokud je to porod tak přeju aby byl rychlý a minimum bolesti ![]()
Tak Mareček se někdy mlel klidně 2-3h v kuse, nemohla jsem ho utišit, z břicha mi trčela noha, ruka
už mě to strašně bolelo…až se narodil, tak jsem to pochopila co tam dělal, on totiž úplně boxoval a kopal nohama i na světě
)) Myslím, že je to v pořádku, ale pokud bys měla neobvykle divný pocit, tak bych asi jela někam na pohotovost. Ale nevím no, byla jsem těhotná jen jednou, snad Ti někdo poradí lépe.
ježiši nestraš
doufám že ještě ne i když je pravda, že do nemocnice jsem jela proto, že ze mě něco málo vyteklo, ale kdyby to byla plodovka, tak by jí bylo víc. Sestra mi řekla, že to může být hlenová zátka, ale nebyla tam krev, ani to nebyla hlenová tekutina, prostě jako kdybych si trochu učůrla
ale kontrakce zatím nemám ani mi netvrdne břicho, tak snad to bude ok. Ježiš jsem vyděšená jak malá holka............no jo prvorodička
![]()
no nechci strašit,jsem sice prvorodička,ale co vim,tak ti sice prasknout voda může,ale miminko taky může tu prasklinu zadělat hlavičkou.a proto ta voda nemusí vytékat.mě taky miminko skáče válí sudy třeba 2-3 hodiny v kuse.a nejvíc si to vybírá v noci
takže pokud nemáš velké bolesti nebo tlačení na spodek ve velkém tak bych zkusila vydržet do rána.ale pokud to samozřejmě nejde vydržet jela bych na pohotovost.tam ti řeknou co a jak a budeš vědět na čem jsi,než se takhle stresovat.
jo já jsem se taky sledovala a vše řešila - jn úspěšná prvorodička
. Tak si dej teplou sprchu a lehni si a uvidíš, jak se budeš cítit a jaké budeš mít pocity. Já jela na pohotovost 4×, z toho 2× to byl planý poplach, 1× jsem měla na mále a zkončila v nemocnici, ale to byl 19tt a jednou porod
37tt+3 myslím
Hlavně si dej vložku, kdyby ještě něco odteklo, ať poznají jestli je to plodovka. Já jsem si přesně jak píšeš taky učůrávala, nevěřila jsem, že je to plodovka…byla, ale porod mi stejně vyvolávali nakonec. Myslím, že to nebude zas tak rychlé, kdyby opravdu šlo o porod. Nejsi snad sama doma?
nene bolesti fakt nemám, ta bolest v podbřišku byla krátká a už přešla. A co se jako stane, když mimčo zastaví prasklou vodu hlavičkou? Malý je totiž prý dost dole, takže by se to eventuelně mohlo stát, ale to bych nejspíš měla dostat nějaké kontrakce ne?
Tak nestane se nic, dokud se neotevřou porodní cesty…hlavička může odtok vody zastavit, ale jeho to neohrozí, má dostatek vody za sebou. Takže kontrakce můžou přijít klidně až za den! Me ve 3odpo začala odtíkat voda-učůrávala jsem
ale čímdálvíc, kontrakce slabé od půl 8 večer, bohužel s podáním antibiotik ve 3 ráno kontrakce přešly…