Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kategorie vše nemožné není, tak snad je to možné..
Dlouhý rok, po rozchodu s tátou mých dvou štěstíček jsem se bránila co nejvíce myšlenkám. vymetala bulváry, realityshow, facebookové hry a další vymývače mozků. Byla to veliká zrada, bolest, vztek, lítost… dno. Dno které jsem potřebovala, na které jsem si musela šáhnout abych zjistila jaká opravdu jsem, co je život, a co je v něm opravdu důležité.
Nyní pomalu procitám…
Než přišla ona, láska je mocná kouzelnice, není to víla večernice ale dokáže být čarodějnice na koštěti s děsivým smíchem a vám připadá jako ta nejkouzelnější byytost na světě. Svede vás, a ovládá. Když se nabaží vaší síly, a víc už z vás nevymáčkne vysadí vás kdesi ve tmě, s holím zadkem a zoufalstvím.
Nejsou vždy takové a né všechny se jí nechají pohltit. Ale já ano.
Udělala jsem za svůj život tolik bot, že by i pan Baťa mě považoval za silnou konkurenci. Jsem kde jsem jsem s tím smířená a jsem šťastná. Ale nechybí mi ani tak chlap jako někdo s kým se vykecat. Komu se niterně přiblížit a cítit ten soulad. S bráchou jsem už jako malá holka filosofovala, kecali jsme klidně i do tří do rána. A to filosofování mě bavilo, a tak nějak mi na to někdo chybí. Na ten boj se životem. Když se přemýšlí, a hloubá vždy se dojde k závěru že svět je prohnilí, shnilí až na kost. Lidé dnes neví co je to úcta, pokora a soucit. A pravé hodnoty se ztratili kdesi v čase.
Chtěla bych najít filosofa, fku. Chtěla bych se víc ponořit do sebe a vnímat, rozjímat. Vždy jsem tvrdila a stále tvrdím že jsem z části větší bohém.. a to mě přivedlo tam kde jsem a to mě občas zatrápí. Ale nechci se v tomto měnit. Jsem byla jsem svá a blázen. Hledám cestu k sobě, hledám důvod existence, čekám na přátele z vesmíru. ![]()
Potřebuju najít stejného cvoka jako jsem já. jinak budu muset čas od času otrávit vás zde svým výlevem.
![]()
_____________________________________________________________________________ „Nauč se slzami v očích smát, nauč se pohladit se zavřenou dlaní, nauč se rozdat všechno a nemít nic, pak poznáš, že stojí za to žít.“
omlouvám se za pitomý nadpis a vůbec prostě moc myslím a samota je na pytel. ![]()
A nehceš si tady spíš založit deníček,? mám pocit, že by se Ti pro „ventilaci mozk. spojů“ hodil víc než obyč. diskuze.
@TereuliJa Taková malá rada: já se občas s lidma, co hledají smysl života, potkávám mezi amatérskými rodopisci. Pokud si člověk začne dělat rodokmen, začnou na něj z historie vyskakovat naprosto nečekané vazby a nečekané souvislosti. A to člověka nutí k zamyšlení.
A navíc bádání v archívech náš stát nezpoplatňuje. Třeba ve Švédsku si platí návštěvníci archívů roční paušál - řádově jsou to tisíce eur. Takže v tomto státě není tak draho, jak by se povrchnímu pozorovateli zdálo, zvlášť u duševních činností.
Na tvém místě bych se o toto aspoň zkusil zajímat…
No tak to vidíš, nejdůležitější je mít si s kým pokecat. Já to tak mám už od mládí, pokud chlap není na povídání (zejména intelektuálně zdatný) tak z toho nikdy nic nebylo, sama jsem a vždy si hledám hloubavé anarchisty se smyslem pro humor, ostatní věci (vizáž, majetek, sex…) se vždycky nějak „zaonačí“.
Obávám se, že se dvěma malýma dětma tě budou kontaktovat spíše požitkáři a zoufalci, ale neházej flintu do žita. Určitě je na místě poohlédnout se po partě lidí podobných zájmů, klub amatérských filosofů u Vás asi nefunguje, ale zajímaví lidé se objevují mezi turisty (KČT), šachisty, přírodovědci, chovateli, pěstiteli, příznivci jógy atd.. Nesázela bych na mateřská centra, zumbu, cyklisty a keškaře. Hlavně nic virtuálního, na webu si najdi max kontakt, ale pro život jsou důležití živí lidé. Hodně zdaru!
@Jura007 Zajímavá rada.. Jenže to je taky hodně o cestování a hodně rychle by se taky mohla dostat až do toho Švédska
Zas tak levné to není..
@TereuliJa Tvoje slova jsou mi celkem blízká.. Já se pořád potácím ve snech. Občas běduju nad svým životem, i když mi nic nechybí.. Prostě jen všechno dopadlo jinak, než jsem si vysnila jako malá
Zní to asi hloupě, ale uvnitř jsem pořád to malé děcko, toužící po nezávislosti, ale zároveň svobodě a volnosti. Tak s tím denně bojuju. Smysl života vidím konečně v synovi, můj život se po jeho narození hodně změnil. Ale moji podstatu to nezmění.
@zlodcera píše:
@Jura007 Zajímavá rada.. Jenže to je taky hodně o cestování a hodně rychle by se taky mohla dostat až do toho ŠvédskaZas tak levné to není..
Sestavování rodokmenů je o cestování? Nezdá se mně. Od té doby, co začala digitalizace archívů, si matriky prohlížím doma v obýváku. Stačí vědět, že existují ACTAPUBLICA, PORTAFONTIUM, Vademecum (Bach) a podobně.
@Jura007 Nj, ale digitalizace je běh na dlouhou trať a digitalizovaná je jen menšina archiválií.. A pokud ji předci zavedou za hranice, kde to taky nebude zdigitalizované, tak bude muset jet. Není to tak snadný jak se zdá. Možnás měl jen štěstí ![]()
Ahoj zakladatelko,
moc ráda Tě opět čtu ![]()
Zkus se ponořit do:
Jostein Gaarder - Sofiin svět (s podobným filmem to nemá nic společného)
Až se vynoříš k nadechnutí - napiš.
Mějte se moc hezky, zase frčím
.
![]()