Verbálně-numerický test - výběrko úředník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Podle mě nevyzraješ, naučit se dá mnohé, ale osobně si myslím, že mají pro danou pozici určitá kritéria a dle toho zpracované testy. to vyhodí podle mě výsledek doporučuji, nedoporučuji, je tam výčet zjištěných předpokladů. a stejně se podle mě komise, která uchazeče vybírá nemusí striktně řídit dle výsledku. někdy je důležitější odbornost. tak hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že je na to spousta knížek. Jednu máme, ale nemůžu se vzpomenout na název. V knihkupectví bych jednu koupila a podívala se na typy a způsoby řešení, co tam jsou. Trochu to pomůže. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musis si tyhle testy sehnat vzorove a delat je, cim vic toho vyplnis a pak si zkontrolujes, co je spravne, tim vic ti to bude myslet. Kdysi davno jsem udelala iq testy do menzy, ted by mi namerili stezi prumer, jenze tehdy jsem mela natrenovano. Stejne tak matura z matiky, mela jsem napocitano a mozek to umel, chapal, videl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsou prave testy na overeni chapani, mysleni adt. Naucit se neco umi kazdy, myslet, resit, spoji t schopnosti s usudkem ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trénovat trénovat trénovat mozek sice není sval, ale v některých ohledech funguje obdobně, když ho nebudeš trénovat, tak ve 30 letech nedokážeš zpaměti sečíst 93+78 a na ZŠ bys to zvládla
pokud budeš trénovat, tak to zvládneš i v 80 letech ![]()
co se týče logických testů, tak pokud to v hlavě nemáš, tak na řešení nepřijdeš ani za několik dnů, pokud na to máš a trénuješ mozek, vyřešíš např. za minutu, bez tréninku bys vyřešila třeba až za 15 minut
(ty časy píšu orientačně, vždy záleží na náročnosti úkolu)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@subsomi píše:
Trénovat trénovat trénovat mozek sice není sval, ale v některých ohledech funguje obdobně, když ho nebudeš trénovat, tak ve 30 letech nedokážeš zpaměti sečíst 93+78 a na ZŠ bys to zvládlapokud budeš trénovat, tak to zvládneš i v 80 letech
co se týče logických testů, tak pokud to v hlavě nemáš, tak na řešení nepřijdeš ani za několik dnů, pokud na to máš a trénuješ mozek, vyřešíš např. za minutu, bez tréninku bys vyřešila třeba až za 15 minut
(ty časy píšu orientačně, vždy záleží na náročnosti úkolu)
na tom něco bude
prosím prosím nějaké odkazy a literaturu, podle čeho bych mohla pravidelně polechtat svojí mozkovou kůru
děkujuuuu
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
na tom něco budeprosím prosím nějaké odkazy a literaturu, podle čeho bych mohla pravidelně polechtat svojí mozkovou kůru
děkujuuuu
![]()
nedoporučím literaturu, neznám, hledej na netu
než knihy, tak já osobně mám raději hlavolamy, logické hry např. stará známá dětská hra logik, scrabble, abaku, pak na celková rozvoj myšlení jsou vhodné ubongo, blokus… a spousta jiných podobných
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
na tom něco budeprosím prosím nějaké odkazy a literaturu, podle čeho bych mohla pravidelně polechtat svojí mozkovou kůru
děkujuuuu
![]()
existuji primo soubory iq testu, hledej v knihkupectvich, trenink to fakt vyresi. Z matematiky je dobre zamerit se na slovni ulohy, klidne zacit s obyc trojclenkou, primou a neprimou umernosti, taky ciselne rady a posloupnosti, ono i matematiku a logiku jde do jiste miry natrenovat pres typove ulohy, takze budes jako cvicena opicka, nebudes uplne chapat, co delad, ale budes vedet, jak to delat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bibi239 tyhle testy ale netestují přímo iq
ale proti cvičení mozku nelze nic namítat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@21.6.2014 priznavam, ze jsem takovy test nepodstoupila, ale nasla jsem vzorove ulohy a s iq testy a testy studijnich predpokladu tam vidim hodne stycnych bodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bibi239 jako cvičený mozek je lepší než mozek lenivý, o tom žádná. já je podstoupila a ony byly postaveny „jinak“ než IQ testy nebo testy studijních předpokladů. trojčlenka nebo sčítání dvouciferných čísel mi bylo k ničemu ![]()
ale tohle byly testy hodně náročné i časově, ve finále chtěla psycholožka podpis a dopis - kvůli grafologii ![]()
tohle dělala pro ten úřad nasmlouvaná firma a třeba to analytické myšlení nevím, z čeho vyčetli. na mou pozici stačilo nižší a já měla o stupeň vyšší. ale třeba kolega byl na testech se mnou, měl analýzu ještě lepší než já, mě test „doporučil“ jeho ne a vzali nás oba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@21.6.2014 píše:
@Bibi239 jako cvičený mozek je lepší než mozek lenivý, o tom žádná. já je podstoupila a ony byly postaveny „jinak“ než IQ testy nebo testy studijních předpokladů. trojčlenka nebo sčítání dvouciferných čísel mi bylo k ničemu
ale tohle byly testy hodně náročné i časově, ve finále chtěla psycholožka podpis a dopis - kvůli grafologiitohle dělala pro ten úřad nasmlouvaná firma a třeba to analytické myšlení nevím, z čeho vyčetli. na mou pozici stačilo nižší a já měla o stupeň vyšší. ale třeba kolega byl na testech se mnou, měl analýzu ještě lepší než já, mě test „doporučil“ jeho ne a vzali nás oba
Tak to bylo asi neco v tomto smyslu - krome matematickych veci tam byly i veci verbalni - jako srovnavani a vyvozovani vyroku, co z textu vyplyva a co ne apod…
- Citovat
- Upravit
Myslím, ze záleží na tom, o jakou jde pozici. Pokud budeš dělat testy na jinou pozici je možné, ze budou postaveny jinak a budeš potřebovat jine vlastnosti. Tohle si neber osobně. Ja bych třeba nemohla byt obchodník. Proste na to nemam buňky. Držím palce, není od veci ten mozek trénovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@21.6.2014 píše:
Myslím, ze záleží na tom, o jakou jde pozici. Pokud budeš dělat testy na jinou pozici je možné, ze budou postaveny jinak a budeš potřebovat jine vlastnosti. Tohle si neber osobně. Ja bych třeba nemohla byt obchodník. Proste na to nemam buňky. Držím palce, není od veci ten mozek trénovat.
Diky moc, zacinam s treninkem, holt materska mozkovym zavitum neprida
i kdyz ma clovek vs vzdelani
Jeste jednou moc diky za podporu, dam vedet, jestlinto vyjde
![]()
- Citovat
- Upravit
Dobré odpoledne všem, chtěla bych se vás zeptat na zkušenosti s verbálně-numerickým testem při výběrovém řízení do státní správy. Dá se na to nějak připravit? Už jsem jedno výběrko (neúspěšně) absolvovala, a právě tenhle test mi fakt nic neříká, připadám si při vyplňování s prominutím jak trotl a kolikrát netuším, co po mně vlastně chtějí:-) Asi jsem málo inteligentní - ale VŠ mám, dokonce s červeným diplomem
Zákony se klidně naučím, to mi nedělá problém, ale jsem spíše jazykový typ, takže teď dumám a dumám, jak vyzrát na ty „verbálně numerické“ testy nebo jak se také říká „testy analytického a logického myšlení“
Asi prostě logicky nemyslim…
Poraďte prosím
Díky