Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj spolubojovnice!
Docela by mě zajímali Vaše zkušenosti s dítětem v letadle. Ráda bych se vydala do Vietnamu a váhám zda vzít miminko s sebou. *** - jedná se o klasickou poznávačku a vím že tam už by to problém nebyl…
Díky za rady
Více informací na CK China Tours
Příspěvek upraven 31.07.15 v 08:24
@Mamina70 dítě bych na poznávačku nebrala a tak daleko? Sama znáš svoje dítě.. já myslela, jak náš mladý v pohodě vydrží a ejhle, cesta na dovolenou byl celkem očistec (trvala 5 h).. další otázkou je, jak staré dítko je, protože do Vietnamu bych malé mimino nebrala.
@Mamina70 no jsou takova a takova miminka. Nektera neplacou (asi jim to nevadi) a nektera placou (asi jim to vadi). Jestli to je ale ten druhy pripad tak to neni jen utrpeni pro miminko ale i pro ostatni cestujici. Osmihodinovy let s placicim miminkem je fakt hrozny. Ja bych jeste pockala.
Tak tohle by naše mladá nezvládla v žádném případě v letadle ani tam a nikdo by mě nedonutil ji to nechat absolvovat.
MIminko na poznávačku bych určitě nebrala a ještě tak daleko..
My chceme letet s když bude dceři skoro 17 měs. let 2-3 hod a mám z toho strach. S miminkem do vietnamu bych neletela.
No otázka co si představuješ pod pojmem vydrží.. Při nejhorším musí, vystoupit nejde. Spíš já bych to nevydržela. Taky nepises jak staré dítě. A i když hodně cestujem, na poznávací do Vietnamu bych teda dítě netahala. Mě stačily 2 h na letiště, 2 na něm a pak 4 a měla jsem toho sama plný zuby.
To bych nevydrzela ani ja, vezmi si sebou radsi panenku s tou muzes kamkoliv
Je to věc každé maminky a samozřejmě povahy dítěte… ne, já bych neřešila, jak to vydrží dítě, já bych se sypala předem, jak to já vydržím s tím dítětem. Letěla jsem sedm hodin s přestupem (čistého času) a rekonvalescence trvala ještě následující den.
Já teda zkušenosti s cestováním s miminy nemám, ale v životě by mě nenapadlo brát malé dítě na poznávačku do Vietmanu
Po každém x hodinovém letu jsem se vždycky dávala dva dny dohromady a to jsem dospělá. Nehledě na to, že ve Vietmanu není zrovna bezpečno, co se týče exotických nemocí.. Tomu bych mimino nikdy nevystavila..
Let a pobyt v zahraničí záleží na povaze dítěte.
Ale na klasický poznávací zájezd bych miminko natáhla. Je to dost náročné pro dospělé. A pokud bych měla takhle drahou dovolenou absolvovat s malým brecicicm dítětem, tak bych jako spolucestujici byla docela dost naštvaná.
@lucenka píše:
Let a pobyt v zahraničí záleží na povaze dítěte.
Ale na klasický poznávací zájezd bych miminko natáhla. Je to dost náročné pro dospělé. A pokud bych měla takhle drahou dovolenou absolvovat s malým brecicicm dítětem, tak bych jako spolucestujici byla docela dost naštvaná.
Přesně tak. osm hodin v letadle je záhul i pro dospěláka, a aby mi na sedačce za mnou řádilo a řvalo znuděné batole… ![]()
Nejela bych. S miminem určitě ne. Je to dost náročné a navíc neohleduplné vůči spolucestujícím. poznávačka s miminem se snadno změní v noční můru.
Jak jste všechny přišli na to, že pojede s miminkem?? Napsala dítě, třeba myslela 7 letý ![]()