Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zašla bych s ní na kávu a o tom mejdanu bych si promluvila, pak poznáš co si o tom myslí. každý se někdy opije, dělá a žvaní blbosti, to si nevyčítej ![]()
Skoro každý by ti na omluvnou sms odepsal, že v pohodě.. Vytáhni jí ven, pozvi jí na oběd, do kina, do vířivky, vynahraď jí to nějak jinak. Jste kamarádky, tak nebuď srab a nevěš nic na dveře a nepiš sms, pěkně z očí do očí, seber kuráž.
To se poddá, taky jsem měla pár „výborných“ zážitků a většinou jsme v opilosti dokonalé, umíme tančit, sluší nám to…
no jo, pak přijde probuzení a pocit trapnosti, známe! nedramatizuj, napiš omluvu, dejte kafe a pocit trapnosti přejde ![]()
Kup bonbošku, zajdi za kamarádkou, omluv se, vysvětli. pokud není prdlá, tak pochopí
pro příšte už si dáš majzla.
to usnutí na záchodě je dobré! ale nechci se vysmívat, jen mě to pobavilo. Stane se. Znám to z obou stran. Představ si, že jsi na jejím místě. Byl by to důvod k přerušení přátelství? Asi ne
Hlavu vzhůru, ještě se tomu spolu zasmějete ![]()
@DodaS píše:![]()
![]()
to usnutí na záchodě je dobré! ale nechci se vysmívat, jen mě to pobavilo. Stane se. Znám to z obou stran. Představ si, že jsi na jejím místě. Byl by to důvod k přerušení přátelství? Asi ne
Hlavu vzhůru, ještě se tomu spolu zasmějete
no ještě je tam to tříhodinový okno
A jestli se pak zakladatelka probudila s kalhotkama naruby.. ![]()
Jeva a já už myslela, že se dočtu, že jsi jí sváděla manžela
Uričtě to nebude řešit, v opilosti je každý „úžasný“
No a že jsi jí nepomohla - tak jí to kdyžtak vynahraď, příště chystáš ty…
Omluvou nic nezkazíš, ale řekla bych jí to osobně, že se cítím trapně a víc bych neřešila, vždyť to se stává ![]()
No, s flaškou za ní asi nechoď
, ale pozvi ji na kafe… já si myslím, že to pochopí, být na jejím místě, asi bych si tě chvilku lehce dobírala a pořádně bych se tomu zasmála… no, ženská na mateřské, vypuštěná z řetězu… na to má asi nárok každá z nás… ![]()
Pokud jsi jí nesvedla manžela nebo nenapáchala žádnou podobnou újmu, tak jsi neudělala nic tak strašného, aby tě vymazala ze svého života…
Jste si všechny jisté, že to kamarádka pochopí?
Třeba je jiné nátury, a pochopila, že takovou kamarádku raději nechce. ![]()
Zakladatelko, přeju Ti, ať se pletu.
Teď bych dala tak týden pokoj, a pak bych se zkusila domluvit na tom kafi.
Omluvných sms bylo myslím už dost. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím vás, omluvte anonym a omluvte mě, že tu možná budu psát hlouposti, ale tak moc se potřebuji vypovídat, je mi hrozně mizerně, mám asi nějakou velikánskou morální kocovinu.
O víkendu jsem byla s manželem u mé kamarádky (známe se pouze rok, nastěhovali jsme se sem do města nedávno), pozvali nás na „párty“, přespali jsme u nich, ale strašně moc se popíjelo a já to hrozně přehnala, dlouho jsem nepila a pak jsem neustále něco povídala, skoro jsem nikoho nepustila ke slovu, povídala jsem různé historky, některé fakt osobníA pak jsem furt mluvila o sobě, jak jsem úžasná a dokonalá, přitom já si to o sobě nemyslím, proč jsem to povídala???jak nějaká nafoukaná pipina
a asi 3 hodiny si vůbec nepamatuji, nevím co jsem dělala a vykládala
A prý jsem usnula na záchodě a kamarádka mě musela táhnout do postele
![]()
Manžel je teda v pohodě, nic mi nevytknul, takže snad to nebylo tak hrozné a ráno všechny bolela hlava, takže asi byli trochu opilí taky, je fakt, že se toho vypilo hodně, ale holky já se cítím tak mizerně, že jsem takhle dopadla a hlavně jsem kamarádce slíbila pomoc s přípravou chlebíčků a tak dál a nepomohla jsem jí s ničím, ani ráno s úklidem, jsem hrozná kámoška a bojím se, že už se mi teď po tomto bude vyhýbat. Přitom já jí úplně zbožňuju, nerada bych, abych o tuto kamarádku přišla, kvůli mému opilectví. I se hrozně stydím, takže jsem s ní ještě nemluvila, jen jsem jí na kliku pověsila čokoládu jako omluvu, ona se neozvala, nevím jak to nyní napravit, co udělat. Nechci jí psát a vnucovat se, mám počkat až se ozve sama? psala jsem jí už několik omluvných sms a vždycky napsala, že v pohodě všechno, ale cítím se trapně. Mám to nechat vyšumět? Počkat co se z toho vyvine? Možná to moc řeším, jsem na mateřský, ona je pracovně vytížená přes týden, tak se moc nevidíme.
Děkuji za vyslechnutí![]()
Hele úplně jednoduchý… koupila bych co má ráda, zašla za ní a omluvila se. Normálně bych to udělala humorným stylem a všechno na ní vybalila. Že si pamatuješ jak jsi říkala jak jsi dokonalá tak se jdeš pokusit dokonale omluvit, že tohle teda byl pořádnej trapas a zeptala bych se čím jí to můžeš vynahradit, jestli třeba ví o nějakém úplatečku, který by pomohl společně se slibem, že už NIKDY NEBUDEŠ PÍT!
![]()
Já osobně bych to takhle udělala a kdybych byla ta kamarádka tak tohle by mě taky rozhodně pobavilo a odpustila bych ![]()
Upřímně tě to mrzí a to je hlavní. Sms bych už nepsala a za pár dní kamarádku někam pozvala a řekla bych ji co máš na srdci. Znáte se rok, tak pokud taková opravdu nejsi (jak si se ukázala v opilosti), ví to a bude to v pohodě. Stalo se ![]()
@Clarkia já to beru tak, že kamarádka mě má ráda takovou, jaká jsem, i se všemi nedokonalostmi a nedostatky a chybami… pokud je její kamarádství podmíněno něčím konkrétním, tak to není dobrá kamarádka… pokud by se zakladatelka opíjela při každé návštěvě kamarádky, je to jiné, to se jí líbit nemusí a takovou kamarádku by chtít nemusela, to je jasné… ale nárok na nějakou tu „zmýlenou“ snad má každý…
Nebo ne?
Popravdě, nějak nechápu, co si jí provedla tak strašnýho, že se jí musíš furt dokola omlouvat a že tě to tak tíží… že si jí nepomohla s přípravama nebo úklidem - a co? však ví, jak ti bylo, se společně můžete zasmát, jak jsi byla jak dělo a jede se dál, ne?
No kazdej sme jinej, ale moralni kocovina na nas dopada asi na vsechny stejne. Osobne bych z toho nedelala vedu: proste si se opila, nikomu si neublizila a manzela si ji nesvedla…nic silenyho, co by melo naznacovat konec vaseho pratelstvi.
Ja bych ji zavolala a pozvala na sklenicku. Pokud by tohle „provedla“ kamaradka me, urcite by to nase pratelstvi nijak (!) neovlivnilo a za pozvani na sklenicku bych byla prestastna.
Urcite to neni situace, ale „za rok se tomu budete smat“ - ja bych se tomu smala uz dneska, moralni kocovina se me drzi zhruba 48h. ![]()
Ahoj holky, prosím vás, omluvte anonym a omluvte mě, že tu možná budu psát hlouposti, ale tak moc se potřebuji vypovídat, je mi hrozně mizerně, mám asi nějakou velikánskou morální kocovinu.
A pak jsem furt mluvila o sobě, jak jsem úžasná a dokonalá, přitom já si to o sobě nemyslím, proč jsem to povídala???jak nějaká nafoukaná pipina
a asi 3 hodiny si vůbec nepamatuji, nevím co jsem dělala a vykládala
A prý jsem usnula na záchodě a kamarádka mě musela táhnout do postele

O víkendu jsem byla s manželem u mé kamarádky (známe se pouze rok, nastěhovali jsme se sem do města nedávno), pozvali nás na „párty“, přespali jsme u nich, ale strašně moc se popíjelo a já to hrozně přehnala, dlouho jsem nepila a pak jsem neustále něco povídala, skoro jsem nikoho nepustila ke slovu, povídala jsem různé historky, některé fakt osobní
Manžel je teda v pohodě, nic mi nevytknul, takže snad to nebylo tak hrozné a ráno všechny bolela hlava, takže asi byli trochu opilí taky, je fakt, že se toho vypilo hodně, ale holky já se cítím tak mizerně, že jsem takhle dopadla a hlavně jsem kamarádce slíbila pomoc s přípravou chlebíčků a tak dál a nepomohla jsem jí s ničím, ani ráno s úklidem, jsem hrozná kámoška a bojím se, že už se mi teď po tomto bude vyhýbat. Přitom já jí úplně zbožňuju, nerada bych, abych o tuto kamarádku přišla, kvůli mému opilectví. I se hrozně stydím, takže jsem s ní ještě nemluvila, jen jsem jí na kliku pověsila čokoládu jako omluvu, ona se neozvala, nevím jak to nyní napravit, co udělat. Nechci jí psát a vnucovat se, mám počkat až se ozve sama? psala jsem jí už několik omluvných sms a vždycky napsala, že v pohodě všechno, ale cítím se trapně. Mám to nechat vyšumět? Počkat co se z toho vyvine? Možná to moc řeším, jsem na mateřský, ona je pracovně vytížená přes týden, tak se moc nevidíme.
Děkuji za vyslechnutí