Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky.
Asi je to blbá otázka,ale mám 2 dny kašel, odkašlávám, ale dlouho mi to trvá, než odkašlu, až mě z toho bolí břicho . Vadí to miminku v bříšku? Jak se zatahujou ty svaly? A jak s ní jakoby třepu? Mám pocit, že je tam chudák jak na houpačce ![]()
Já myslím, že nevadí… má to tlumený.
Já měla na začátku těhu hodně alergickou rýmu, furt jsem smrkala a kejchala, dr. mě ujistila, že to miminku nemůže vadit. Maximálně ho vzbudíš.
Mám právě pocit, že jak kašlu, tak jí to břicho hrozně stahuju, chudince. No je fakt, že se tam pak vždy zamele…
Kašlala jsem takhle brutálním kašlem asi pět týdnů (v posledním trimestru), dítě je zdravé. (K lékaři jsem nakonec došla, ale řekl mi, ať to radši nějak vydržím
.)
já si na to koupila sirup stodal, jediné, co bych mohla, tak snad to zabere ![]()
vendy111 píše:
já si na to koupila sirup stodal, jediné, co bych mohla, tak snad to zabere
Já mam taky každou chvíli ksšel, beru si na to sirup Hedelix.Ten by jsi taky mohla zkusit, mě vždycky zabere.
Jinak si myslím, že mimču Tvůj kašel nijak nevadí.
Já kašlala a kýchala asi tři měsíce,na konci,bylo to naprosto šílená rýma,doktorka mi na to nic nechtěla dát,až jsem nakonec musela na internu,tam mě dali dohromady,dvoje antibiotika,rentgen,no hrůza,na to se ale neptáš,prcek je naprosto zdravej,ale narodil se o měsíc dřív,některý doktor tvrdil,že to nevadilo,některej,že voda praskla právě od toho kýchání,a je fakt,že než mi praskla voda,neskutečně jsem si dvakrát kýchla,ale to až ke konci těhotenství,může se to prý nějak nahlodat,ale jestli kašleš týden,tak to je asi zatím úplně vpohodě,takže zatím buď v klidu.
Jsem astmatik, takže kašlu s občasnýma přestávkama skoro pořád. A děti jsou obě zdravý a v pořádku (po porodu jako myšičky). Naštěstí to vypadá, že to po mně nezdědily.
Já mám ten kašel né z nemoci, ale spíš ze suchého vzduchu. Jde mi hlavně o to, jak při kašli namáhám břicho, jestli to nevadí. Už mě i bolí, jak kdybych posilovala. ale tak snad to neva. kašlu 2dny tak snad to ten sirup zachrání a brzo se toho zbavím. ![]()
Vendy, kašel vadí miminku asi jako smích, takže neboj, bude ok. Já teď měla 14 dní šílený dávivý kašel s antibiotiky a mimi je v pořádku. Tak ať ti je líp ![]()