Věříte jídlu v restauraci?

158
4.4.15 14:45

Věříte jídlu v restauraci?

Ahoj, moc ráda si dávám zelen. a ovocné saláty a freshe. Nejsem si ale jista, že v restauraci myjí ovoce a zeleninu od chemických postřiků, nebo že vybírají zdravé kvalitní plody…Co vy? Přestala jsem chodit u nás vedle do restaurace na salátky, když vidím ty Ukrajinky pomocné síly v kuchyni, ztrácím chuť…Ale to není o Ukrajinkách, jde mi celkově o úroveň restaurací. Viz potravinynapranyri.cz,sekce PROVOZOVNY Věřte vy restauracím a hygieně v nich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1224
4.4.15 14:54

Zajímavá otázka. Když se zadaří tak chodím do Fruitissima, Chiquity nebo do Uga. Tam vidím jak se vše připravuje, ale jestli to předtím omývají, to netuším. Snad by měli :mrgreen: K Ukrajinkám: jednou jsem byla na výpomoci v restauraci. To, co tam předváděli mladí vyučení kuchaři, to bylo peklo. Postarší Ukrajinka tam dřela opravdu nejvíc. Kuchaři tam byli jen, aby to všechno zamíchali do jednoho hrnce. Té paní mi bylo opravdu líto. Aby si udržela práci za mizerný plat, tak musí snášet bandu mladých namistrovaných čecháčků. Osobně jsem se k přípravě jídel moc nenachomejtla, myla jsem nádobí. Ale nepřišlo mi to, jak úplná hrůza. Akorát málo prostoru, přes meníčka frmol, taková klasika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
4.4.15 14:55

Věřím, chodíme skoro pořád do stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
4.4.15 15:00

Věřím, Ukrajinky-neukrajinky :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
4.4.15 15:11

Verim, ale mame par vyzkousenejch do kterych se radi vracime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
4.4.15 15:14

@Walburga Prave ze neexistuje narizeni, ze by to museli umyvat :-)Mohou tam nechat tedy chemicke postriky atd. Chodim taky, Ugo, Fruitissimo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
4.4.15 15:16

Ten chemický postřik se tak jako tak v nějakém množství dostane až dovnitř ovoce/zeleniny. Samotné omytí vodou nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
4.4.15 15:17

..děláš si srandu? Existuje vůbec nařízení mýt nádobí? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
4.4.15 15:17

@Walburga No ale omyvat by to mohli :-)Doma si taky ovoce myjes :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.15 15:18

Od té doby, co jsem viděla film,,Hele, kámo, kdo tu vaří´´, tak jsem ve střehu :D 8o :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
4.4.15 15:20

@radkakinc Jojo, všecko poctivě, i oloupanou cibuli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
4.4.15 15:22

Nevěřím a proto do restaurací chodíme výjimečně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
4.4.15 15:45

Tak já jsem jako kuchařka pracovala a zeleninu i ovoce jsem myla a mé kolegyně i kolegové taky :) Ale jako jistotu nemůžeš mít nikdy, ale pokud jsou zaměstnanci restaurace normální a nejsou čuňata tak to určitě umyjí jenže to ty nemůžeš vědět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
4.4.15 15:48

My chodíme pořád do dvou stejných restaurací, tam vím, že hygienu dodržují, jsou to naši známí a vím, že mají v kuchyni naklizeno :) jinak ostatním restauracím nevěřím, kor ted, když jsem viděla co v některých hygiena našla :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
4.4.15 15:50

Tak, myti zeleniny v restauraci verim. je to zaklad a podle me zcela normalni postup. Presto si restaurace velmi peclive vybiram, ale z uplne jinych duvodu. V soucasnosti mam jedinou restauraci kam jdu, je to mala rodinna restaurace a tam vim, ze vse cerstve vari a nepouzivaji polotovary s chemii.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová