Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lump já měla teď v pondělí to samé, ráno nám dal doktor ventolin a že mám dávat 3× denně, s tím, že to má zabrat hned, kdyby se to nelepsilo, jet do nemocnice. Odpoledne jsme jely. Přišlo mi, že se nezlepšila a nechtěla jsem pak plašit v noci. Tam pak bylo výrazné zlepšení během pár hodin, ale taky tam dostávala ventolin mnohem častěji.
Jestli se od včera malý nezlepšil, tak bych do té nemocnice jela, ať si ho poslechnou a rozhodnou, jestli je to na hospitalizaci ![]()
U dcerky ten Ventilin nezabíral úplně hned, ale hlavně aby tam nebylo zhoršení… My jsme chodili třeba po dvou dnech k dr. na přeposlech…
Pokud se nelepší, jela bych do nemocnice. Muze se horsit a ty to bez poslechu nepoznas
Po pár dnech. Ale proč do nemocnice? Snad doktorce na poslech, ne?
@jenny.fields píše:
Po pár dnech. Ale proč do nemocnice? Snad doktorce na poslech, ne?
Doktorka tam právě dnes a zítra není, proto nám řekla, že máme popřípadě jet do nemocnice. Když, se to zlepší, přijít v pondělí
@Lump píše:
Doktorka tam právě dnes a zítra není, proto nám řekla, že máme popřípadě jet do nemocnice. Když, se to zlepší, přijít v pondělí
aha ![]()
U ročního dítěte jsme měli dávkování každých 6 hodin 2× dychnout. Zabíralo nám to postupně. Spíš se mu lépe dýchalo a lépe vykašlal hleny, nebylo to, že by po dýchnutí přestal kašlat. Pokud se vám to nebude líbit, tak zajeďte, je možné, že vám upraví dávkování. Starší syn je astmatik, když ho to chytne, tak má ventolin 3× po 20 ti minutách za sebou, pak po hodině a když je lépe, tak se intervaly prodlužují. V nemocnici mimčo poslechnou a podle toho nadávkují ventolin tak, aby pomohl co nejlépe. Samozřejmě je malinký, tak sami žádné experimenty nezkoušejte. Píšu to spíš proto, že jde ten ventolin nadávkovat i víc, když je potřeba, ale musí vám to určit lékař. Je možné, že třikrát denně to nestačí.
@Lump píše:
Jeď do té nemocnice, ať si ho poslechnou. Je ještě fakt maličký.
@Lump píše:
Nakonec pojedu, nedá mi to, díky za reakce
Tak přeju, ať je malej brzy fit ![]()