Ventilace mozkových spojů

2090
4.10.13 01:31

Ventilace mozkových spojů

Kategorie vše nemožné není, tak snad je to možné..

Dlouhý rok, po rozchodu s tátou mých dvou štěstíček jsem se bránila co nejvíce myšlenkám. vymetala bulváry, realityshow, facebookové hry a další vymývače mozků. Byla to veliká zrada, bolest, vztek, lítost… dno. Dno které jsem potřebovala, na které jsem si musela šáhnout abych zjistila jaká opravdu jsem, co je život, a co je v něm opravdu důležité.
Nyní pomalu procitám…
Než přišla ona, láska je mocná kouzelnice, není to víla večernice ale dokáže být čarodějnice na koštěti s děsivým smíchem a vám připadá jako ta nejkouzelnější byytost na světě. Svede vás, a ovládá. Když se nabaží vaší síly, a víc už z vás nevymáčkne vysadí vás kdesi ve tmě, s holím zadkem a zoufalstvím.
Nejsou vždy takové a né všechny se jí nechají pohltit. Ale já ano.
Udělala jsem za svůj život tolik bot, že by i pan Baťa mě považoval za silnou konkurenci. Jsem kde jsem jsem s tím smířená a jsem šťastná. Ale nechybí mi ani tak chlap jako někdo s kým se vykecat. Komu se niterně přiblížit a cítit ten soulad. S bráchou jsem už jako malá holka filosofovala, kecali jsme klidně i do tří do rána. A to filosofování mě bavilo, a tak nějak mi na to někdo chybí. Na ten boj se životem. Když se přemýšlí, a hloubá vždy se dojde k závěru že svět je prohnilí, shnilí až na kost. Lidé dnes neví co je to úcta, pokora a soucit. A pravé hodnoty se ztratili kdesi v čase.
Chtěla bych najít filosofa, fku. Chtěla bych se víc ponořit do sebe a vnímat, rozjímat. Vždy jsem tvrdila a stále tvrdím že jsem z části větší bohém.. a to mě přivedlo tam kde jsem a to mě občas zatrápí. Ale nechci se v tomto měnit. Jsem byla jsem svá a blázen. Hledám cestu k sobě, hledám důvod existence, čekám na přátele z vesmíru. :mrgreen:
Potřebuju najít stejného cvoka jako jsem já. jinak budu muset čas od času otrávit vás zde svým výlevem. 8o 8o 8o 8o 8o :roll: 8) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_____________________________________________________________________________ „Nauč se slzami v očích smát, nauč se pohladit se zavřenou dlaní, nauč se rozdat všechno a nemít nic, pak poznáš, že stojí za to žít.“

omlouvám se za pitomý nadpis a vůbec prostě moc myslím a samota je na pytel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10726
4.10.13 07:25

A nehceš si tady spíš založit deníček,? mám pocit, že by se Ti pro „ventilaci mozk. spojů“ hodil víc než obyč. diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.10.13 07:37

@TereuliJa Taková malá rada: já se občas s lidma, co hledají smysl života, potkávám mezi amatérskými rodopisci. Pokud si člověk začne dělat rodokmen, začnou na něj z historie vyskakovat naprosto nečekané vazby a nečekané souvislosti. A to člověka nutí k zamyšlení.
A navíc bádání v archívech náš stát nezpoplatňuje. Třeba ve Švédsku si platí návštěvníci archívů roční paušál - řádově jsou to tisíce eur. Takže v tomto státě není tak draho, jak by se povrchnímu pozorovateli zdálo, zvlášť u duševních činností.
Na tvém místě bych se o toto aspoň zkusil zajímat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
4.10.13 08:33

No tak to vidíš, nejdůležitější je mít si s kým pokecat. Já to tak mám už od mládí, pokud chlap není na povídání (zejména intelektuálně zdatný) tak z toho nikdy nic nebylo, sama jsem a vždy si hledám hloubavé anarchisty se smyslem pro humor, ostatní věci (vizáž, majetek, sex…) se vždycky nějak „zaonačí“.
Obávám se, že se dvěma malýma dětma tě budou kontaktovat spíše požitkáři a zoufalci, ale neházej flintu do žita. Určitě je na místě poohlédnout se po partě lidí podobných zájmů, klub amatérských filosofů u Vás asi nefunguje, ale zajímaví lidé se objevují mezi turisty (KČT), šachisty, přírodovědci, chovateli, pěstiteli, příznivci jógy atd.. Nesázela bych na mateřská centra, zumbu, cyklisty a keškaře. Hlavně nic virtuálního, na webu si najdi max kontakt, ale pro život jsou důležití živí lidé. Hodně zdaru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
4.10.13 08:34

@Jura007 Zajímavá rada.. Jenže to je taky hodně o cestování a hodně rychle by se taky mohla dostat až do toho Švédska :) Zas tak levné to není..

@TereuliJa Tvoje slova jsou mi celkem blízká.. Já se pořád potácím ve snech. Občas běduju nad svým životem, i když mi nic nechybí.. Prostě jen všechno dopadlo jinak, než jsem si vysnila jako malá :) Zní to asi hloupě, ale uvnitř jsem pořád to malé děcko, toužící po nezávislosti, ale zároveň svobodě a volnosti. Tak s tím denně bojuju. Smysl života vidím konečně v synovi, můj život se po jeho narození hodně změnil. Ale moji podstatu to nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.10.13 11:36
@zlodcera píše:
@Jura007 Zajímavá rada.. Jenže to je taky hodně o cestování a hodně rychle by se taky mohla dostat až do toho Švédska :) Zas tak levné to není..

Sestavování rodokmenů je o cestování? Nezdá se mně. Od té doby, co začala digitalizace archívů, si matriky prohlížím doma v obýváku. Stačí vědět, že existují ACTAPUBLICA, PORTAFONTIUM, Vademecum (Bach) a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
4.10.13 13:24

@Jura007 Nj, ale digitalizace je běh na dlouhou trať a digitalizovaná je jen menšina archiválií.. A pokud ji předci zavedou za hranice, kde to taky nebude zdigitalizované, tak bude muset jet. Není to tak snadný jak se zdá. Možnás měl jen štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
4.10.13 13:34

Ahoj zakladatelko,
moc ráda Tě opět čtu :)
Zkus se ponořit do:
Jostein Gaarder - Sofiin svět (s podobným filmem to nemá nic společného)
Až se vynoříš k nadechnutí - napiš.
Mějte se moc hezky, zase frčím :D. :kytka: :mavam: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová