Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Matrika. Podepsat otcovstvi a ze jste se dohodli na tvym prijmeni
Ahoj, příjmení bude automaticky po tobě pokud si nic nevyřídíš. Takže nikam chodit nemusíš.
Jasně, pokud chce být otec tak na matrice nahlásit. Ale příjmení bude po tobě.
Normálně to na matrice podepíšete, že jste se dohodli na tvém příjmení. my to tak máme taky, bylo to hned.
My jsme nikam nešli, protože jsem chtěla příjmení po sobě, měla jsem to nastudované, tudíž záměrně. Partner se o to vůbec nestaral, naštěstí
(začal v těhotenství blbnout
)
Pak se teda trochu divil, když jsme šli po porodu na matriku, kde se mě jen zeptali, jestli příjmení platí a bylo to ![]()
Jsem za to ráda, rozešli jsme se a o dceru nejeví žádný zájem. Aspoň se jmenujeme stejně.
Super, moc Vám děkuji. Otec chce být v rodném listě (teda spíš dle hádek a jeho nálady), takže buď tam dojdeme a on podepíše otcovství a že souhlasí s mým příjmením nebo vůbec nikam nepůjdeme a dítě bude mít moje příjmení automaticky a on v rodném listě nebude. Moc děkuji!!! ![]()
Tvé příjmení může mít, i když otec v RL bude ![]()
Mě teda mrzí, že jsem ho tam dala, nejsme spolu, neplatí a nezajímá se.
@laducha píše:
Tvé příjmení může mít, i když otec v RL bude
Mě teda mrzí, že jsem ho tam dala, nejsme spolu, neplatí a nezajímá se.
Toho se právě bojím taky.. Aby mě to jednou taky nemrzelo. Platit z principu nebude a zajímat se asi taky ne - tedy pokud spolu nebudeme, už teď dělá zhrzeného a otočeného. Nejsem typ co by se kvůli pár stovkám, max. 3 tisícům honil po soudech a on to ví, takže na to bude hřešit. Ale pokud bude v RL a nebude platit tak na něj mám páku kdyby dělal problémy.. Nikdy bych nevěřila, že já budu řešit v těhotenství rozchod a takové problémy. Njn:(
A nevadi, že otec nebude v RL? Není to už povinné? Taky řeším stejnou situaci. nevím proč by tam měl byt uveden někdo, kdo si to vubec nezaslouží ![]()
Ja myslim, ze to povinné není. Ale v případe, ze nebude otec v rl, tak po matce prý často vyrazí socialka.. Pro stát je lepší když je otec vždy uveden i když stojí za prd.. Ale vcera mne nspsal, ze se zádné kurve do RL nezapise a ze at si pro svého haranta seženu někoho jineho. A to me před týdnem prosil o zápis a ze o malou nechce přijít atd. No, takže ja to mam zřejmě vyresene.
@Anonymní píše:
@NesteaJa myslim, ze to povinné není. Ale v případe, ze nebude otec v rl, tak po matce prý často vyrazí socialka.. Pro stát je lepší když je otec vždy uveden i když stojí za prd.. Ale vcera mne nspsal, ze se zádné kurve do RL nezapise a ze at si pro svého haranta seženu někoho jineho. A to me před týdnem prosil o zápis a ze o malou nechce přijít atd. No, takže ja to mam zřejmě vyresene.
jo ták, díky za odpověd. No já nevím, zda ho mám zapsat. Asi nejspíš ne, at si pak moje dite rozhodne do budoucna koho bude považovat za otce. Sociálka mě nevadí, at si klidně přijde. Bydlení mám pěkné, vše si táhnu sama a našetřeno mám dost. Takže ho opravdu nepotřebuju zmetka jednoho.
Jinak já si myslím, že tu větu posledni ti napsal naschvál, protože videl, že na tebe nemá a chtel ti tím jen ublížit ![]()
Tak to jsme na tom dost podobně. Ja mam bydlení, penize, zabezpečena jsem taky naštěstí dost, takže na něm nebo na nějakých směšnych alimentech stavět nemusím. Naštěstí.. Ale i tak by mne bylo nepříjemné, ze by me kontrolovala socialka jako nejaký neschopný druh. No ale co mne zbyde jiného. Pokud by dostal rozum, tak se tam dá dopsat, ale odejmout uz jenom velmi těžko.. Jinak ano, chtěl me ublížit přes malou, ale často byl i agresivní atd., momentálně s nim žít a vychovávat díte nemuzu - mala by to odnesla nejvíc. Každopádně ti moc držím pesti at to vyřešis co nejlépe pro tebe a miminko.
Ahoj, omlouvám se za anonym. Začátkem prosince budu rodit a s přítelem máme větší krizi. Z tohoto důvodu chci aby dítě mělo příjmení po mně, neboť bohužel momentálně předpokládám, že my tři asi rodinu tvořit nebudeme - otec s mým příjmením pro dceru souhlasí. Co je potřeba zařídit? Musíme jít na matriku vyplnit nějaký formulář? Prosím o radu a děkuji
.