Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla jsem touto diskuzí zjistit, jaký na to máte názor.
Manžel se vrací z práce kolem čtvrté hodiny odpoledne a v tomhle teplu nechci být s dětmi zavřená doma. Děti mám čtyři a s kamarádkou (dvě děti) jezdíme odpoledne na plavečák. A právě tam jsem potkala známou a během krátkého rozhovoru mi řekla, že jsem blázen sem jezdit s tolika dětmi bez manžela. Smála se, ale mě to stejně zarazilo. ![]()
Nevidím v tom totiž žádné bláznovství, s kamarádkou jsme na dece po stromem, ve stínu s kočáry. Jsme blízko vody, takže na starší holky vidím. Vědí, kam až můžou, když tam není táta a dodržují to (vědí, že příště by se sem jinak nejelo). Umí dobře plavat, já na ně vidím a musí být jen po náš limit (tam, kde jim voda nesahá k hlavě). S kamarádkou se střídáme a každá jdeme na chvíli do vody. Když je tam manžel, je s holkami ve vodě on a jde s nimi i do dospěláckého. ![]()
No prostě bych chtěla vědět, jestli je to tak strašně nezodpovědné jako podle známé i podle vás.
Děkuji předem za reakce.
Jestli jsou deti poslusny a poslechnou, umi plavat a vi co muzou a co ne nevidim problem navic jestli je mate porad na ocich. (Nevim teda jak jsou vekove). Horsi by bylo kdyby lezly buhvikam do vody delali sceny a neposlouchali to bych chapala ![]()
Neřekla bych, že nezodpovědný, máš v tom systém. Ale blázen jo, já bych s tolika dětmi taky takhle sama nevyrazila ![]()
První co mě napadlo je, že to nemyslela tak, že jsi blázen kvůli bezpečnosti, ale kvůli tvému nasazení. Jakože si to ty sama neužiješ, když tam musíš hlídat 4 děti do 6 let.
Přiznám se, že sama bych s dětmi k vodě asi nejela přesně z těchto důvodů a to je mám s „pohodlným“ věkovým rozdílem viz. metříky.
@Aamanda píše:
První co mě napadlo je, že to nemyslela tak, že jsi blázen kvůli bezpečnosti, ale kvůli tvému nasazení. Jakože si to ty sama neužiješ, když tam musíš hlídat 4 děti do 6 let.
Přiznám se, že sama bych s dětmi k vodě asi nejela přesně z těchto důvodů a to je mám s „pohodlným“ věkovým rozdílem viz. metříky.
To mě taky napadlo. Jinak i kdyby to myslela jakkoliv, tak si myslím, že je to tvoje věc, žádné bláznovství v tom nevidím. Pokud to zvládáš a máš do takových akcí chuť, tak nevidím důvod, proč bys nemohla jít na koupaliště nebo kamkoliv jinam. Osobně se ti ani nedivím, taky radši chodím ven než sedím doma.
@Píti40 kdybys napsala, že tam jdeš s tolika dětma úplně sama, tak si řeknu, že si blázen. Ale když máš kamarádku, která může zůstat u kočárku a ty jít za ostatním a děti poslouchají, že chodí jen kam dostoupnou, tak nevidím problém. Taky jsem letos pustila 3 leťáka do rybníka s kamarády. Měl rukávky a byl pod neustálým dohledem, furt jsme počítali hlavičky.
Nemám tolik dětí jako ty, mám jenom dvě ve věku 4 a 2 roky. Na bazén s nimi chodím samotná úplně běžně. Kdybych měla čekat na manžela, tak se tam dostaneme akorát o víkendu a v těch vedrech bych s nimi musela sedět zavřená doma. Zbláznili bychom se všichni. Loni bych si to ještě nedovolila, letos už úplně v pohodě. Děti holt musí poslouchat a dodržovat jistá pravidla. Musím říct, že si to užíváme všichni, naši kluci se s příchodem na koupák úplně mění a jsou naprosto zlatí. U nás vídám samotné matky úplně běžně (i s malými 3 dětmi).
Všem děkuji za reakce, jsem ráda, že je nás víc, kdo radši někam jde, než aby s dětmi čekal, až se vrátí chlap z práce. Nejmladší dceru pouštím taky jen s rukávky a navíc muže být jen úplně vepředu u mě, pokud nejdu zrovna do vody. Dokud budou poslouchat, tak se nebojím. Ale musím na ně čas od času zvýšit hlas, to když je napadne se vzdálit nebo cakat kolem sebe. To se pak na mě maminky i otáčí a čekají, až je nějak zkrotim. ![]()
Příspěvek upraven 06.08.15 v 14:13
Záeží, jestli jsou zvyklí. Já mám děti 2 - 4 a 6 let, chodím s nima sama od 2 let mladší mladší, kdy už uměl vv případě, že spadla z pěnové žížaly doplavat ty 2 metry ke břehu nebo ke mě. Starší už plaval sám. ted plavou oba, klidně k nim přiberu dvouletou neteř. Taky jsou lidi, co mi říkají, že jsem blázen. Já s tím problém nemám.
A naopak, já chápu matky, kderé maj děti dvě a na bazén by s nimi sami nešly- dti ani mma nejsou zvyklé, nedokážou tedy odhadnout chování dětí v bazénu a pak je to samo problém.
At si každej děla, na co se cítí a prdí na okolí.