Změna pozice
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Změna pozice
Ahoj holky.
Prosím o radu, zaměstnavatel mi chce zrušit moji pozici asistentky ředitelky a chce mně přeradit na administrátora(kde mi přibudne více práce,…).Nevíte mám nárok na odstupné?
Mám PP na dobu neurčitú, nápln práce administrátora zahrnuje asi cca 50 procet mé puvodní práce a zvyšek je to co vůbec nechci dělat.
Děkuji
Budu ráda za pomoc. hezký den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Řešila jsem podobnou záležitost s tím, že jsem byla nucena přejít na jinou pracovní pozici, která je zcela jiná, nebaví mě tak, jako ta předtím, je náročná, práce je tady hodně (a kde není), vše se učím opět od nuly… ALE… jsem ráda, že mám práci!!! Je to svým způsobem výzva, dokázat sama sobě, že to zvládnu, že se naučím i to, co mě nebaví a najdu si na tom něco pozitivního a na oplátku vím, že mi každý měsíc přistane výplata na účtu.
Odstupné je fajn, ale co dál? Dnes je situace špatná, co se práce týká, i když v jak kterém městě/regionu.
Za sebe jsem ráda, že práci mám, i když první týdny byly hodně stresové a velmi nepříjemné.
- Citovat
- Upravit
Jakou pozici máš napsanou v pracovní smlouvě? Přímo asistentka ředitele, nebo něco obecnější - administrativní práce apod.? Jinak z vlastní zkušenosti radím s případným odchodem se neukvapovat. Přeřazení na jinou pozici je furt lepší, než úplný vyhazov.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych to zkusila, dneska je doba zla a byt bez prace je na prd
nevim odkud jsi, ale pokud to neni Praha tak bych neriskovala a zkusila to, urco to zvladnes a budes na sebe pak vic hrda a na CV se zo urco taky bude vyjimat ![]()
- Citovat
- Upravit
Taky se přidám, tohle je dneska celkem běžná věc. Od doby kdy přišla „krize“ do ČR jsem taky dostala práci na víc, a dělám teď částečně na třech pozicích.
K tvému dotazu: musíš si přečíst smlouvu, co přesně tam máš napsáno. Pokud máš svoji práci popsanou jen obecně, tak žádné odstupné nedostaneš. U nás to před pár lety ředitel udělal pár lidem taky, ale nabídl jim odstupné a okamžité ukončení pracovního poměru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
díky, nebojím sa práce navíc ale problém je v tom, že je to práca ktorú nechcem robiť. @Denisa56 Mám zmluvu priamo druh práce:asistentka ředitele
Myslím, že tu v Prahe si prácu nájdem, ide o to že som vo firme už takmer 9 rokov a dala som jej fakt vela času a rada by som odišla s odstupným
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stazina1 píše:
@Denisa56 Mám zmluvu priamo druh práce:asistentka ředitele
Tak v případě, že máš přímo v pracovní smlouvě „Druh práce: Asistentka ředitele“, tak jinou práci nemusíš přijmout. Zaměstnavatel má dispozici s tvou pracovní silou jen v rámci druhu práce, uvedeného v pracovní smlouvě.
Čili je to tak, že zaměstnavatel ti může nabídnout změnu pracovní smlouvy a pokud tuto nabídku nepřijmeš, měl by ti dát výpověď z důvodu reorganizace a odstupné.
P. S.: @Denisa56 se tě zřejmě ptala právě proto, zda jde o změnu pozice v rámci jednoho druhu práce, uvedeného v pracovní smlouvě, nebo o změnu druhu práce (tj. jiný druh práce, než je uveden v pracovní smlouvě).
Druh práce je podstatnou náležitostí pracovní smlouvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit