Vermox - zkušenosti + dávkování

Anonymní
18.12.24 20:07

Vermox - zkušenosti + dávkování

Ahoj, ráda bych se zeptala na zkušenosti s lekem Vermox uzivaneho ke zbavení se roupů. Já sama roupi mám a dávkování by mělo být 1 tbl. 1.tyden za 2 týdny od první tbl. druhá + za další 2 týdny třetí. Ale našla jsem mnoho diskuzí, kde právě lidé píši, že toto dávkování jim bohužel vůbec nepomohlo a po třetí tabletě bylo vše zpět.
Doporučeno nám bylo prelecit celou rodinu, i když jsou bez jakýchkoliv příznaků. Manžel stejne dávkování jako já, ale děti mají brát 1 tbl. 3 dny, poté za 14 dní od první druhou.
Já jsem z toho úplně zmatená, vůbec tedy nevím jak dávat. Myslela jsem, že je dávkování pro všechny stejně, aby se zbavili parazitů.
Jaké jsou vaše zkušenosti s dávkování a úspěšný vyléčením? Jde mi o aktuální info.

Děkuji ☀️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8800
18.12.24 20:23

Vždy jsme dávali jednu tabletu a za 14 dní druhou. Toť vše. A nikdy se ty potvory nevratily. Samozřejmě důsledně všechno vyprat, včetně plysaku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.24 20:54

@Midaku Aha, já mám právě obavy, abychom se toho zbavili nadobro. Vím, že se to někomu hodně vrací. Tak jsem myslela, že právě kvůli tomu dávkování. Že to prostě nestačilo. Samozřejmě vše od rána peru na 60. Sušička pojede i přes noc. Jen mám strach o toho nejmladšího, kterým na rok a 10 měsíců. Dnes byl nějaký nesvůj, nechtěl jist, jen plakal a pořád chtěl za mnou. Dupku jsem několikrát kontrovala a nic jsem neviděla. Ani ve stolici jsem neviděla nic. Ani u staršího nic, 5 let.

• Citovat
  • Upravit
8800
18.12.24 20:57

Nezkoumej, kdo co má nebo nemá, prelecit se stejně musíte všichni. Všechno vyprat, umývat ruce. A bude to ok. Případně teda zkusit zjistit zdroj, pokud je to od tebe. U nás to vždy byla školka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.24 21:07

@Midaku Jasně, prostě jen ať vím co toho malého trápí případně. Ten si ještě neřekne ☹️ No já právě vůbec netuším, kde jsem k tomu přišla. Že školky myslím, že ne. Starší do školky chodí a ten nic. Zatím. Snad se to ostatním vyhne. Již prášek dostali.
Takže jste měli opakovaně?

• Citovat
  • Upravit
8800
18.12.24 21:25

Jo, několikrát, třeba po roce, takže ne že by se to po preleceni vrátilo. Ale o nic nejde, dáš prášek, vyperes, za 14 dní znovu a je po všem. Myslim, ze každý skolkovy dítě tím minimálně jednou projde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2722
18.12.24 23:27

U nás pomohly až tabletky volně prodejné z polské lékárny. Vermox vůbec.
Někde bych možná v konverzaci našla fotku. Je to už dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.24 20:24

@staleverim To jsem nechtěla slyšet 😃 Že ten Vermox nic. Ono je to prý v tom dávkování. Nakonec bereme 1 tbl po 3 dny a za 14 dní znovu takto a za dalších 14 dní znovu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.24 20:25

Ještě se chci zeptat, jaká opatření jste v domácnosti dělali? Prý se má ve dnech léčby vše prát, měnit, dezinfikovat… Samozřejmě uklízím i normálně, ale teď se to má denně vše. Už mi z toho hrabe a to je teprve druhý den 🫣

• Citovat
  • Upravit
2722
19.12.24 20:26
@Anonymní píše: Více

Tomu věřím, že negativní zkušenost není úplně vítána - ale zlatý červený sirup, co býval za nás 🤦🏼‍♀️ 🤬.
U nás to zkrátka nezabíralo.
Až „sousedi" pomohli a od té doby klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2722
19.12.24 20:29
@Anonymní píše: Více

Vyprala jsem běžně, spodní prádlo měníme každý den, myjeme se taky. Žádný úplně speciální opatření jsme nedělali. Jen spoďáry i na noc, ráno sprchu a převléknout.

Ten polský přípravek se vezme jeden a za tři týdny druhý prášek.
Neumím si představit každý den převlékat postele, chodit u toho do práce a v bytě 2kk každý den být jak v prádelně (sušičku nemáme, nevejde se).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3052
19.12.24 20:33

Nám doktorka taky říkala, že někdy to nezabere, a napsala to silnější dávkování- teď už nevím, jak to bylo, ale je to v pribalaku pro nějaké větší parazity. To teda pro ty „prokazatelně postizene“ členy, ostatní, co jsme se prelecovali preventivně, dle toho mírnější dávkování.
Absolvovali jsme to 2×, pokaždé zdroj skolka :roll: Ale taky tak po roce, ne, zebychom se toho nezbavili, jen to dítě pritahlo znova.
Jinak ja teda nic extra šíleného nedělala, doktorka teda doporučila v těch prvních dnech nechat spodní prádlo i na spaní, a prala jsem častěji akorát ručníky a pyzama :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.24 21:03

@staleverim Jasně, no možná to přeháním, ale já jsem na tohle úplně ciťa. Navíc špatně snáším stres a tohle mi moc nepřidává 🫣
Ale díky za info s tím Polskem, to mě nenapadlo. Polsko máme 10 minut cesty, takže kdyby náhodou, pojedu tam :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.24 21:05

@Beruska999999 Taky právě myslím, že to dávkování hraje velkou roli v tom, zda to někomu zabere nebo ne.
Já mám ten problém, že že školky to na 99% není. Objevilo se to jen u mě a syn nic. A pochybuju, že by u tohohle neměl žádné příznaky.
Já jsem z toho už tak zblbla, že jim holý česnek. Vždy prikusuju ráno a večer ke snídani a večeři :D

• Citovat
  • Upravit
5
14.4.25 07:44

Vermox funguje, uziva se jednorazove 1 tableta nebo 5 ml sirupu na roupy, opakovat po 2-4 tydnech. Na skrkavky 1 tableta rano a 1 vecer po dobu 3 dnu. Je hodne silny, tak opatrne, je lepsi si ho vzit o vikendu nebo ve volnem dni, muze po nem dost bolet zaludek, muzete byt hodne ospale. Je dobre ho vzit bud nalacno nebo tesne pred spanim. Vermox bez předpisu - https://euhealth247.com/cs/drug/vermox

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí